Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślę o niej non stop

Polecane posty

Gość gość
Albo jest zaheta?

Gość gość
g. prawda! skup się lepiej na owieczkach!!!!

Gość gość
to ten typ od Marty,rajstop i friendzone

Gość gość
nie boj sie, powiedz jej

Gość gość
to twoja przyjaciolka?

Gość gość
obca baba z ulicy pewno, a ten się rozkwilił...

Gość gość
Szkoda, że ona nie odwzajemnia tego, co Ty czujesz do niej.

Gość gość
gość dziś Jestem meczennikiem męczyduszą raczej :O

Gość gość
Nie widujesz nie spotykasz dlatego tak intensywnie o Niej myślisz

Gość gość
kotka idiotka Widzę, że kolejna znawczyni męskich emocji się znalazła ;) Nie wiem ilu znasz czy znałaś facetów - i średnio mnie to obchodzi- nie lubię jednak gdy ktoś próbuje uogólniać swój przypadek na większą część. Schemat myślenia to jedno, a konkretna życiowa sytuacja to drugie. Wątpliwości i nie podejmowanie decyzji nazywasz "tchórzostwem" i czymś co się obróci przeciwko facetowi na pewno, bo straci coś o co zabiegał. To trochę zbyt proste tak samo jak to, że jak zobaczy "nielegalną" z innym to mu kopara opadnie i będzie taki biedny. Może to faktycznie proza z życia ale na pewno nie z mojego.. Jedna znawczyni już wymiękłą i się zastanawiam czy tu są jeszcze ludzie trochę starsi niż 30-parę ? Piotr

Gość niekotka
Zabiorę głos w sprawie- wątpliwości i nie podejmowanie decyzji to już jest decyzja, ciekawi mnie jej jak rozumiem też bierna postawa. czym była podyktowana?

Gość gość
Wątpliwości i nie podejmowanie decyzji to jest brak pewności co do właściwego wyboru. Brak wątpliwości jest domeną ludzi głupich i sterowalnych. Nie myślę tu o 20 latkach oczywiście. A bierność, czy "niedostępność" to zagrywki modne właśnie w tym przedziale wiekowym.

Gość gość
niekotka Czasem się za nią rozglądam, albo nawet wypatruję.. Bywa :) Kochałem ją, choć raczej mnie nie podniecała seksualnie. Nie była w moim typie. Też bywa.. Cóż, życie buduje różne scenariusze. Jej bierność- jak sądzę- wynikała z tego, że mnie nie kochała, lecz liczyła na stabilizację emocjonalna i materialną. Są tacy ludzie , którzy potrafią powiedzieć "kocham" dla zaspokojenia własnej próżności :) Piotr

Gość gość
Ja tylko wiem jedno: w dzisiejszym świecie jest bardzo mało miłości. Myślę, że człowiek, który kogoś kocha, nie powinien tego daru marnować. Jeśli ona jest wolna, jeśli jest dostępna...czemu nie zaryzykować... Nie wolno - to tylko związanym małżeństwem lub powołaniem kapłańskim. Rzeczywiście, oni lepiej niech nic nie robią...Mówisz, że jesteś męcznnikiem, a więc tym, któremu nie wolno i dlatego się męczysz. W przeciwnym razie, pomyślę o tobie, że musisz skorzystać z rady psychologa albo psychiatry. To tyle.

Gość gość
saznisty chuy ci w d**e ćwiercinteligencie

@ Piotr Czy mamy tutaj jakiś konkurs kto będzie bliżej prawdy, czy po prostu każdy dzieli się swoim doświadczeniem i przemyśleniami? Bo ja chcę się skupić na tym drugim. Gówniarą w sensie wiekowym też nie jestem. Tytułem wyjaśnienia, pisałam po prostu co myślę w kontekście wpisu Autora, że to jest tchórzostwo i nie zmieniam zdania. Nie chodziło mi jednak, że taka postawa jest charakterystyczna dla facetów. Gdyby wpis był autorstwa kobiety, napisałabym z grubsza to samo. Być może to, że nie utożsamiam postawy tylko z facetami, utonęło w emocjach mojej wypowiedzi. Po prostu to, co napisałeś, mocno zarezonowało z moim doświadczeniem, które jest dla mnie bolesne. Jeśli chodzi o wątpliwości i niepodejmowanie decyzji, to nie chodziło mi o to, że jeśli osoba zajęta i zakochana "nielegalnie" w kim innym nie wybierze tej "nielegalnej" to już będzie źle. Moją intencją było to, że jeśli ktoś będzie wkładał dużo energii najpierw w próbę ogarnięcia sytuacji (jak to, on czy ona tacy prawi, kochający żonę/męża a tu nagle zakochanie poza związkiem?), czasem wypieranie że to się dzieje, a potem tłumaczenie samemu sobie, że to uczucie jest bez sensu (skąd wiadomo, że bez sensu, może to znak, że w obecnym związku coś jest bardzo nie tak, a może to "ta" osoba?) i blokowanie w sobie myśli i emocji o tej "nielegalnej" osobie, to po prostu straci dużo energii i nerwów i uważam, że więcej niż gdyby pogadał szczerze z tą "nielegalną" osobą (a z tego co widzę na tym forum, piszący unikają wszelkich konfrontacji, wolą karmić się złudzeniami niż odważnie sprawdzić, jak sytuacja wygląda z drugiej strony). Co oni by później zrobili z sytuacją gdyby się faktycznie okazało, że są w sobie zakochani, to już inna historia. Ja w tym momencie próbuję nawiązać inną relację i wkurza mnie, że zostało coś niewypowiedzianego i brakuje jakiegoś "zamknięcia" z Twoim imiennikiem, obawiam się że to rzutuje na obecnie tworzącą się relację z nowym facetem.

@Piotr Aha, jeszcze jedno. Nie wiesz, o co jej chodziło, co było dla tej niej ważne, dopóki tego zweryfikujesz (z wpisów wynika, że nie zweryfikowałeś). Do tego czasu to są tylko domysły. Z Twoich wypowiedzi wynika, że nabudowałeś sobie jakąś story na temat tej kobiety, może pojawiły się uprzedzenia a może świadomie tak niekorzystnie o niej myślisz (przecież to głównie żony traktują mężów jak bankomat ;) no dobra tu trochę żartuję), bo gdyby pokochała Cię naprawdę to miałbyś trudniejszy orzech do zgryzienia...?

"Jedna znawczyni już wymiękłą i się zastanawiam czy tu są jeszcze ludzie trochę starsi niż 30-parę ?" x tam zaraz wymiękła...może i nie mam czterdzieści siedem lat, ale kopać się z koniem, też nie lubię. ;) x "Kochałem ją, choć raczej mnie nie podniecała seksualnie. Nie była w moim typie(...)" x o widzisz, to dokonałeś celnego wyboru w świetle wątku, który tu wczoraj był wałkowany tj. o męskim pożądaniu. jak to ktoś słusznie zauważył " jeśli pożądanie nie pojawia się na dzień dobry panu to się nie pojawi nigdy" - i co potem z takim balastem, kopnąć i do domu wygonić? x "Jej bierność- jak sądzę- wynikała z tego, że mnie nie kochała x a twoja bierność z czego wynikała? x "liczyła na stabilizację emocjonalna i materialną." x no tak rozumiem doskonale, pewno planowała na twoich plecach 250 m2 dom na wzgórzu zbudować. dobrze, żeś się w porę zreflektował i wiedźmę materialistkę przepędziłeś od swoich pieniędzy! x "powiedzieć "kocham" dla zaspokojenia własnej próżności" x patrz jaki tupet, nie dość że niepożądana pchała się do ciebie jak świnia do koryta, z pieniędzy chciała wyssać to jeszcze kocham mówiła z próżności, ot wyrachowana flądra. współczuję ci z całego ❤️ ileż ty musiałeś przeżyć z tym babskiem!

Gość ten co sie podpisuje
Drogie Panie, ja zwyczajnie staję w obronie facetów, którzy wdawszy się w relację z inną kobietą nie przeskakują na nowy kwiatek, tylko próbują sobie całą sprawę zracjonalizować, ocenić zaangazowanie, perspektywy, szanase.. W wieku 20 lat sie tego nie robi ( i 30 pewnie tez), ale później to już w zasadzie o ile nie konieczność to co najmniej potrzeba. Nie mówię o żadnych bawidamkach, zaliczaczach czy innych tworach. Mówie o dojrzałym mężczyźnie, będący mężem i ojcem, mającym swój już bagaż życiowy, który mimo własnych wyrzutów oraz obaw przed społecznym zlinczowaniem zakochuje sie w innej kobiecie. Nie można moim zdaniem mieć nikomu tego za złe, tak myslę ( oczywiście o ile dana osoba świadomie do tego typu relacji nie dąży- wtedy jest już jakaś patologia). Wyczuwam u Was brak zrozumienia dla takiej postawy i zastanawiam sie dlaczego (pomijam wasze doswiadczenia), bo spotkałem sie z tym już w innych miejscach. I mam wrażenie , że stajemy sie trochę społeczeństwem "krytykanckim", zwłaszcza tego czego nie znamy i nie rozumiemy. Z tą empatią nie jest u nas dobrze, a po wpisach w sieci odnośnie uchodźców, mniejszości seksualnych i innych, mam wrażenie że dajemy sie wmanewrować populistom w tendencje faszyzujące. Nasz naród wielki, moi znajomi super, moje otoczenie jest ok, ale Ci , tamci za ogrodzeniem to brudasy, pedały itp.. Ostro ale prawdziwie i o zyciu i o polityce ;) x Sercewoczach No juz tyle wiesz na mój temat, moich słusznych i nie wyborów, zachowań i intencji, że możesz pisać podręcznik. I to szybciej niż dobra zmiana w men ;) Serdecznie pozdrawiam :)

Gość gość
Człowiekran zakochany nie działa racjonalnie.

Super, podziel się opinią na temat, który jest Ci bliski, w dobrej intencji, mając z tyłu głowy x analogicznych sytuacji i y płaczliwych wpisów z forum, a w momencie odmienności opinii z danym rozmówcą zostań posądzona o bycie ofiarą faszyzmu. :) Made my day.

Gość gość
Nie czytam płaczliwych wypowiedzi, więc nie mam tego z tyłu głowy.. Nie miałem na myśli tylko Twojej wypowiedzi, tylko ogólną tendencję, polegającą na krytykowaniu tego czego nie rozumiemy albo nie chcemy zrozumieć bo to nie po drodze z naszymi przekonaniami. Kierujemy sie przy tym jakimiś schematami myślowymi, a przecież każdy przypadek jest inny, bo każdy człowiek też. Jest różnica co..

Gość gość
Dlaczego nie idziesz spać za dużo kawy pijesz

Gość gość
pomyłka, nie piszę w tym temacie

Gość gość
ale myślę, to fakt, tyle że nie o Tej która myśli że o Niej myślę

Gość gość
04:16 właśnie pomyślałeś o tej, o której nie myślisz. bełkot.

Gość gość
z logiki miałaś raczej słabe wyniki, a nie przepraszam jesteś po prostu zmęczona

Gość gość
ale kogo to w ogóle obchodzi, nawet nie wiadomo, co ty za jeden, a spamujesz w temacie

Gość gość
idź się utop

Gość gość
jaki problem jest tutaj omawiany ?