Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile butów potrzebuje niespełna dwuletnie dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Syna ma 21 miesięcy. Mamy jedne zimowe buty. Czy powinnam kupić jeszcze jedne? Jakieś śniegowce? Jak myślicie?

Gość gość
jeśli to są buty zimowe to wydaje mi sie że nie potrzeba takiemu maluchowi innych. Przecież taki maluch jeszcze dużo jeździ w wózku. Nawet jak pochodzi troche po śniegu to przecież nic sie nie stanie. Ważne żeby były ciepłe i wygodne

Gość gość
Według mnie warto by dziecko miało jakieś na zmianę. Jednak buty mogą przemoknąć i co wtedy? Teraz już buty są na wyprzedażach za 100zł kupisz z lasockiego.

Gość gość
Mój miał zwykle jedne bardziej przejściowe, ocieplane trzewiki, a drugie ciepłe, nieprzemakalne śniegowce. Śniegowce jednak nie są najzdrowszymi butami, nie chciałabym żeby w nich non stop chodził, a z drugiej strony, do zabawy na śniegu konieczne. No i temperatury też bywały różne, od +15 do -10.

Gość gość
To zależy od waszego trybu życia i dziecka. Jeżeli chodzicie na długie spacery piechotą niezależnie od pogody, to warto mieć jeszcze drugie w zapasie, bo jak przemokną to do następnego dnia mogą nie wyschnąć. Jednak jeżeli preferujecie spacery wózkowe, to jedne wystarczą. Tak samo, jak dziecko wdepnie w każdą napotkaną kałużę to przemoknięcie butów jest nieuniknione. Do buta może nalać się od góry, lub nasypać śnieg. A jak nie interesują je tego typu zabawy, lub bardzo je pilnujesz to niekoniecznie trzeba kupować drugą parę. Ja miałam zazwyczaj w zapasie ocieplane kalosze.

Gość gość
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Gość gość
moja ma dwie pary , jedne lżejsze , a drugie cieplejsze i typowe na snieg