Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak umyć okna przy niemowlaku z lękiem separacyjnym?

Polecane posty

Gość gość
normalnie dzieciaka rozpuscila , przyzwyczaila ze jak tylko kweknie to matka siedzi przy nim jak trusia , nie ma to nic wspolnego z szantazem czy wymuszaniem z premedytacja bo taki malec tak jeszcze nie kombinuje , nie jest zlosliwy ale zwyczajnie takiego odruchu zostal nauczony -zaplacze-przyleci i takiej metody uzywa , tym podobnych zachowan mozna nauczyc nawet myszy a autorka wkreca sobie jakies leki separacyjne rozpiescila dzieciaka , tak go nauczyla a dziecko tylko stosuje to co sie sprawdza

Gość gość
Rany, ale tu jad i niewiedza. Zanim tu wszystkie kwoki na autorkę sie rzucicie to poczytajcie troche fachowej literatury (artykuły naukowe i książki, ktore sie na nie powołują) na temat rozwoju mózgu u dzieci i zrozumiecie idee lekow separacyjnych i innych według was 'niestworzonych rzeczy, wymuszeń przez małe dziecko i rozpuszczonych bachorow). Litości! Co jedna to mądrzejsza :-D

Gość gość
Brokeninside: a Ty niczego sie nie boisz?

Gość gość
Brokeninside: młoda jeszcze jestes, wiec jest dla Ciebie jeszcze nadzieja :-D

Gość gość
nie ma to nic wspolnego z szantazem czy wymuszaniem z premedytacja bo taki malec tak jeszcze nie kombinuje , nie jest zlosliwy x nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, bo czytałam niedawno artykuł naukowy, ze dzieci kilkumiesięczne wymuszają... to zresztą nie jest kwestia złosliwosci, ze ono się tak nauczyło... pracowałam sporo z koniami, to mało inteligentne zwierzęta, ale b prosto można je nauczyć wymaganych zachowan na zasadzie karania za złe zachowania i nagradzania za dobre. Małe dziecko podobnie- tez w lot się nauczy, jesli matka biega jak automat na kazde kwikniecie - ze wycie jest premiowane, nagradzane, bo jak zawyje- to go spotyka nagroda, w postaci uwagi, kołysania, pieszczot, itp. .. no i fakt, ze sa dzieci z po prostu b pogodnym charakterem, i sa dzieci złosnice, ale to z reguły kombinacja czynników

Gość gość
Taaaa, nieustraszony tygrysku... Takie kity to my wciskać, nie nam :-D

Gość gość
autorko a jak ty prxzepraszam bardzo ogarniesz dom przed przyjazdem gosci skoro samyuch głupich okien nie potrafisz umyć? pisałąs ze zjada na swięta goscie to jak przy nich bedziesz chodzic? przeciez goscie to wyzwanie,ja mialam na urodzinach skromną posiadówkę, 5 najblizszych osób a i tak musialam skakac, to gorące danie podgrzac bo ostygło, to kawę, to torta to myc sztucce wmiedzyczasie to ktos chciał herbate albo sok itd... a ty skoro nie potrafisz nawet umyc okien to co mowic o sprzataniu całego domu no i goscie jak beda jak do stołu bedziesz podawac? z dzieckiem na plecach? sorry ale mają racje dziewczyny rozpuscilas dziecko a sama jestes nadwrazliwa i nie mozesz zniesc najmniejszego jęku dziecka i od razu lecisz na skinienie. a dzieckoma dooiero 11 msc co bedzie potem?? jak bedzie miało 2, 3 latka i dalej? to bedzie coraz gorzej. jak ty teraz nie mozesz poradzic sobie i dziecko tobą rzadzi. lęk separaycjny... tak sobie tłumacz. jak kogoś walnie z pięsci w przedszkolu to powiesz ze nadpobudliwe,taka przypadłosc, nie jego wina:) zawsze znajdzie sie wymówka.

Gość gość
So why are you broken inside tiger? Feeling sad? Feeling scared? :-D

S/o/ /wh/y/ /a/r/e/ /y/o/u/ b/r/o/k/e/n/ /in/s/i/d/e/ t/i/g/e/r/?/ F/e/e/l/in/g/ /s/a/d/? /F/e/el/i/n/g/ /sc/a/r/ed/?/ smiech.gif x l/o/n/e/l/y/!/ :/(/ /w/i/t/ho/u/t/ /h/u/s/b/an/d/!/ /wh/i/th/o/u//t/ c/u/d/dl/i/n/g/!// w/h/i/t/h/o/u/t/ /c/h/o/c/o/l/a/t//e/ /t/o/n/i/g/ht//!:(

Gość gość
Poor thing!! No chocolate? That's the worse thing ever! Where is your husband?

Gość gość
The worst!!

wh/e/r/e/ /i/s /m/y/ /sw//e/e/t/h/e/a/r/t,/ /t/h/a/t/'/s/ /a/ /g/o/o/d /q/u/es/t/i/o/n/:/( /m/a/y/b/e/ i/n/ /t/hi/s/ f/o/r/u/m/:/)/:/( /m/o/m/m/y/s /s/e/c/t/i/o/n/,/ /s/er/i/ou/s/l/y/? //:/O/ /m/a/y/b//e ///t/he/i/r/ /h/us/b/a/n/d//s/ /w/il/l/ /b/e /m/i/n/e:)

Gość gość
All of them?? You are insane! Or very desperate... Or very lonely...

Al/l/ /o/f/ /t/he/m/?/?/ /Yo/u/ /a/r/e/ i/n/s/a/n/e/! /O/r/ /ve/r/y/ /d//es/p/e/ra/t/e/././. /O/r/ /ve/r/y/ l/o/n/e/l/y... x :( n/o/t/ o/n/l/y/ t/h/e/m/, /e/v/e/r/y/ /m/an/ /i/n/ /t/h/i/s/ /f/o/r/u/m/ /c/o/u/l/d/ /hy/p/o/t/h/e/ti/c/c/a/l/y/ /s/t//e/a//l/ /m/y /h/e/a/r/t/:/(/ l/i/k/e/ p//i/ra/t/e/k/ /d/i/d/ /:/)/ /a/nd// /Ar/g/e//n/ /be/f//o/r/e/ /h/i/m/!

Gość Jex
@gość22:05 Och, nie, no pewnie, ja tu nie mówiłem o premedytacji. Dzieciaki po prostu czasem tak mają, ale tak czy inaczej są świadome tego co robią. To nie zwierzątko, żeby nie miało wiedzieć co robi. Acz nie mówię że to złośliwe działanie. Prędzej emocjonalne. Acz jak piszesz, dziecko wie co się sprawdza.

Gość Jex
@gość22:05 I nie zawsze to wina rodzica. A te tzw. lęki seperacyjne to co najwyżej przed snem, bo ciemno i takie tam.

lol, zastanawiam się co będzie jak np. partner tego dziecka w przyszłości wyjedzie w delegację na 1 dzień, pewnikiem zastanie wisielca

Gość Jex
Nie wiem jak autorka, ale problem jest też to jak ludzie żyją. Gugle: żyjemy w kulcie dobrego samopoczucia

Gość gość
Uśmiałam się niesamowicie z teorii o psycholozkach i lekach uspokajajacych:D

Gość gość
Odpowiedzi tutaj pokazuja, ze nie macie zielonego pojęcia w pomidorowym sosie co to sa leki separacyjne! :-D poczytajcie zanim sie wypowiecie, prosze. Toz to totalna ignorancja!

Gość gość
Mój 5 miesieczniak też chcę być ciągle noszony echhh dlatego wynajelam panią do sprzątania i prasowania.:) nie wiem skąd te matki biorą siły żeby zajmować się dziećmi i w domu wszystko ogarnięte, mi się po prostu nie chce. Jak dziecko śpi to jedyne na co mam ochotę to wypić ciepła kawę i zjeść ciepły posiłek. Robota w domu to ostatnia rzecz jaką bym zrobiła, obiady gotujemy na zmianę jak mi się uda to zrobię a jak nie to mąż robi. Pewnie zaraz zostanę pojechana przez was idealne panie domu, ale jakbym miała tak cały dom ogarnąć posprzątać ugotować zająć się dzieckiem to musiałabym być jak koń. No i nie jestem za tą metodą żeby,zostawiać dziecko do wyplakania, moja teściowa tak robi z moim synkiem i szczerze jej nie lubi, jak go tylko bierze na ręce to zaczyna płakać a ona się dziwi czemu.... I tylko na nią tak reaguje.

Gość gość
ja tez nie jestem za metoda zostawiania do wyplakania ale tez nie jestem zatym zeby za kazdym kwekiem biec do diecka i nosic go na rekach

Gość Jex
@gość08:01 Co mianowicie cię rozśmieszyło w takiej teorii, bo póki co to pusty śmiech, dlatego że bez uzasadnienia. Bo CHYBA niewiele o psychologach wiesz i o tym całym środowisku, które swoje twierdzenia opiera właśnie na teoriach. Na nieudowodnionych hipotezach zawartych w podręcznikach DSM. Wielu psychiatrów wytyka że w podręczniku DSM5 aż roi się od błędów http://www.medonet.pl/psyche/choroby-psychiczne,wielkie-oszustwo-psychiatrii,artykul,1692501.html

Gość Jex
Link musicie skopiować, usunąć ewentualną spację i wkleić w pole adresu przeglądarki, bo kafeteria uszkadza niektóre linki. @gość08:01 Allen Frances który przewodniczył w tworzeniu DSM4 jest przeciwny Towarzystwu APA. Zresztą poczytajcie jacy to tam normalni ludzie pracują http://www.forbes.com/sites/toddessig/2015/05/10/why-apa-leadership-should-resign-over-torture-scandal-and-why-you-should-care/#7bc2c7faa4cc