Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość jo

Ellaone

Polecane posty

Gość gość jo

Mam pytanie we wrześniu około 18 miałam okres trwał on zaledwie 1.5dnia. W październiku nie pamiętam z nerwów do dzisiaj go nie mam. Zakupiłam tabletkę EllaOne wzięłam w ciemno nie robiąc testu że strachu tabletkę potknela bo wiem że wywołują miesiączkę. Moje piersi bola jak zawsze do okresu podbrzuszu chyba od nacisków mnie boli( i od czasu do czasu cos gulgocze w nim)i od kaszlu(miałam tydzień temu dość groźny kaszel oraz katar z którym do dziś walcze). Proszę pomóżcie mi czy mogę być w ciąży czy porostu moja blokada i strach biorą górę i zatrzymałam go.

Gość gość
ty masz cos z glowa nie tak , nawet jak jestes w ciazy to ellaone nie dziala poronnie , i tabletka nie wywolje miesiaczki , Ellaone przyjuje sie wtedy jak doszlo do nie zabezpieczonego stosnku ,a nie tak sobie na wywolanie okresu , sa tabletki na wywolanie miesiaczki ale najpierw idzie sie do ginekologa i po badaniu i diagnozie on moze takie zapisac ale to nie jest EllaOne , ty nawet nie wiesz kiedy mialas okres , dziewczyno ile ty masz lat

ellaOne to pigułka „po”, która może zapobiec ciąży po seksie bez zabezpieczenia lub w przypadku, jeśli zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła. Pigułka ellaOne nie powinna być stosowana jako regularna metoda antykoncepcji. Działanie pigułki ellaOne polega na opóźnieniu uwolnienia komórki jajowej (owulacji). Nie wywołuje ona krwawienia. Nie jest to środek o działaniu poronnym. Po jej zażyciu większość kobiet ma normalną miesiączkę w przewidywanym terminie. Jednak w niektórych przypadkach może ona pojawić się później lub wcześniej niż zazwyczaj. Jeśli miesiączka nie występuje należy zrobić test ciążowy i skonsultować się z lekarzem.