Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Gość syska84
Sysia84, wiek 33 lata, termin porodu 19.08.2017, płeć podobno syn, Syn 13 lat ,córka 12 lat

Gość syska84
Sysia84, wiek 33 lata, termin porodu 19.08.2017, płec podobno syn, Syn 13 lat, córka 12 lat

Gość Malgosia2626
Małgosia2626, wiek 26 lat, dziewczynka , termin 12.08

nastka, u mnie trzeba poprawić info o dzieciach, mam dwie córki 7-letnie (bliźniaczki). Wychodzi na to, że tylko my dwie nie znamy płci maleństw:-) Miłego dnia wszystkim!

Gość 3Justyna33
Witajcie:-) wróciłam waśnie z wizyty, dowiedziałam się że wszystko dobrze, a poza tym nic więcej. No szkoda że nadal pleć pozostaje tajemnicą dla mnie jednak bardzo cieszę się że wszystko w porządku z dzieckiem. Jak zwykle u mnie po wizycie lawina telefonów czy znam płeć a tu zonk. Wszyscy znajomi myślą że wiem czy to chłopak czy dziewczynka ale nie chcę zdradzić a ja naprawdę nie wiem. Co do danych to nastka czekałam do dziś bo myślałam że podam coś więcej ale na razie zapisz tylko Justyna wiek 27 lat pierwsza ciąża przewidywany termin porodu 14.08.2017.

Gość PG
Witajcie!Gratulacje dla wszystkim mam które wiedzą jaka płeć!ja tu trochę nie pasuje bo termin mam na 6wrzesnia ale jeśli to nie problem to też możecie mnie dopisać do tabelki. Ja mam osobiscie Igora więc jak mam polecać te imię to jak najbardziej :-D Justyna nie martw się o płeć najważniejsze że zdrowe a jak to twoja pierwsza pociecha to nie powinno robić takiej różnicy.pozniej to się chce mieć parkę ;-) Co do ubrań ciazowych bez problemu mieszczę się w swoje a brzuszek widać taka malutka piłeczka do przodu nie na boki.ja chodzę w legginsach mam ich pełno z siłowni więc jest w czym dobierać a spodnie wszystkie Bez guzików bo lubię luz i wygodę.u nas pięknie aż chce się żyć.wczoraj mieliśmy dzień matki dostałam piękne robione prezenty od swoich chłopców i byłam na przedstawieniu.wzruszylam się jak mój 5latek tak dobrze mówi po angielsku a jeszcze niedawno wstydził się cokolwiek powiedzieć.jutro ma urodziny więc też dzien pełen wrażeń a w poniedziałek będzie mała imprezka w domu bo przychodza koledzy z klasy.we wtorek już lecę do polski więc teraz tym żyje 2tygodnie urlopu :O

Gość Mama32
Ja mam termin na 02-08 płeć może poznam w poniedziałek wiek 33 i 3 córki 13,6 i 5 ;-) Gratulacje że wiecie co będzie z tego co patrzyłam to już 4 chłopców jest.Mnie strasznie bolą nogi nie mogę długo stać brzuch też jest spory aż przeraża mnie to bo gdzie jest jeszcze do końca to chyba jak słoń będę chodziła ehhhh Ruchy dziecka też czuje naj bardziej reaguje jak moja najmłodsza córka głośno mówi i piszczy gdy coś nie jest po jej myśli ;-) Moja najstarsza córka w środę skręciła nogę i naderwala staw skokowy 4h siedzieliśmy w szpitalu bo taka sierota przyjmowała że pomyliła dane przy skierowaniu na RTG no mówię Wam szlak mnie trafial a lekarz który przyszedł po niej na zmianę powiedział że nie bierze odpowiedzialności za to co działo się do 15:30. Przez to że źle znoszę to ciążę chodzę taka przygnębiona w córkami w ciąży mogłam robić wszystko tak jak bym w ogóle nie była w ciąży a teraz chyba jestem już za stara ;-)

Gość Abisiowa
Mama 32 mam to samo to brzuch boli to krzyż....troszkę porobie coś i musze odpoczywać przez co z niczym się nie wyrabiam i mam doła.

Gość PG
Ja mam 31lat syn 7 i 5 Mama32 nie martw się nie jesteś sama ja wcześniej też inaczej znosiłam ciążę.teraz nogi mnie bolą i muszę robić odpoczynek a jak wstaje to zaczyna mi się kręcić w głowie. Uważaj na siebie i nie denerwuj się bo to szkodzi dzidziusiowi!wiem że łatwo się mówi bo ja sama jestem klebkiem nerwów ale musimy sobie jakoś radzic z tymi cholernymi hormonami!

Gość kora 1987
Dziewczyny a jak u Was Waga? U mnie prawie 5 kg NA plusie :o tez wiecej niz w poprzedniej ciazy... chcialam sie zmiescic w 10 kg a tutaj move pomarzyc, najwiecej przytylam w 3 trymestrze poprzednio to pewnie dojade ladnie z Waga. Generalnie mialabym to gdzies, gdyby nie fat, ze Mega ciezko mi potem zrzuca sie te zbedne obciazenie :/

Gość Kuka3
Witam po długiej przerwie Nie wpadałam na forum, bo syn ząbkowanie przeżywał, a potem zaczęły mnie męczyć bóle brzucha i odpoczywałam dużo. Dzisiaj byłam na ostrym dyżurze, bo od piątku brzuch twardy i zaczęło rano ze mnie cieknąć. Okazało się, że mam jakąś infekcję w macicy. Masakra. Czekam na telefon od lekarza z wynikiem badania krwi. Na szczęście dziecko w porządku, chyba dziewczynka, za dwa tygodnie kontrola więc mi powiedzą na 100%. Widzę, że tabelkę stworzyłyście. Podaję swoje dane Kuka3. Synów dwóch 2 i 4 lata, ja lat 32.

Gość Staramatka
Ja ma 34 lata. Syn 11 i corka 4 lata. Plec moze poznamy we wtorek. Mnie mecza zylaki ale tez miednica mnie boli.

Gość gość
Nie martw sie waga. Ja tez juz 5 kg. W pierwszej ciazy 10, w drugiej 20, ciekawe co bedzie teraz. Ale ja mam tak ze chudne przy karmieniu straszliwie. Czasami spadam do 48 kg. Wiec wole gdy jest mnie troszke wiecej. Od tygodnia jestem na L4, nogi bolaly i brzuch sie stawial co chwila. A po pracy jeszcze dzieci lekcje, treningi, obiadek na dzien nastepny. Nie dawalam rady. A wy pracujecie?

Gość karola1994
Cześć :) ja też juz 5 kg na plusie ale mam tendencje do tycia więc nie uniknę dużego przyrostu wagi, niestety :( Ja nie pracuje :) Może troche za wcześnie na takie pytania ale kiedy najlepiej zacząć kompletować wyprawkę? Czy mogłybyście napisać taka listę rzeczy niezbędnych dla mamy i dziecka? W Internecie jest tego mnóstwo ale wy jako doświadczone mamy napewno najlepiej doradzicie :)

Gość nastka 212
Staramatka i kuka3 prosze o termin porodu. Ja tez juz 7 kg na plusie no ale coz trudno. Brzuch juz mam spory :)

Gość Sowa25
Dziewczyny, jakze dlugo czekalam, zeby moc to napisac i dolaczyc do Waszej tabelki! A wiec pierwsza ciaza, chlopak, termin na 18.08. Przytylam poki co 4 kg, ale mam sklonnosci do puchniecia od wody zebranej w organizmie, wiec zobaczymy :)

Gość gość
Witam drogie Mamy! Jestem studentką Żywienia Człowieka (SGGW) i razem z prowadzącym zajęcia przeprowadzamy badanie na temat suplementacji w ciąży. Jeśli urodziłaś nie później niż 7 miesięcy temu to zachęcam do udziału w anonimowej ankiecie. Bardzo nam to pomoże w interpretacji wyników Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSep7 xm1INQ1Y0Q7GLLqNOTVvZsfjlxHPoEwoXKcRaMzfWYk2w/viewform?c=0&a mp ;w=1 Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Gość 3Justyna33
Dziewczyny macie czasem że tak się wyrażę spadek formy psychicznej? Od kilku dni jakoś chodzę smutna, za dużo chyba myślę o tym co mnie czeka, czy wszystko będzie dobrze, mam przysłowiowego doła. Jakoś minął mi stan kiedy chodziłam cała w skowronkach a było tak do niedawna.

Gość nastka 212
sowa25 prosze o podanie wieku, aby tabelka byla kompletna

Gość Obłoki Magellana
Hej :) U mnie na razie 2kg na plusie. Jeszcze mieszczę się w normalne ubrania (poza jeansami), ale czuję, że niedługo to już potrwa... ;) TP 12 sierpnia, chłopak, 31 lat, to moje pierwsze dziecko :) Jutro mam połówkowe, więc trzymajcie kciuki!

Gość Mama32
Więc u mnie było dziś USG dzidziuś waży 478gr mam równy 22 tydzień ciąży a termin mam na 31-07 :-) Moje dziecko trzyma sobie między nogami pępowinę i nie chce pokazać co tam ma :-( już drugi raz mi taki numer wywinelo i zastanawiam się czy nie iść na USG 3lub4 D może wtedy by się udało zobaczyć co tam ma między nogami w końcu.

Gość Sowa25
Nastka212, oczywiscie, zapomnialam dodac, mam 25 lat :) Obloki Magellana, trzymamy kciuki :) Mama32, mi moj maly tez wywinal taki numer poprzednim razem, myslalam, ze mnie rozsadzi ze zniecierpliwienia do kolejnego usg :D

Gość Mama32
Sowa25 jak byłam wcześniej ginekolog prywatnie powiedział mi że najlepiej to w 20tyg bo wtedy płeć jest już pewna i dziecko opierało się nogami a dziś taki numer nooo ;-) Mam cicha nadzieje że to chłopiec będzie i takie numery mi wywija bo dziewczyny to pokazywały swoje bułeczki :-) ha ha ha ha Dziewczyny ile wasze dzieci ważą ?

kora1987 - jak na razie przytyłam 3 kg. W poprzedniej ciąży, bliźniaczej skończyłam z wagą +12 kg, wszystko jest możliwe...Może te 10 kg uda Ci się osiągnąć. Kuka3 - współczuję Ci tej infekcji...Jak się teraz czujesz? 3Justyna33 - ja mam często spadek formy psychicznej na 2-3 dni, jestem rozleniwiona, rozespana, po czym ponownie tryskam energią, a następnie znów dołek, taka sinusoida... Obłoki Magellana, zaciskam kciuki, daj koniecznie znać jak po badaniu. Mama32, masz najwcześniejszy termin z nas wszystkich. Jejku, ja byłam przekonana że na połówkowym to na bank poznaje się płeć, a tu proszę u Ciebie nadal nie wiadomo...Ja bym pewnie pobiegła na to usg 4 d, bo ja z tych niecierpliwych jestem. Sama liczę na to, iż w przyszłym tygodniu na połówkowym dowiem się kto siedzi u mnie w brzuszku. karola1994, temat wyprawki to temat rzeka.Ja polecam Ci body, pajace, ubranka szybko zapinane (żadne spodenki, bluzeczki, falbanki, nie są praktyczne), z ilością bym nie przesadzała, bo dzieci szybko rosną, my będziemy rodziły w sierpniu, więc szybko będzie pranie schło. Polecam śpiworek do spania, pieluszki flanelowe. Jak nastawiasz się na karmienie naturalne to butelek, smoczków bym nie kupowała, zawsze zdążysz..Myślę, że łatwiej będzie nam odpowiadać na konkretne pytania odnośnie wyprawki niż pisać tak ogólnie...

Do tabelki - data porodu 23.08 3Justyna33 może to niski poziom magnezu? Spróbuj dietą podciągnąć, bo lepiej niż suplementami. Mama32 3d nic ni epomoże jak się dobrze zasłania :) jak się będziesz umawiać na usg prywatnie to pamiętaj powiedzieć, że chcesz poznać płeć, a dziecko źle ułożone, żeby ci dali możliwość powtórzenia np. za pół godz w razie czego jak pochodzisz albo zjesz czekoladę karola1994 to moja trzecia ciążą, a i tak nie pamiętam co potrzeba :) Mam ubranka po starszych, więc coś jest, wózek, fotelik i łóżeczko też. To najważniejsze. Reszta można po porodzie spokojnie, nawet kosmetyki, bo noworodka w samej wodzie można kąpać i niczym nie smarować, nawet pupy i pępowiny. Pamiętam, że bardziej od tetrowych sprawdzały się pieluchy flanelowe, bo delikatniejsze w dotyku. Nam został do kupienia na pewno większy samochód. Nie panikuję z wagą, chociaż widzę, że większość z was przytyła mniej. Przy karmieniu spalę spokojnie, a poza tym tłuszcz jest potrzebny do prawidłowej laktacji, nie ma co przeginać w drugą stronę i na siłę trzymać wagę. Jeść zdrowo ile ma się ochotę. Dzwonili ze szpitala i mam powtórzyć badania, a karcie wpisali, że "slug in water" i nie mam pojęcia co to? Na następna wizytę pójdę chyba z tłumaczem, bo ja pojęć medycznych nie ogarniam aż tak.Położna to próbowała opisać jako ciemną plamę w wodach płodowych. Nie mogę nigdzie doczytać o takim przypadku :(

Gość gość
Mama26 Hej Rzadko się odzywam bo coś weny nie mam. Cieplutko się zrobiło fajnie. Więc wychodzimy z synkiem dużo na dwór. W domu mały bajzel bo trochę pokój remontujemy. Poczytalam was Ale tyle tego jest ze i tak nie pamiętam. Zazdroszczę tym co płeć już znają ;-)

Gość gość
Mama26 Do tabelki Mama26, lat 26, tp 25sierpień, W domu synek 2,5roku