Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak wiele osób końcy kp przy wprowadzaniu pokarmów stałych? Ciekawość

Polecane posty

Gość gość

Jestem po prostu ciekawa, jaki to ma związek jedno drugim, ale spotkalam juz kilka osob ktore zreygnowaly z kp akurat wtedy. Dlaczego? przeciez i tak daje sie mleko nadal 2-3 razy na dzien

Gość gość
Bo się ma dość tego osławionego karmienia cycem.

Gość gość
Dlatego, aby glupi miał zagadke :D

Gość gość
14:06 ja tam lubię kp.

Gość gość
No każdy ma jakieś zboczenie

Gość gość
Moze tak jak ja maja w glowie wkodowane, ze najpierw sie kp a potem podaje mm gdy dziecko jest starsze? Zanim zostalam mama wydawalo mi sie to wlasnie norma. Potem zaczelam powiekszac wiedze, czytac jak wazna jest kontynuacja kp gdy wprowadza sie pokarmy stale. Wiec wg mnie powody oczywiscie moga byc rozne ale najczesciej to ignorancja, czyli kobiety nic nie czytaja aktualnego bo fakt urodzenia dziecka wg nich wystarczy. A drugi powod to zmeczenie. Dalej kraza legendy, ze dziecko lepiej spi po wprowadezniu pokarmow i odstawieniu od piersi . Tylko mozna sie mocno naciac jak takie dziecko jednka nie zacznie lepiej spac.

Gość gość
14:13 dlaczego to zboczenie twoim zdaniem? Niech zgadne, masz maksymalanie 15 lat :P a nawet jesli nie, to mentalna gimbaza albo nizej. A powiedz nam, dlaczego kp jest zboczeniem? przeciez tak nas wyposazyla natura. a lykanie spermy i robienie loda, branie w dziób czyjejś pyty nie jest zboczeniem? świat stanął na głowie...

Gość gość
Czy ja napisałam, że KP jest zboczeniem? Gdzie? Kiedy? Może Ty jesteś na etapie gimnazjum i przed etapem nauki- "czytanie ze zrozumieniem". To że ktoś lubi KP to jest dla mnie zboczenie. Co tu do lubienia? Oczywiście nie piszę, że to z przymrużeniem oka należy czytać, bo matki polki za grosz nie mają poczucia humoru i dystansu do świata. Kompleksy...

Gość gość
14:27 z matek "Polek" zejdź, bo o nie masz pojęcia o rodzicielstwie. KP nie jest zboczeniem, ale za to jak matka lubi karmić piersią bo lubi czuć blsikosc z dzieckiem to jest to zboczone? Ze dziecko zakochanym wzrokiem patrzy w cycek, takie malunie paromiesieczne? \sama jestes jakas niedorobiona

Gość gość
"malunie, paromiesięczne, zakochane"...ale papka. I znowu zero dystansu;)

Gość gość
14:32 a ty zero wyczucia. Ty nie ucz ludzi co to dystans, nie ucz też co to żarty i kultura, bo nie znasz znaczenia żadnego z tych pojęć biedactwo... Instynktu też nie posiadasz więc mam nadzieję ze nie będziesz matką>

Gość gość
Nikogo nie pouczam. Stwierdzam fakt- oczywiście mój, subiektywny. Doprawdy nie wiem skąd w Tobie tyle emocji i tzw " hardu ducha" w rozmowie z obca osobą ma forum? I nie istniej coś takiego ja instynkt macierzyński, ostatnio była nawet dyskusja na tym forum. Poczytaj sobie na ten temat, zanim zaczniesz używać słów, które nie maja naukowego pokrycia. Ewentualnie weź je w cudzysłów lub nawias.

Gość gość
14:40 Rozumiem, że pragniesz nam czymś zaimponować? Cóż, nie udalo się. Nie błyszczysz nadzwyczajną polszczyzną, a twój oficjalny styl jest groteskowy w tym kontekście, bo wieje chęcią postawienia się w roli guru. Niestety akcja nieudana.

Gość gość
Nam, czyli komu? A polszczyzną nigdy nie błyszczałam. Nic nowego nie odkryłaś.

Gość gość
A tak w ogóle, ustosunkowałaś się do zadanego w temacie pytania? Nie? To wypadaj stąd, a nie robisz goofnoburzę...Pytanie jest do osób, które karmiły, antyfankom mówimy żegnaj...wasze subiektywne opinie nie mają tu nic do rzeczy, nie o tym dyskusja.

A czy przy kp rozszerza sie diete po 4 miesiacu czy dopiero po 6?

Gość gość
Proszę o odpowiedzi osoby, które karmiły. Myślalam, że nie muszę tego zaznacząc w temacie i żółtodzioby z default'u nie będą się wypowaidaly, ale jak zwykle na kafe najwięcej do powiedzenia mają te, które o temat nawet się nie otarły i nie znają go z autopsji.

Gość gość
Ja karmiłam, ale nie lubiłam. Dlatego uważam to za zboczenie. I zrezygnowałam.

Gość gość
anka87 dziś są różne "szkoły" na ten temat, ponoć to zależy od opinii pediatry, czy dziecko jest duże/male, jak przybiera na wadze itp.

Gość gość
14:46 Długo karmiłaś? tak pytam z ciekawości