Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczerze, wierzycie że los odpłaca ludziom za złe zachowanie? Ja wątpię

Polecane posty

Gość gość

Znam sąsiada który bije żonę i żadnej kary nie ma już od lat. To ona ma teraz raka a on jak pączek w maśle. Mam tesciową z piekła rodem, niszczy synowe, niszczy rodzinę, mąci, sra we wlasne gniazdo i co? I nie choruje, emeryturę ma wysoką, zyje sobie jak pączek w maśle też. Nie wierzę że jest coś takiego jak sprawiedliwość. Znacie przypadki że los odpłacił komuś za wyrządzone zło?

Gość gość
Jeżeli sąsiadka umrze, to ona będzie sam musiał gotować sobie zupę i prać gacie, a jak dorwie inną, to pewnie ta inna będzie jędzą i zatruje mu życie. Twoja teściowa być może będzie długo, samotnie i w ogromnych cierpieniach umierała. Nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
eeech

Gość gość
tez nie wierze w tzw karme. Mam przyklad w rodzinie - moja matka od lat zdradzana przez ojca, wybaczala mu jednak ze wzgledu na nas, dzieci. Potem ojciec znalazl jakas lafirynde i zostawil dla niej mame, jak ta akurat dowiedziala sie ze zachorowala na raka....po prostu sie zmyl. Dzisiaj mojej mamy nie ma juz na swiecie, a ojciec wozi sie super furami, ma mloda laske za zone, kolejne dzieci i zyje jak krol

Gość gość
Moj brat jest zywym przykladem tego ze los nie odplaca ludziom za zle zachowanie. Zlodziej, kretacz, wiecznie tylko krecil jakies intrygi. Ja z nim zerwalam kontakt, ale od pozostalej czesci rodzenstwa wiem co ten typ wyczynia. Nigdy nie dostal jeszcze po d***e od losu, NIGDY, a ma juz prawie 40 lat. Od dzieciaka zawsze byl najwspanialszy, najfajniejszy, najpopularniejszy mimo wiecznych nagan, wzywania rodzicow do szkoly a potem na komende.

Gość gość
Twój braciszek kiedyś dostanie w ryja od większego kryminalisty .

Gość gość
Los ? Ale skąd to przypuszczenie że los miałby coś odpłacać ? Przecież los to przypadkowy bieg wydarzeń, martwa materia a nie wyższa inteligencja więc z jakiej racji coś martwego miałoby działać wg jakiegoś schematu tzn. coś odpłacać.

Gość gość
Kto więc wyrówna rachunki wobec największych drani? Szuja ma się dobrze, a cierpi uczciwy człowiek. Tylko tam, po śmierci, zostanie wymierzona sprawiedliwa ocena.

Gość gość
12:48 Mam troszeczke podobnego braciszka. Typ syna marnotrawnego, przez co wiecznie biedny jak mysz kościelna i węszący jakby tu wyciągnąć kase, robił co chciał, nie szanował cudzej własności, brał co chciał, pare razy z powodu swojej głupoty stanowił wręcz zagrożenie dla innych i miał przy tym więcej szczęścia niż rozumu że nie wylądował w więzieniu. Nigdy nie wiadomo było co, jaki głupi pomysł mu przyjdzie do głowy, co namataczy, a i tak wszyscy najpopularniejsi na osiedlu go lubili i przyciągał tych ludzi do siebie. Mnie miał zawsze za gorszy, nieudany sort. Tyle co sie mnie naupokarzał, słowa jakie do mnie wypowiadał to mi chyba sie nigdy z głowy nie wypleni.

Gość gość
gdyby to była prawda, że za wszystko trzeba zapłacić, to większość polityków juz dawno temu powinna skonać w męczarniach.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak karma. Sprawiedliwość jest dopiero po śmierci. Jak myślisz gdzie jest kobieta, która całe życie poświęciła rodzinie i zmarła na raka? A gdzie trafi łajza, która niszczy innych? Jeśli się szczerze ( a to nie jest takie łatwe ) nie nawróci to nie wróżę mu szczęśliwej wieczności.

Gość gość
A czemu po smierci ma byc sprawiedliwosc? Skoro tu jest tak to najwieksze szanse sa ze tam bedzie podobnie.

Gość gość
Nie wiem co będzie po śmierci i troche sobie tego nie wyobrażam