Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wzruszaja was glodujace murzynki w afryce? teraz to chyba jakas akcja jest

Polecane posty

Gość gość

wszedzie artykuly ckliwe lzawe jak gloduja czarne, az do obrzygania . zlotowki ani eurocenta bym nie dala, niech sie nie mnoza jak myszy skoro jesc co nie maja . Nawet zwierzeta nie rozmnazaja sie w niekorzystnych warunkach nie dajcie sie omamic i nie dawajcie kasy na tych leni patentowych .

Gość gość
Mnie wzruszają, ale co poradzić... ja nie daję kasy, bo sama ledwie daję radę się utrzymać.

Gość gość
polska patologia tez się rozmnaza w niekorzystnych warunkach, a na 500+ musze dawać, tak samo jak na kościoły...

Gość gość
nie daję na żadną patologię ani grosza, a polską 500+ przeklinam

Gość gość
nie tylko patologia dostaje 500zl , ja nie mieszkam w Polsce ale moj brat z zona dostaja 500 bo maja 2 dzieci , mieli dzieci przed 500plus , obydwoje pracuja i nie zamierzaja przestac pracowac , strasznie biedni nie sa , zyli calkiem spokojnie i bez 500zl a teraz te 500 dodaja do przedszkola bo placa 800zl, wiedza ze to nie sa pieniadze na zawsze

Gość gość
cholerny rząd, za pracę płaci 1200 zł a za pieprzenie się po 500 zł od jednej sztuki

Gość gość
Tak, wzruszają mnie bo to nie wina tych dzieci ze rodzice ich spłodzili. Szkoda mi ze musza głodować przez to w jakich warunkach przyszło im zyc. Polska patologia za 500+ to co innego-ci mnie nie wzruszają bo gdyby chcieli to by prace jakas znaleźli ale państwo przyzwyczaiło do sponsorowania idiotów/debili. Wiedza ile dostaną za nic wiec po co chodzic do pracy i sie męczyć jak państwo da. Gdzie tam z ich wykształceniem ledwie podstawowym do pracy za 1355 zł. Kiedys musiałam isc do mopsu do znajomej która tam pracuje w dziale dla bezrobotnych-Jprdl ile patoli na tylu m2.... ludzie ktorzy uczciwie zyja i zarabiają musza dokładać do nieuków/nieudaczników.

Gość gość
Widzę, że kafeterianju czytają ze zrozumieniem-wspaniałe. Tematem było pytanie o dzieci w Afryce, a te o 500+

Gość gość
Oczywiscie , że wzruszają Z takim byle Kim jak TY autorko nie warto nawet rozmawiac....

Gość gość
czyli uwazasz ze warto pomoc np 5 latce a ona za 5 lat urodzi pierwsze murzyniatko i tak bez zastanowienia przez cale swoje zycie naklepie 20 glodujacych murzyniatek a biay czlowiek ma to dokarmiac??

Gość gość
nie, bo dzieci z sufitu nie spadają, nie stać to się kuźwa nie rozkłada nóg bez zabezpieczania się bez względu w jakim kraju to by nie było

Gość gość
dla mnie nie ma znaczenia, czy z w Afryce czy w Polsce...patologia jest patologia wiec wypowiedzi o 500+ jak najbardziej na temat.

Gość gość
Kiedyś tak, teraz już nie.

Gość gość
w Afryce to nie jest juz patologia tylko norma

Gość gość
Mnie w*****a, że świat jest ttak ułożony. Że jakiś bogaty odsetek (do którego należymy my) przeżeramy więcej niż powinniśmy, w**********y żarcie (nawet jak nie osobiście to przez sam fakt, że kupujemy w sklepach itp) a inni głodują. Przecież już ponad połowa społeczeństwa ma nadwagę! A u nas też jest trochę tysięcy dzieci niedożywionych (i wątpię by po 500+ to się zmniejszyło). Jedzenia jest tyle, że każdemu by starczyło. A nie starcza... W*****a mnie też, że nawet jak będzie jakiś sposób hodowania mięsa w laboratorium to będą piszczeć, że tak nie wolno, że na mieso to trzeba zwierze zabić, a nie tak bez bólu i w labie. x I ja rozumiem jak ktoś uważa, że afrykanie są leniwi - ok, ale taki totalny brak empatii tylko pokazuje, że człowieczeństwa (trozumianego tak humanistycznie) nigdy nei było i nie będzie. Bo w każdych czasach jest mnóstwo ludzi cierpiących i jakoś nikt nie pomaga nikomu. Ja czasami p łącę gdzieś (akurat na polskie dzieci), byłam też wolontariuszem w ngosach - ale nie wierzę już, ze można coś zmienić.

Gość gość
Za eksplozję demograficzną czarnego lądu odpowiadają niestety wyłącznie biali , dopóki biały człowiek nie wtrącił się w życie Afryki ze swoimi zdobyczami medycyny i inżynierii wszystko tam regulowała przyroda i od setek lat nic się tam nie zmieniało. Ani poziom życia, ani style życia, ani rozwój narzędzi wytwórczych ,od setek lat to samo bez żadnego postępu. Afryka jest jedynym kontynentem, której rdzenni mieszkańcy nigdy nie zbudowali żadnej kultury miejskiej. Bez ingerencji białego człowieka nigdy nie dowiedzieliby się, że na ich kontynencie znajdują się takie bogactwa jak: złoto, diamenty, boksyty, ropa naftowa i do czego mogą być wykorzystywane. RPA po 30-tu latach rządów czarnych stacza się po równi pochyłej

Gość gość
"nie, bo dzieci z sufitu nie spadają, nie stać to się kuźwa nie rozkłada nóg bez zabezpieczania się bez względu w jakim kraju to by nie było " Dokształć się trochę, poczytaj o innych kulturach - jakie zniewolenie tam panuje. Zresztą - skoro w naszym światłym kraju ekspert ministerstwa ds. lekcji do  życia w rodzinie (będzie układać program) jest przeciwna antykoncepcji i uważa to za niedojrzałosć to czego wymagasz w krajach gdzie w ogóle nie ma dostępu do informacji?

Gość gość
O jakim bezmyślnym rozkładaniu nóg wy piszecie?Przecież te kobiety nie mają dostępu do edukacji ani nawet pitnej wody, a co dopiero antykoncepcji.Nie mówiąc już o tym, że ledwo podrośna, a już padają ofiarą gwałtów, w wyniku czego zachodzą w ciążę, albo zostają zarażone HIV.Serio myślicie, że one zachodzą co chwilę w ciążę, bo lubią seks?

Gość gość
Mnie o wiele bardziej obchodzi los zaniedbanych , maltretowanych zwierzat. Jesli chcecie pomoc to jest taka fundacja Centaurus tam pomagaja koniom ,pieskom,kotkom. Dla nich kazda zlotowka sie liczy. Ja pomagam od dawna.

Gość gość
Na zwierzatka bym dala

Gość gość
czyli uwazasz ze warto pomoc np 5 latce a ona za 5 lat urodzi pierwsze murzyniatko i tak bez zastanowienia przez cale swoje zycie naklepie 20 glodujacych murzyniatek a biay czlowiek ma to dokarmiac?? xxx Masz rację, lepiej żeby juz teraz umarła z głodu, więc będzie o jednego realnego i 20 hipotetycznych Murzyniątek mniej. Ludzie nie maja co jesć, po wodę chodzą dziesiątki km, chorują i umierają na choroby dla nas zupełnie niegroźne. Gdzie wy tu widzicie możliwości antykoncepcji? Wyobraźcie sobie, że jesteście na ich miejscu. czy któraś z was chciałaby skonać z głodu, bo wasza matka przecież mogła nie rozkładać nóg? Mnie wzrusza los tych ludzi, przecież nawet oni maja kogos, kto ich kocha, dla kogo sa ważni, a ich śmierć i cierpienie sprawia im ból. Nie mozna tego porównywać do bezpańskich psów, na których nikomu nie zależy.

Gość gość
co za roznica murzynska patologia czy polska, jednym i drugim zamiast pracy to w pustych lbach trzepanie bachorow i wyciaganie lap po cudze ciezko zarobione pieniadze. drugiej kadencji i tak nie bedzie

Gość gość
Ja bym dala kase na akcje - zlap murztna i obetnij mu fiuta Tylko tym sposobem mozna zalagodzic glod w Afryce

Gość gość
Ja to się jednak w ogóle nie dziwię, że za 50 lat to białych już nie będzie. Głupota głupotę goni. Nic tylko daj, daj, daj, nic od siebie. Abo zanik intelektu, albo nigdy go tu nie było. Polecam przeczytać o Brukseli, a raczej o tym dlaczego tak okazale się rozwinęła pod rządami Leopolda II. A że teraz się karma odwróciła to co mnie to interesuje.

Gość gość
Żal mi ich. Żadne dziecko nie powinno tak cierpieć.

Gość gość
Gdyby więcej ludzi wybrało wegetarianizm, w ogóle nie byłoby głodu w Afryce. Na świecie żyje obecnie trzy razy więcej zwierząt hodowlanych niż ludzi. Oblicza się, że dla wyprodukowania 1 kg mięsa potrzeba aż 10 kg soi. Jak podaje Światowa Organizacja Zdrowia, na świecie produkuje się dziś taką ilość pokarmu roślinnego, że wystarczyłaby ona do wykarmienia 17 miliardów jednostek ludzkich! Tymczasem około 90 procent hodowli soi przeznaczana jest na paszę dla zwierząt hodowlanych. Do tego sporą część upraw ziarna importuje się z krajów Trzeciego Świata. W samych Stanach Zjednoczonych zwierzęta hodowlane zjadają soję i pszenicę w ilościach, jaka pozwoliłaby na wyżywienie prawie 2 mld ludzi.