Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacaporady

Rezerwacja sali

Polecane posty

Gość szukajacaporady

Cześć wszystkim! Co możecie mi powiedzieć na temat rezerwacji sali przed ślubem? Kiedy ją rezerwowałyście to miałyście już całą odłożoną kwotę na cel weselicha? Czy tylko pewną część? My jak narazie jeszcze studiujemy, gdzie tylko mój narzeczony pracuje(ale jak wiadomo wypłaty nie są za wysokie) ale z racji tego że w wakacje wyjechaliśmy za granicę to mamy odłożoną pewną część kwoty. Na zaliczki by było.. ale.. myślicie że jest sens się spieszyć z tym skoro nie wiadomo czy uda nam się uzbierać całość sumy do wesela? Nie wiemy jeszcze czy uda mi się znaleźć pracę w przyszłym semestrze lub czy wyjedziemy za granicę w przyszłe wakacje, różnie może być :( Doradźcie coś :) Jak to było u Was?

Ja organizowałam wesele na szybko, w ciągu kilku miesięcy i miałam cała kwotę do dyspozycji. Natomiast w wielu miejscach jest tak, że całość płacisz dopiero po weselu. Więc ja bym rezerwowała, bo potem nie znajdziecie sali.

Gość szukajacaporady
OK, rozumiem.. może masz i rację. Może jest tu ktoś kto jeszcze podzieli się swoim doświadczeniem? :)

Gość gość
większość płaci się po weselu - przykra prawda jest taka, że młodzi często regulują dopiero z pieniedzy z kopert. Weź jednak pod uwagę, że dużo kosztow poniesiecie także jeszcze przed weselem (zaproszenia, stroje, obrączki, alkohol, zaliczki..) jeśli nie macie odłożonej choć częśc****eniędzy moze Wam być ciężko, a jeśli w trakcie się wycofacie zaliczki przepadną :( Salę faktycznie lepiej zaklepać z wyprzedzeniem, ale też nie ma co przesadzać: zobacz sobie choćby na http://www.gdziewesele.pl/Weselne-terminy-Last-Minute/ dużo sal ma sporo wolnych terminów nawet na 2-3 miesiące do przodu ;)

Gość asanka87
wg mnie lepiej taką rezerwację zrobić nawet online choćby na http://www.saleweselne.com/ ja np jak załątwiałam salę to wszystko na telefon robiłam bo nie było mnie w mieście w którym brałam ślub. Tak jest wygodniej i szybciej tym bardziej że to nie jedyna rzecz, którą trzeba załatwić przed ślubem :)

Gość szukajacaporady
Muszę Wam powiedzieć, że nie miałam zielonego pojęcia o istnieniu takich stron! dzięki wielkie! :) Myślę, że macie rację, najpierw musimy się upewnić że będziemy mieli możliwość uzbierania tej kwoty. Oczywiscie w naszym wypadku najlepszym sposobem będzie kolejny wyjazd za granicę w wakacje - teraz mam wiekszą motywację i dopiero wtedy zaczniemy faktycznie rezerwować :)