Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam brzydkie zeby ile trzeba wydac zeby mozna bylo sie usmiechac jak czlowiek?

Polecane posty

Gość gość

Aparat na gorne i wybielanie, ile takie cos moze kosztowac?

Gość gość
2 tys.

Gość gość
Raczej ok 5 tys

Gość gość
Chyba 10...

Gość gość
Zalezy jaka masz wadę tych zębów . Wtedy cena aparatu i późniejszych wizyt bywa różna.

Gość gość
Jeden łuk to koszt rzędu 2,5 - 3,5 tysiąca. Do tego regularne wizyty u ortodonty po 150 zł. Wybielanie od 600 do 1500 zł. Witaj w klubie, też chcę się pozbyć problemu, tylko kasy brak...

Gość gość
Jeden łuk aparatu stałego to ok. 1500 zł (można czasem trafić na promocję), wcześniejsze pomiary, przymiarki i ewentualne leczenie może wynieść dodatkowe 500. A potem już w zależności od tego jak często masz wizyty i po ile, ja miałam u siebie 120 zł, co 6 tyg, plus ewentualne leczenie.

Gość gość
Ile zarabiasz??

Gość gość
zarabiam minimum krajowe, ale mam odlozone troche kasy z pracy poza Polska. Chce zmienic prace, wiec musze zainwestowac w wyglad. Z tego co sie orientowalam, musialabym miec wyrwane zeby na gorze do aparatu stalego, nie wiem czy warto wyrywac zdrowe zeby? (mam zeby bardzo ciasno, moze to dlatego, bo by sie nie zmiescily po przesunieciu)

Gość gość
Ja tez mam zęby ze pożal się. Wina moich rodziców. Wyglądam jak wampir jak się uśmiechnę, ale nie stać mnie na aparat a mam 34 lata.

Gość gość
22h17 moja mama wydala sporo kasy na ortodonte, w dziecinstwie mialam 2 aparaty, ale nie chcialo mi sie nosic, wie cnie moge zganic ego na rodzicow. Moze jedynie ich blad, ze jako dziecko dawali mi smoczek. A nie masz oszczednosci, zeby zainwestowac w zeby? Ja mam malo i tez mi szkoda, ale co zrobic...

Gość gość
6-7tys. Ale wybielanie to może być głupota w niektórych przypadkach. Licówki z kolei to już wyższy koszt.

Gość gość
a jak dlugo sie nosi aparat na stale, zakladajac, ze wada nie jest jakas mega tragiczna ale widoczna? Mozecie cos napisac odnosnie wyrywania zdrowych zebow pod aparat?

Gość gość
22.26 może za rok będę miała taką możliwość .a nie mozna tego zrobić na nfz?

Gość gość
a co to jest ten aparat stały? Ja na górze nie mam po jednej stronie czwórki, piatki i szóstki, tzn wyrwane dawno, czy je może zastapic taki aparat, i ktoś wie, jaki koszt?

Gość gość
akurat gorne zeby mam rowne, dolne troche krzywe w sensie jeden troche idzie na 2 ale to wina zwlekania z wyrwaniem osemek. dobry boze nigdy nie usmiecham sie odslaniajac zeby wiec nie zamierzam placic grube tysiace za aparat bezbarwny, bo druciaki w wieku 30 lat to jest smiech na sali - kogo bym nie znala to wysmieje ze w wieku nastoletnim nie nosil druciakow a teraz stary 30 letni kon se druty zalozyl :D wybielac mozna ale nie za czesto. ale czemu wybielanie mialoby byc przeciwskazane? a od urodzenia mam dolna jedynke z zolta plama - wina antybiotykow - ich branie moze spowodowac trwale zolte przebarwienia na zebach.. to wybielac i miec takiego jednego z zolta plama na pol zeba? to juz lepiej miec wszystkie w odceniu kosci sloniowej, zwl. jak i tak sie bedzie kawe złopac :D

Gość gość
ja nosze aparat 2 ms calkowity koszt leczenia to 9000 zl

Gość gość
22h33 na nfz nie ma opcji nawet za kanalowe sie placi ;(

Gość gość
22;36 znam babke kolo 50 i nosila druty (co prawda bylo to w UK i ta osoba byla dyrektorka, co za tym idzie duzy kontakt z ludzmi i jakos sie drutami nie spinala)

Gość gość
22h37 jak to mozliwe?

Gość gość
co, jak to mozliwe.

Gość gość
Poniewaz mialam z przody zeby krzywe , krzywo poplombowane, ciemne ( a wybielanie jeszce bardzoiej oslabia) dentysta poradzil mi korony na nie . 10 zębow z przodu w klinice stomatologicznej to 12 tys ( a dol nietkniety, a tez brzydki)+ jeszcze tzreba bylo niektore przeleczyc kanalowo . Zalamac sie...A bardziej radzil implanty, bo pod koronami ząb sie moze psuc - 1 implant 7 tys...

Gość gość
a poinformowal cie ten dentysta, ze implant moze sie nie przyjac??

Gość gość
cha cha , to ale was w wała robia a tym kosztem implantów.... teraz implanty tanieją, ja lecze zęby w b profesjonalnej klinice, i tam koszt implantu już z korona to 2600 zł,,, a widywałam nawet reklamy za 1600 już z korona, gdzies w szczecinie

Gość gość
Moja siostra wstawiała implant w zeszłym roku, taki wkręcany w szczękę, i płaciła 1500, więc nie wiem skąd wy takie sumy bierzecie... ja mam tak samo jak autorka, nawet nie mogę zwalić na rodziców, kiedyś bardziej mi przeszkadzał aparat ruchomy niż krzywe zęby, żałuję do tej pory. Odkładam właśnie na leczenie żeby mieć już całą czy prawie całą kwotę. A co do pytania czy warto wyrywać zdrowe zęby- jeśli masz stłoczone zęby, to owszem, warto. Będzie łatwiej zachować higienę.

Gość gość
A bardziej radzil implanty, bo pod koronami ząb sie moze psuc - 1 implant 7 tys... x pierwsze slysze by pod korona sie cos psulo. mi powiedzieli ze korona 1500 zl (ta bez metalu) , z metalowymi czesciami juz 700 zl

Gość gość
Polecam aparat Damona. Samoligaturujacy. Nie wyrywa się zębów, same sie rozsuwaja. Mialam taki. Ale to kilka tysięcy kosztuje. Co najmniej 6 taki aparat, chociaz może teraz są tańsze. Ja 5 lat temu wydalam ponad 8 tysięcy na 2 łuki. Ale super, żeby nie bolały, samo się rozvhodzilo i mam piękne łuki. Niestety żeby są ciemne, przez antybiotyki. A wybielac nie cce bo strasznie mnie to boli.

Gość gość
A ja mam ciemne zeby (nie jakos przesadnie, ale bieluskie nie sa) i z biegiem czasu mam to w d***e. Wolalabym miec jeszcze ciemniejsze byle zdrowsze Mi akurat starzy troche spieprzyli - powinnam miec 8 usunięte w nastoletnim wieku. A nie dość ze nie zrobili tego to jeszcze nawkladali mi w glowe ze to powazna operacja, ze komplikacje itp i dopiero po 20 sie za to wzielam sama. Ale niestety - tylko troche sie pokrzywily, a glowne zniszczyly (napieraly na siebie, mam mnóstwo plomb na stycznych, czesc bardzo starych jak mialam 10 lat, ale nowe tez powstaja i bez aparatu lepiej nie bedzie). Jakby bardziej mi sie pokrzywily to mysle ze mniej by na siebie napieraly

Gość gość
Ja dalam 8000 euro ale mam jak perelki

Gość gość
ja wydalam 20 tys przez 10 lat bo mnie nie bylo stac od razu. najpierw aparat, potem reteinery, licowki, implant i ostatecznie mam na przodzie korony. I niemal w kazdym zebie plomba. To przez rodzicow niestety, bo mialam wady na ktore nie zareagowali. I czekaja mnie jeszcze korony dolnych 6 plus kolejne leczenie kanalowe bo mam zniszczone od dziecinstwa