Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roza101

Co warto kupić dziecku pod choinkę

Polecane posty

jakie jest wasze zdanie, bo moje dzieciaki zabawek mają już przesyt i myślę o czymś bardziej rozwijającym.

Gość gość
deskorolka, narty, łyżwy

Gość gość
książkę

Gość gość
Paczkę z słodyczami i jakąś zabawkę może grę planszową.

Prezent powinien dziecku przede wszystkim sprawić przyjemność i jeżeli dziecko lubi czytać to pewno książka byłaby całkiem niezła, ale skoro lubi czytać to pewno książek ma już dużo, a jeżeli nie to nie będzie za szczęśliwy z takiego prezentu. Wszystko zależy od zainteresowań dziecka. Szkoda, że nie napisałaś czym się interesuje i ile ma lat. Jeżeli lubi np: muzykę, to może warto pójść w tym kierunku i kupić keyboard który pozwoli mu rozwijać swoją pasję.

Gość gość
-drewniane zabawki - są takie do układania, tworzenia z nich ciekawych rzeczy. Są zestawy do konstruowania różnych rzeczy z drewna :) Albo wypasione, drewniane klocki. -tablica magnetyczna i przyczepiające się do niej figury, z których można tworzyć różne wzory -zwykła tablica do malowania kredą i kolorowa kreda :) -kartonowy domek do pokolorowania -bilet do kina, teatru, zoo - niech dzieci uczą się, że prezent nie zawsze od razu sprawia frajdę ;) -gry planszowe, szczególnie te ciekawe, a nie zwykły chińczyk -książki, które wymagają kreatywności - są na nich zadania, trzeba coś namalować, przykleić itd. Są w sklepach typu empik, matras Wystarczy przejść się do bardziej niszowego sklepu zabawkowego, a nie kupować w biedronce ;) W internecie są super rzeczy, np malinowy koszyk, pakamera.

Gość juulka25
a w jakim wieku są Twoje dzieci? jeśli trochę starsze to fajną opcją mogą być gry planszowe- coś co odciągnie ich od komputera:) mój siostrzeniec ma dopiero 16 miesięcy i fakt, mnóstwo zabawek, ale każda z nich rozwija coś innego, więc na pewno będę szukała w zabawkach coś czego jeszcze nie ma:) w sferisie mają spory wybór i też na pewno taniej niż w normalnych sklepach dla dzieci

Gość gość
Co prawda święta już za nami ale czas na dobrą zabawkę jest zawsze, polecam blog http://www.hoplik.pl/blog-zul.phtml , dużo ciekawych wpisów, zabawki głównie drewniane. Podobny asortyment można znaleźć w sklepie http://www.zielonezabawki.pl/. Osobiście wolę wybrać kilka mniejszych zabawek niż jedną dużo, większa szansa, że przypadną dziecku do gustu.

Gość gość
Święta, święta i po świętach zaraz tak naprawdę dzień dziecka także to też idealna okazja na kupienie prezentu dla dziecka. Tutaj wychodzę z propozycją sklepu internetowego http://www.rubico.pl/gry-dla-dzieci-i-rodziny gdzie można zakupić wiele gier dla dzieci. Nie mówię tutaj o grach komputerowych ale edukacyjnych, planszowych oraz dla całych rodzin.

Gość Tymoteusz1
A może kup mu coś, co jest aktualnie na topie? Ja ostatnio widziałem sporo dzieciaków na automatycznych deskorolkach. Na początku dziwił mnie ten widok, ale mam wrazenie, że właśnie w tym kierunku pójdą wszystkie trendy. W http://sportzilla.pl/deskorolka-elektryczna-manta-multimedia-smart-balance-instrukcja-obslugi/ poczytaj o tym, jak obsługiwać taki sprzęt. Jeśli uznasz, że może być to dobre dla Twojego dziecka, to kup mu ją :)

Gość gość
gry planszowe, ogólnie coraz lepszy pomysł jeżeli chodzi o prezenty dla dzieci ;) nie jest to jakaś bardzo droga opcja, to też na plus. Ogólnie za 40 czy 50 zł można kupić świetną grę, trzeba tyko trochę poszukać. No i warto sprawdzić co ma tailor games, bo maja właśnie tanie i bardzo dobre gry

Gość gość
Hej, zależy dużo od wieku dzieci. U mnie sprawdzają się rzeczy, które mają podłoże życia codziennego, dorosłego. Jakieś kuchnie, młotki, kasy, odkurzacze ( 2,5 latek) Mam troszkę starszego rozrabiakę, który teraz dużo ogląda policji( na youtube syreny policyjne, światełka, bajki. Pomyślałam, że może pod choinkę dostanie taki zestaw https://zabawkowyadres.pl/zabawki-edukacyjne/4246-zestaw-naukowy-dla-malego-detektywa-odcisk-palca.html Zamówiłam już go i dzisiaj mi doszedł, jest super za takie pieniądze! Już się nie mogę doczekać, aż go dostanie :)

Gość gość

ja nie chciałam w tym roku wydawać dużo na prezenty dlatego kupiłam klocki lego ze sklepu krainaklockow.com

Gość RodzicAdekwatny

Ja polecam kupić samochodzik elektryczny, wiecej info mozesz sprawdzic tutaj

galopujacypancernik. pl/samochodziki-elektryczne-dla-dzieci/   - usuncie spacje po kropce bo cos podlinkowac nie mozna 😛