Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co pytac wlasciciela mieszkania chcac wynajac

Polecane posty

Gość gość

Jade dzisiaj oglądać mieszkanie , mam juz parę pytań typu parking samochodowy , jeśli nie ma balkonu gdzie wieszać pranie , czy jest suszarnia i piwnica , podpowiecie jakieś konkretne pytania , nigdy nie wynajmowalam mieszkania i nie wiem co jest istotne

Gość Mama32
Hej zapytaj się czy cena zawiera czynsz i opłaty i w jakiej wysokości są opłaty,czy jest kaucja o sąsiadów też warto zapytać.Jesli jest garaż czy to najmu jest dodatkowy koszt za niego czy w cenie.Wiesz jak ma się dzieci to pyta się o szkoły, przedszkola,sklepy i apteki.Zapytaj się na jaki okres chce wynająć by nie było sytuacji że np.po 4 miesiącach po dziękuję Wam lub powie że sprzedaje Mieszkanie różnie bywa.Ja wynajmuje na czas nie określony z 3 miesięcznym wyprzedzeniem w sytuacji gdy nie będę płaciła za Mieszkanie itp. Lub gdy właścicielka będzie chciała je sprzedać musi poinformować mnie wcześniej o takiej sytuacji i pamiętaj by umawiać się na wizyty jego po wcześniejszym umówieniu się z właścicielem i czy pieniądze maja być płacone do ręki czy na konto.Jak coś mi się przypomnie to dopisze ;-)

Gość gość
Czy internet i telewizja we własnym zakresie czy w ramach kasy płaconej za mieszkanie. Sama wynajmuję. Moją lokatorka została uprzedzona o niesympatycznej sąsiadce, miejscach parkingowych, że opłaty administracyjne robię ja, że jak chce internet to sama za niego płaci, w umowie jest coś o odsetkach za nieterminowość (jak się spóźni parę dni, bo był długi weekend to odpuszczam), trzymaniu zwierząt i że nie wolno palić i zmieniać wystroju.

Gość gość
Mieszkanie chce nieumeblowane

Gość gość
O przeciętna wysokość opłat za media.