Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Norma cukru

Polecane posty

Gość gość

Cześć Robiłam krzywą cukrową w 26 tc i wyszła prawidłowa. Cukrzycy ciążowej nie mam. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową dlatego ginekolog zalecił mi kontrolować poziom cukru na czczo i godzinę po posiłku. Czy ktoś wie jaka jest norma cukru godzinę po posiłku ale u zdrowej ciężarnej ? Czy musi być też poniżej 120 jak w cukrzycy ? Mój ginekolog twierdzi ,że norma u zdrowej ciężarnej to poniżej 140. Pozdrawiam

Gość gość
jak ktoś nie słodzi i nie je słodyczy to tygodniowo i tak spożywa 0.75 kg . Podziel to na 7 dni to otrzymasz dzienną dawkę .

Gość gość
Mój ginekolog mówił, że jak jest do 140 to by się nie czepiał.

Gość gość
Ja cukrzycy ciążowej nie mam i jak mierzę po posiłkach (godzinę po ) to najwięcej miałam 124 nawet jak zjem coś słodkiego to mam godzinę po 106 często też mniej.

Gość gość
Norma u osoby zdrowej, po posilku jest do 140 ( diabetolog mowi, ze nawet do 180)

Gość gość
Norma cukru godzine po posilku do 120, Krzywa cukrowa ma inne normy po 1h do 180, a po 2h do 140.

Gość gość
Właśnie krzywa cukrowa wyszła mi w ciąży dobra ale mimo wszystko kazał mierzyć cukier w domu godzinę po posiłku tylko mówił że norma do 140. Dlatego pytam bo teraz nie wiem czy będąc w ciąży bez cukrzycy jest norma do 140 a będąc w ciąży z cukrzycą do 120 ?

Gość gość
Do 120 jest 1h po posiłku, powyżej jest za wysoki

Gość gość
Norma godzine po posilku jest do 140 wiec nie masz cukrzycy

Gość gość
Ja mam cukrzycę ciążową. Norma jest do 120 ale i tak nigdy mi to nie przekroczyło nawet jak jadlam słodycze.