Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tygodniowe niemowlę potrzebuje mamy CALY CZAS. Jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka potrzebuje by ją bujac a najlepiej nosić cały czas. Nawet jak zaśnie na rękach to obłożona po chwili się budzi. Spędzam całe dnie na kanapie kolyszac się z małą w te i we wtorek i oglądając seriale. Rodzina radzi by ją zostawiać sama i pozwalać jej się wypłakac. Bardziej doświadczone mamy proszę pomóżcie. Jak wy sobie radzilyscie? Czy rzeczywiście powinnam ja ot tak zostawić sama sobie?

Gość gość
To zupełnie naturalne i nie wiem jaki masz problem skoro to twoje pierwsze dziecko? Co ważniejszego masz do roboty niż zajmowanie się takim maluszkiem??!

Gość gość
Gdy mąż jest w pracy nie mam kiedy zrobić obiadu posprzątać ani nic. Pierwsze 3 tygodnie było inaczej, mała można było zostawić np gdy spała co dawało parę godzin na ogarnięcie siebie i domu. Teraz jedyne co mogę robić to oglądać nieangazujace seriale podczas gdy trzymam ja na rękach. Czy to zawsze tak wygląda?

Gość gość
Tez mialam takie dziecko, mi pomogla chusta takze polecam ! Wszystko robilam z malym w chuscie. :) nie szkoda Ci takiego maluszka odkladac do wyplakania sie ? Ona nie robi ci tego na zlosc, ale tego potrzebuje. Bliskosc to poza jedzeniem i sucha pupa najwazniejsza potrzeba maluszka. A uwierz mi ten czas minie bardzo szybko.

Gość gość
Sprzątanie postanowiłam mieć gdzieś. Obiad? Potrawy jednogarnkowe- wrzucasz makaron i co uda Ci się złapać z lodówki jedną ręką (na drugiej dziecko, wiadomo) do gara i niech się robi. nie zostawiam dziecka si wyplakania, proszę cie

Gość gość
Takiego małego dziecka nie zostawia sie do wypłakania poniewaz takie male dzieci nie umieja sie same wyciszyc i uspokoic i pomóc moze tylko mama. A płacz histeryczny może byc niebezpieczny. Polecam chustę