Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk24

Bez spowiedzi a przyjmowanie komunii

Polecane posty

Gość gość
Ale bełkot... Co Wy bierzecie?

Gość Lituan
@gość dziś08:37 Liczba denominacji jest nie istotna. Nie wszyscy mają rację. Biblia ma. Czytaj ją samą samemu i rozważaj nad nią samą samemu. Ja i Ty nie jesteśmy wszyscy. Wy zresztą też macie denominacje. Trzy. Dwie główne. Greko- i rzymskokatolicki odłam. Plus prawosławie. Wydzielone z KK. to był rozłam. Czy utworzył je DuchŚw? Nie, ludzie uwtorzyli. Czy prowadzi je Duch, czy zły duch? Badaj. Napisano bowie by badać duchy. Jakie prowadzą dany dowolny kościół/zbór (1Jana4).

Gość gość
Lituan - czy Ty czytasz, co napisałeś? Pieprzysz bez ładu i składu. Jeżeli już musisz pisać - pisz po polsku, gramatycznie. Nic z Twojego pisanie nie można zrozumieć.

Gość Lituan
@gość dziś08:37 Moglibyście założyć w salonie grupę, nie wiem czy słowo kościół/zbór nie byłoby za duże. Tylko jaki duch by was prowadził. Ale jak Biblia mówi to i w komorze można się modlić. Oraz że tam gdzie dwóch lub trzech się spotyka W IMIENIU Jezusa, to tam i jest Bóg-Jezus (Mateusza18/15-20). I nie mógłbyś powiedzieć że jesteś głową kościoła. Bo co do zasady wszyscy protestanci zgadzają się że jedyną głową kościoła bożego jest Chrystus (wg Biblii tak jest, apostoł tak mówił).

Gość Lituan
@gość dziś08:37 Tzn. mógłbyś powiedzieć że jesteś głową kościoła. Ale niezgodnie z Biblią (Antychryst obwoła się nawet Bogiem). Denominacje tak nie powstały. Powstały z niezgody co do interpretacji Biblii. Nic nie poradzę. @gość11:56 A co za różnica ile lat żył po Jezusie. A ile lat żył Piotr (którego WY uważacie za skałę) po Jezusie. Obaj żyli w podobnym okresie. Spotykali i znali się. gość@13:56 Wskaż ten bełkot. Ja nic nie biorę ale słyszałem że prochy wyostrzają zmysły. AleOdradzamBoTakToylkoNa początku

Gość Lituan
@gość13:56 Skup się. Czytaj ze zrozumieniem. Bo w dzień pięćdziesiątnicy też myślano że ci ludzie byli pijani. @gość14:14 A czy Ty zauważyłeś że wskazuję posty według godziny do których w danym komentarzu/poście się odnoszę. I to po kolei. Tyle że według własnego tempa. Co Ty pierwszy raz na forum? Wskaż gdzie jest brak ładu i składu. Bo ja odpowiadam według kolejności waszych wypowiedzi. A nie skaczę po postach. Ty nie bierzesz tego pod uwagę mimo "numeracji" postów. Inaczej się na kafe nie da.

Gość Lituan
@gość14:14 Wskaż czego nie rozumiesz. Jakiego mojego zapisu? Tylko wpierw porównaj moją wypowiedż z tą wypowiedzią do której się moja odnosi. I gdzie brak gramatyki? Ja nawet przecinki wstawiam. Literówki? Zdarzło się że tu ktoś nie po polskawemu napisał jakby z pośpiechu, ale nie ja. Czego nie rozumiesz? Wskaż kwestię lub zdanie.

Gość Lituan
@gość14:14 Jak ktoś czyta niedokładnie i nie ze zrozumieniem, bo TLDR, to co ja poradzę. Mam rzucać krótkimi memami. A jak podaję pełny artykuł, a nie posyatkowaną wypowiedż na kawałki w formie postów, to się nikomu nie chce czytać. Ja się odnoszę do cudzych artykułów, wypowiedzi i wersetów. Co? Mam wam je ciągle cytować? Sam przecztaj a potem się wypowiadaj. A za przekleństwo to c***ewnie starczy spowiedż? Czy jak?

Gość Lituan
@gość14:14 A za przekleństwo to ci /pewnie starczy spowiedż? Czy jak? Nie lubię tutejszej cenzury.

Gość Lituan
@gość14:14 Czy Ty czytasz co napisałem na odwal, czy dokładnie? Potrafisz w ogóle wskazać co masz na myśli. Np. o chlebie. Pytali o co chodzi z wieloma chlebami. Wystarczyło dokładnie przeczytać że o te wiele chlebów w rękach wielu księży. Potem to skumano. Ale dalej nikt nie kuma że chleb to chleb, a nie ciało. Bo Jezus jest chlebem żywota dla łaknących jego słów i wodą żywota dla pragnących wiecznego żywota, a nie ciałem żywota. Co w tym twierdzeniu jest niejasnego. Jezus jest "chlebem", a nie ciałem.

Pedał leci na Jezusa. Nie mam nic do pedałów ale kler i żydzi mają więc nigdy nie zrozumiem ich chorych głów.

Gość Lituan
@gość14:14 Jezus jest chlebem żywota. Jednym, a nie ciałem w formie wielu chlebów w rękach wielu księży (ilu ich tam na świecie) niby przeistaczanych w WIELU miejscach na całym świecie. Od bycia w wielu miejscach Jezus ma obecnie pocieszyciela, DuchaŚw, by był w wielu naraz SERCACH ludzi, a nie w żołądkach. Kto ma Ducha, tem i ma w sobie Chryst/usa. Dopiero po pokonaniu An/ty/chrysta Je/zus objawi się naocznie w WIELU miejscach, bo wszędzie.

Gość Lituan
Tutejszej weryfikacji spamu też nie lubię. Bo to też wpływa na składnię (nie na gramatykę) wypowiedzi. Bo nie mogę pisać CAŁKIEM normalnie, jak człowiek, gdy mi antyspam nie przepuszcza niektórych słów, a cenzura składa dwa sąsiadujące słowa, a następnie szuka wulgarnych słów. Co ja Wam poradzę że kafeteria ma pokręcone algorytmy w kodzie źródłowym? Nic nie poradzę. Będę miał swój blog, to będę pisał po ludzku (tj. bez zmagania ze skryptami) i będę podawał linki do tematów...

Gość Lituan
...ale i tak nikt nie przeczyta podawanych bo się nikomu praktycznie nie chce. A mi się nie chce przepisywać tego co wystarczy kliknąć. Wolę do tego robić odnośniki. A nie cytować np. wyciągi z KKK, który prawie każdy katolik w domu ma, tak jak Biblię. I internet skoru tu piszą.

Gość Lituan
@synfubu14:52 Ja chory nie jestem. Kafeterię odwifzają różni ludzie. Nie tylko chorzy ludzie. A ty jaki jesteś skoro wyzywasz, a może i się jako gość wypowiadasz, bo jak pisałeś, to lubisz manipulować. I myślałem że sobie odpuścisz, skoro pisałeś że się z nami żegnasz. Pisałeś też że tu nudy. A skoro znowu mnie wyzywasz to prędzej czy później podlinkuję twoje chore pretensje z pianą na ustach bez powodu do jakiejś dziewczyny z niewinnym pytaniem w jej temacie.

Gość Lituan
@synfubu15:05 Pedał leci na Jezusa? To do mnie? Geje nie wejdą do nieba. Dla ciebie każdy facet,który wierzy w Jezusa to pedał? Czy tak? Nie masz nic do pedałów mówisz? Ale szydzisz (najwyraźniej ze mnie) źe jestem pedałem co leci ma Jezusa,lub pedałem bo lecę na Jezusa. Jezus to sprawa duchowa,a nie cielesna. Już o ciele dośa tu napisałem. Ty nie masz nic do pedałów,ale oni mają. Co mają? I do kogo? Bo ja wiem wiem że oni są różni. Acz ja ho/mose/ksualizmu nie popieram,ani taki nie jestem. Weź się ogarnij

Gość Lituan
@synfubu15:05 Naprawdę. Weź się ogarnij, bo wyskoczyłeś z pedałami znikąd i się czepiasz dziwnie porównując. Ale może jest coś na rzeczy że cię boli ich zła orientacja. Tak zła. Ale co ja na to poradzę że oni mają taką orientację. Dziwaczny jesteś i zgaduję, że przekleństwo do którego się odnosiłem to wyszło od ciebie jako gościa. Jak ten wcześniejszy komentarz o bełkocie. Słaby jesteś. Po co tu zaglądasz prowokatorze. Trollować?

Gość Lituan
@gość14:14 Jezus jest też wodą (żywota), ale jakoś nikt z KK, nie mówi że eucharystia to woda i ciało, ale że tylko ciało. No i krew. A to tylko chleb i wino (kielich Jego cierpienia). Gościu lub synkufubu.

Gość Lituan
@synfubu Musi być ci ciężko na tej Ziemi że tak wokół wyzywasz tych co ci nie spasują. Jawohl. Pójdziem na twój rozkaz stąd. Ale okąd byś chciał? Bo jednak nie pójdę.

Gość Lituan
Gość wyżej napisał o salonie. W sumie takie coś czytałem i w innym temacie. Kiedyś poszukam, czy to nie słowa syna fubu. O co nie miałbym pretensji, gdyby synfubu nie traktował ludzi jak szmaty.

Gość Lituan
@synfubu15:05 Cytuję ciebie: "Nie mam nic do pedałów ale oni mają". Super składnia. Pedały mają coś do pedałów. Czytając wprost. A ty tak czytasz każde zdanie w Biblii, o ile w ogóle całą ją czytałeś bez pośpiechu. SynuFubu, czy tam Gościu. Manipulancie (jak sam o sobie napisałeś). I za to, w każdym temacie w którym cię znajdę (a w którym będziesz chamski) będę linkował jak żeś zjechał tamtą dziewczynę bez powodu. Jak tylko/jeśli znajdę tamten temat.

Gość Lituan
@gość16:42 Poczytam jutro bo w sumie muszę odpocząć od temau i od syniafubu, a i jeszcze znależć link do jego przypału do ww. dziewczyny, bo nie lubię być gołosłowny. Ale kto wie może bycie GOŁOsłownym, to też coś jakiego pedalskiego ^^ kto wie. Może synuś fubuś wie.

Gość Lituan
@gość16:42 Errata: Poczytam jutro bo w sumie muszę odpocząć od temau... a nie od temau ^^ a od fubu. Ciekawe czy to nie o nim można poczytać wpisując "fubu" w gugle. Bo na pewno można o nim wpisując w gugle: syn fubu

Gość Lituan
Muszę odpocząć od tematu, bo dwa razy napisałem temau z taką samą literówką. Ech.

Gość Lituan
Od fubu też muszę odpocząć. Dodam tylko że ja czytam wasze linki. Więc Wy czytajcie moje. Bo ja Wam zadaję pytania nie dlatego że nie znam lub nie rozumiem doktryn KK, a dlatego byście zastanowili się nad moimi pytaniami i odpowiedzieli mi i sobie gdzie jest logika. Na przykład w twierdzeniu że Jezus jest chlebem... żywota,a katolicy traktują go jakby był CIAŁEM żywota mimo że Biblia tak tego nie ujmuje. No i co z WODĄ żywota? Jezus jest skałą ale w przenośni,nie w dosłownym sensie z kamienia,czy z grannitu

Gość barramek
może nieco o samej spowiedzi , która nawet u Żydów była pewnym sakramentem wśród Żydów, spowiedź była pewnym sakramentem , a nie jedynie wyznaniem grzechów do kaloryfera z jakimś odmówieniem tzw. modlitwy pokutnej , co praktykuje protestantyzm W Księdze Liczb V, wersety 6 i 7 czytamy: "Mąż albo niewiasta, gdy uczynią jakiś ze wszystkich grzechów, jakie ludzie zwykli popełniać, a przez niedbałość przestąpią przykazanie Pańskie i zgrzeszą, wyznają grzech swój i oddadzą samą główną rzecz i piątą część ponad to, temu przeciw komu zgrzeszyli. A jeśliby nie było tam nikogo, kto by to odebrał, dadzą Panu i będzie kapłańskie, wyjąwszy barana, który bywa ofiarowany na oczyszczenie, aby był ofiarą ubłagalną" (3).

Gość barramek
Jezus ustanowił ją gdy powiedział: "Weźmijcie Ducha Świętego, którym grzechy odpuścicie, są im odpuszczone" (J. XX, 22-23. Por. 2 Kor. II, 6-8; 1 J. I, 9; Jak. V, 16). ...czyli dał władzę Apostołom odpuszczania i zatrzymywania grzechów , a więc spowiedż jako bezpośrednie wyznanie winy wobec pojawia kapłana pojawia się już jako coś co realnie jest ogłoszone w Piśmie i n ie można już się powoływać na dawna praktykę żydowską wyznawania w izdebce swoich grzechów samemu Bogu , bez pokuty (którą były te wcześniej ofiarowywane dary pokutne nakazane Żydom ) zadośćuczynienia bliżniemu i prawdziwego nawrócenia się . - jak to wyglądało w praktyce w pierwotnych gminach chrześcijańskich ? - wyznawało się grzechy wobec bliżniego w obecności kapłana , a on ewentualnie zalecał jakaś pokutę oraz formę zadośćuczynienia wobec pokrzywdzonego .