Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak wypłat 500plus w listopadzie??

Polecane posty

Gość gość
Dzisiaj?

Gość gość
Dzisiaj?

Gość gość
U mnie nadal brak. Bemowo.

Gość gość
Na Mokotowie też

Gość gość
niektórzy myslą że 500+ bierze sie z nieba... Ten dodatek uderza w portfele ludzi przedsiębiorczych, którzy chcą zarobic cos wiecej niz tylko minimalna pensja. Ja sie z tym nie zgadzam...

Gość gość
Szanuje Twoje stanowisko na temat programu 500+ bo każdy ma prawo do własnego zdania,natomiast mnie dziwi po co wchodzisz na ten wątek i komentujesz w sposób godny pożałowania skoro temat Cię nie dotyczy? Szanujmy się nawzajem

Gość wterirovj
bo program 500+ jest dla dzieciorobów, którym się nie chce pracować i tyle... niech Wam zabraknie kasy. ja mam 1 dziecko które też je musi się ubrać i książki muszę kupić. W czym jest gorsze od 2 dzieci? niesprawiedliwe cholerne państwo kacze. niech was kaczka osra

Gość gość
Jak miło z Twojej strony...szkoda nawet komentować:)

Gość gość
Ja byłam w opiece na dolnym mokotowie w poniedziałek ( 28-11 ) zostałam poinformowana, że chwilowo zabrakło kasy i dla tego nie wpłynęły jak w poprzednich miesiącach i powiedziano mi, że pieniądze już są i na pewno do końca miesiąca wpłyną. No i niestety zamykam miesiąc i nima.

Gość gość
Podobno mają płacić po Nowy Roku z wyrównaniem, ponieważ na ten rok skończyła się kasa.

Gość gość
Na mokotowie nie wpłynęły, w opiece nie odbierają..

Gość gość
Jakie nie wpłynęły jak ja w zeszłym tygodniu dostałam?

Gość gość
Ja też nie dostałam a jestem z Mokotowa

Gość gość
Mokotów. Dostałam 500+ przed chwilą

Gość gość
do tej pory nie wpłyneły pieniądze za listopad wawer.

Gość gość
A ja się pytam w jaki sposób jest kontrolowane na co matki wydają te pieniądze z 500+? To jest kasa na dzieci, a nie na twoje zachcianki jedna z drugą. Włażą na kafe i wrzeszczą, że kasy nie ma. To co nie masz za co własnego dziecka utrzymać? To po co je zmajstrowałaś? Teraz państwo ma ci dziecko utrzymywać? Siedź spokojnie i czekaj. Będzie kasa to dostaniesz, a jak nie będzie to sama sobie radź, a nie wrzeszczysz dajcie!

Gość gość
Bo im nie przegadasz że to pieniądze dzieci. Tylko kiedy będą i co kupię! Żal, naprawdę mi żal waszych dzieci. Wy po prostu nie nadajecie się na matki. Jak ktoś decyduje się na dziecko to na uszach stanie, a zarobi na nie. A wy tylko daj i daj!

Gość gość
dziś A mi ciebie żal...

Gość gość
A niby czemu? Prawda w oczy kole? Pewnie jesteś jedną z tych mamusiek , które żyją z pieniędzy dzieci...

Gość gość
"gość dziś A ja się pytam w jaki sposób jest kontrolowane na co matki wydają te pieniądze z 500+? To jest kasa na dzieci, " to nie jest kasa na dzieci tylko pomoc dla rodziny

Gość gość
Ja nie uważam że jestem zła matką pomimo że jestem samotną matką trójki dzieci pracuje moje zarobki to około 2500 alimentów nie otrzymuje bo przekraczam dochody. Samego czynszu mam 1000 zl a gdzie jeszcze inne media ubrania jedzenie komitety w szkołach. A te 500+ daje mi więcej możliwości na przykład święta na spokojnie mogłam iść do sklepu i kupić dzieciom wymarzone klocki lego pod choinkę. I to nie jest żerowanie na państwie mogą nie dawać tych pieniędzy a obniżyć np. Czynsz,prąd i stworzyć naprawdę darmowe szkoły to w więzieniu za darmo karmią a w szkole dla jednego dziecka koszt to średnio 150 zl.

Gość gość
Ty wyzej ..a ojciec 3 dzieci gdzie?

Gość gość
dziś Takie jędzy jak ty są żałosne...

Gość gość
Może bez "ty" a ojciec znudziła mu się rola ojca... Jak to powiedzial za dużo obowiązków się zrobiło przy bliźniakach...

Gość gość
Jeśli pomoc dla rodziny to nie byłoby problemu , ale to jest żerowanie na podatnikach. Pomoc należy się komuś kto się stara i sam pracuje , a nie wyśmiewa się z pracujących bo zasiłków ma więcej niż niejeden ma pensji.

Gość gość
Narobią sobie dzieci z byle kim, a potem lament i wielce "samotne" matki. Zasiłki ciągną na co się da i ani myślą pracować bo stracą przywileje...

Gość gość
Ja pracuje pomimo że samotna matka i pobieram 500+. I proszę mnie nie porównywać do tej patologii co wolą wziąć kasę niż iść do pracy. A za tą kasę mogę coś kupić moim szkrabom. I nie uważam się za byle kogo bo zostawił mnie z trójką dzieci. Uważam że jestem dobrą matką wolę odmówić sobie a im kupić

Gość gość
dziś Nie przejmuj się tymi jędzami...one tylko plują jadem -zero wyczucia i inteligencji.Życia nie znają od innej strony,może los im kiedyś spłata figla i będą inaczej gadać.

Gość gość
Przed świętami też nie wypłacili pomimo ,iż rząd przesłał pieniądze. "Rząd zapewnił środki finansowe na świadczenia wychowawcze, rodzinne, alimentacyjne w wysokości zgłoszonej przez Państwa urzędy i tylko od Państwa woli i sprawności zależy, czy środki te pozwolą godnie przygotować się rodzinom do Świąt” Mopsy przetrzymują pieniądze???

Gość gość
A w grudniu ktoś dostał z Wrocławia??