Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaWyszyńska09

Jak wasze dzieci zniosły 6w1

Polecane posty

Gość AnnaWyszyńska09

Cześć, jestem pierwszyvraz na tym forum. Niedawno urodziłam synka. Pediatra nas namówiła na szczepienie 6w1. Po pierwszej dawce nic się nie działo, ale żałuję, że je wybraliśmy. Czy jest jakakolwiek możliwość żeby tym dalej nie szczepić oprócz rezygnacji ze szczepień w ogóle? Jak Wasze dzieci zniosły to szczepienie? Którą dawkę najlepiej, a którą najgorzej? Z góry dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi, Pozdrawiam Anna

Gość gość
Ogólnie było bez problemów, najgorzej po pierwszej, bo temperatura 38 stopni i bardzo słabo przespana noc, ale następne już o wiele lepiej, tylko lekkie zaczerwienienie wokół miejsca wkłucia.

Gość gość
Ale dlaczego żałujesz??

Gość gość
Moja córka po każdej dawce miała lekki stan podgoraczkowy(37,5) i była trochę marudna.Ale ogólnie było ok.

Gość gość
Pytam dlatego, że naczytałam się, że ta szczepionka powoduje m.in autyzm

Gość gość
Było ok. Dziecko po szczepieniu długo spało a później przez ok. tydzień domagało się non stop piersi.

Gość gość
Ta szczepionka ponoć powoduje ze dziecku kości nie będą rosły. I może konać w męczarniach...

Gość gość
moje dziecko zniosło te szczepienia bardzo dobrze , nigdy nic mu się nie działo , ani gorączka ani nic , wiadomo pomarudziło biedne przez godzinę bo nóżka bolała i tyle

Gość gość
Zle. Przestała główkę podnosic, patrzeć na mnie i uśmiechać się. Jak czytam że dziecko pomarudzilo i to nic takiego to krew mnie zalewa. A co ma.powiedzieć ze glowa strasznie boli, slabo sie czuje, serduszko jakoś za szybko bije i ma wyskoczyc? Dziecko płacze gdy cierpi. Do tego co napisałam wyżej doszły rany na całym cialku . Odradzam 6w1. Już lepiej pojedyncze w jak najdluzszych odstepach czasowych.

Gość gość
Mój bardzo dobrze zniósł. Po pierwszej dawce dłużej pospał i miał przez krótki czas temp. ok. 38 stopni, ale obyło się bez leków przeciwgorączkowych. Kolejne dawki już bez żadnych dolegliwości. Dzieciak popłakał chwilę przy wkłuciu i zaraz zapominał. A dodam, że na pierwszej wizycie miał dodatkowo rota, a na kolejnych rota i zaczęliśmy pneumo, więc właściwie dostał 8w1.

Gość gość
gość dziś -moglas od razu wszystkie szczepionko zapodac.A co tam,jak szalec to szalec.

Gość gość
Mój synek po tej szczepionce zachorował na Zespół Downa.