Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko koleżanki budzi we mnie niepokoj. Czy słusznie?

Polecane posty

Gość gość

Jej synek ma 2 latka. Waży 10 kg i mierzy ok 86 cm. W piątek była z nim na bilansie i żaliła się do mnie że lekarz i pielęgniarka ją ochrzanili bo dziecko mało waży,jest na pampersach i nie mówi nic poza slowami "mama" i "tata". Tlumaczyła mi sie tym że on nic nie chce jeść ani kaszki oprócz normalnego jedzenia nie wdpominając. Jest tylko na mm i slodyczach z tego co zauważyłam. Wiem że ma problem z napięciem mięśniowym. Jej nie idzie nic wytłumaczyc. Chce iej pomoc ale nie wiem jak do niej dotrzec. Pomozecie?

Gość gość
Mam koleżanke i ma podobny poblem z synkiem. Ja mam 6 miesięcznego synka i nie mam dużego doświadczenia. Wydaje mi sie że z tymi dziecmi jest coś nie tak. Ja koleżance doradziłam żeby puściła synka bez pampersa,w samych majtkach i jak poczuje że ma mokro to może będzie siadał na nocnik ( tak moja mama robiła z moją siostrą i podziałało) . jednak dziewczyna jest zdania że to krzywdzi dziecko. Tak samo z jedzeniem... Mysle ze to matki robią z nich kaleki.

Gość gość
Zajmij się sobą to po pierwsze ! Po drugie co znaczy ' jest na pampersach' ? Po drugie skąd wiesz ze mówiąc tylko mama, tata ma jakieś zaburzenia mowy?może kolezanka juz to sprawdziła wszak nie musi ci się tłumaczyć. Po trzecie skąd wiesz co to dziecko je? Mój starszy syn tez jadł tylko mleko do 2 rz i teraz jest pochłaniającym wszystko nastolatkiem. Polecam maść na ból d**y, może ci pomoże

Gość gość
Do 2r z tylko mleko? O matko i córko. Może i pochłania wszystko, ale ciekawa jestem jakie niedobory ma lub będzie miał w dorosłym życiu. Gdzie owoce, warzywa???

Gość gość
Mam córkę za miesiąc kończy 2 lata, waży 10 kg i ma 82 cm. Ma taki metabolizm bo je dużo. Nikt mnie nie ochrzaniał że coś z nią nie tak, mówi przeciętnie, opóźniona ruchowo bez zmian w napięciu mięśniowych. Nocnik zna ale gołą pupką za nic nie siądzie, sygnalizuje siusiu choć wstrzymać jeszcze nie potrafi. Spruj porozmawiać z koleżanką, porównaj jej dziecko do innych może wtedy zobaczy że coś jest nie tak w jej wychowywaniu. Na jakiej podstawie sugerujesz że syn ma coś nie tak z napięciem?

Gość gość
Pampersy w wieku 2 lat to zupełnie naturalna sprawa; "książkowo" dziecko ogarnia te sprawy w wieku ok (!) 2 lat, wiele nawet ok 3. Mowa nie jest jeszcze opóźniona, moj do 2 urodzin mówił tyle samo, teraz ma dokładnie 3 i czasami dosłownie błagam go żeby na minutę nic nie mówił.

Gość gość
Dokładnie. Moja córka też bardzo niewiele mówiła ,prawie do 3 roku życia i praktycznie z dnia na dzień zaczęła trajkotac,dziś ma 7 lat,jest zdrową i mądra dziewczynka. Też była niejadkiem. Tylko że ja nie panikowalam i nie biegałam po lekarzach,bo wiedziałam,że każde dziecko jest inne. Syn ma obecnie 17 miesięcy i w zasadzie dziamga po swojemu,czasem powie mama,ama,zrobi brawo ...ale absolutnie nie przejmuje się tym,bo wiem,że ani się nie obejrzę jak zacznie nawijac. Mam zdrowe dzieci i żaden pseudo lekarz nie powinien kobietom wmawiać,że z ich dziećmi jest coś nie tak jak w wieku 2 lat niewiele mówią. Ale dzisiaj jest taka chora moda na straszenie matek i wmawianiu,że dzieci powinny wszystko umieć najlepiej zanim skończą rok...

Gość gość
A ta kolezanka-matka ma moze na imie Rosmery ???

Gość gość
Tzn.Rosemary ???

Gość gość
2 lata pampers? O matko I corko! ,z torbami bym poszla, przeciez to kosztuje,dlatego moja w 14'mc juz byla oduczana,17 mc juz bez pampersow.