Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak umyć okna przy niemowlaku z lękiem separacyjnym?

Polecane posty

Gość Jex
@gość22:52 APA podobno twierdzi,że również hetero dopuszczają się pedofili gdy nie mogą znaleźć dorosłej partnerki.No tak to wtedy każdego pedofila można bronić na okoliczność łagodzącą że niby nie pedofil i że no tak jakoś mu wyszło bo nie miał dorosłej babki.

Gość gość
Tyle że wielu z nich nie czuje się napiętnowana. Ich własne sumienie napiętnuje. x nie wiem czy mnie zrozumiałeś, ale na pewno każdy gej się czuje w głębi duszy napiętnowany, bo wie, ze ludzie tego nie akceptują... może mówic, ze nie jest napiętnowany w sensie, ze bezpośrednio tego nie doświadczył, ale to co innego.. sumienie to twór który działa pod wpływem moralności, w jakiej się wychowujemy, a nie niezależnie. Arabowie maja nieraz po 5 żon , tam to ok, a u nas seks z inna kobieta niż zona wywołuje wyrzuty- przynajmniej u większości. Niejedno dziecko molestowane, miało tez wyrzuty, bo sprawca mu wmówił, ze ma je mieć... kiedyś się smiano w osób leworęcznych,i mówiono, że sa gorsze, wielu się tak czuło, teraz to się za to smiejemy z tej głupoty. Można wymieniac godzinami. To społeczeństwo i dana kultura wymysla, ze cos jest uznawane za gorsze... Gej nie powinien mieć wyrzutów sumienia, ze jest gejem, bo to samo w sobie żadne zło

Gość Jex
@gość22:54 Właśnie o okoliczność niby łagodzącą chodzi. Plus wychodzi na to że jak dziecko się nie sprzeciwiało bla bla bla to kolejna okoliczność łagodząca. Że niby nie gwałt. Tak to można by ująć w linii obrony. I nie, ja sobie tego nie wymyśliłem. Ty zresztą sama piszesz,acz w cudzysłowie, że "uznany za normalnego". I co wtedy? Jak taki NIBY normalny polezie z chętną galerianką poniżej wieku karalnego to co? Że nie gwałt.Tyle że tyle to może i wychodzi z orzecznictwa SN. Ale nie potrzeba tu jeszcze DSMów

Gość gość
No tak to wtedy każdego pedofila można bronić na okoliczność łagodzącą że niby nie pedofil i że no tak jakoś mu wyszło bo nie miał dorosłej babki. x pedofila można bronic? To sa zarzuty za bycie pedofilem??

Gość gość
Jex dziś @gość22:54 Właśnie o okoliczność niby łagodzącą chodzi. x ale już pleciesz... przeciez gwałt każdy jest karalny... piszesz tak, jakby gwałty dokonywane przez osoby normalne były niekarane. Jak heteroseksualny facet zgwałci to go powinna spotkać kara surowa, tak samo jak kiedy zgwałci gej, czy pedofil.. a pedofilią jest współżycie z osoba co ma niewykształcone narządy, a nie w określonym wieku. sa 13 latki co wyglądają i sa rozwinięte jak 18 latki, i to żadna miara nie można nazwac pedofilia... i tak, wiele z nich jest chętna na seks, mają słome w głowie, umawiają się z facetami mówiąc ze maja znacznie więcej lat, czytałam tu na forum jakie laski numery robia, nawet z dobrych domów

Gość Jex
@gość23:09 Nie, nie chodzi o to żeby uznawać źe to choroba by unikali odpowiedzialności. Dla mnie to kwestia moralna. Dobro kontra zło i takie tam "banialuki, ale nie można iść w drugą stronę, że to niby normalne. Bo uznanie że to normalne jest gorsze niż uznanie że to choroba typu "on nie może za siebie". Poza tym to zamienianie prawdy z kłamstwem by uznać że to normalne. To jest niedobre. I m.in. dlatego APA to dno i metr mułu.

Gość Jex
23:34 Nie, nie. Skumałem o co ci chodzi. O moralności i sumieniu pisałem abstrhując od kwestii społecznych, ale biorąc je pod uwagę to każdego geja wolna wola co robi. To że ja się nie zgadzam z takim stylem życia to inna sprawa, bo jednak gdyby wziąć kwestię społeczną pod uwagę to jednak każda rozwiązłość jest istotna, bo łatwiej wtedy o szerzenie wenerycznych chorób, czy to u gejów czy to w haremie. I tu dochodzi kwestia niezamierzonych aktów kazirodztwa. O czym za chwilę.

Gość Jex
23:34 Jak przez dawców spermy, tak i przez haremy rasa ludzka się powoli degeneruje. Bo takie rozproszone pokrewieństwo w końcu prowadzi do tego że potomkowie tego samego faceta potem, lub w kolejnym pokoleniu, łączą się w pary. W przypadku dawców to już w ogóle tragfia, bo w Europie powoli coraz więcej potomków kilku(nastu) facetów, co w ogóle nie jest kontrolowane. Liczy się supersperma.

Gość Jex
@gość23:36 Mi nie chodzi o podejrzanego o pedofilię, tylko o faktycznego i udowodnionego, którego można by bronić że on tak tylko jakoś i że to normalne bo go to nie boli i że dziecko nie wyrażało sprzeciwu. Tak, to karkołomne. Niby, ale nie takich ludzi broniono. Joseph Fritz też był tu i tam przez tego i owego racjonalizowany. Zarzuty nie za samo bycie pedofilem. A DSM5 ułatwia tłumaczenie w stylu że no on wcale nie pedofil tylko nie miał z kim dorosłym wyładować napięcia seksualnego...

Gość Jex
@gość23:44 O racjonalizowanie zachowań pedofilskich chodzi, nie o racjonalizoawanie gwałtu mi chodzi. "Hej, on kciał i ono kciało. Oni się kochają." O takie (uproszczając) tłumaczenie mi chodzi. I nie o granice wiekowe tu się rozchodzi. Dziecko to dziecko. Karalność pod tym akurat względem określa prawo. A mi chodzi o stwarzanie usprawiedliwienia dla porypaństwa...

Gość Jex
@gość23:44 I to że akurat gówniara coś robi mimo że nie powinna to nie zmienia faktu że DSM nie powinien rozmydlać granic w taki sposób że dzieciaka trzeba by podać traumatycznym oględzinom czy ma wykształcone narządy, gdyby oskarżony podniósł taki argument że to nie pedofilski gwałt był, tylko hetero gwałt. Bo wykształcone narządy to nie wszystko by uznać źe wtedy nie zaszła pedofilia a to dlatego że dojrzałość płciowa rzadko idzie w parze z dojrzałością mentalną, o emocjonalnej nie wspominając.

Gość gość
sparma, pedofile... a temat był jak umyć okna.

Gość Jex
Dobra. Idę spać.

Gość gość
przecież współżycie z dzieckiem jest karalne, obojętnie czy to pedofil czy ktokolwiek... na pewno prawo nie wyrazi zgody na seks przez osoby za młode, wiec nawet jakby nie podkreslac jaki to pedofil nienormalny, i tak nie będzie mogł w realu na mocy prawa uprawiac seksu... ja mam inne spojrzenie, uważam, ze jest za duza wrecz nagonka na pedofili, bo chodzi o to, żeby tym osobom pomagać, większość z nich przeciez nie napada, ale nie mogą nawet isc do lekarza w spokoju poprosić o tabletki zmiejszające popęd, bo się boja... raz tylko widziałam na jednym forum psychiatrycznym facet mówił ze mu się podobają młodzi faceci ok. 14 lat, i gdzie może szukac pomocy... zaczęły się wyzwiska, grozby, ze go zajebia, spala , powiesza, i co mu nie zrobią - on nikogo nie napadł, pisał tylko ze mu się podobają, i oczywiście dostał tylko wyzwiska zamiast pomocy... ludzie sa pojebani

Gość Jex
@gość00:21 ^^ ...taaaa, a ja tylko chciałem przestrzec autorkę przed psychotropami dla dzieciaka, bo chyba nie tylko hydroksyzyna jest w syropku. A i podobno niszczy zęby, także i o zęby zahaczymy. Bo mycie zębów za dużo nie daje przy psychotropach, acz myć trzeba ;p

Gość gość
sperma, pedofile... a temat był jak umyć okna.

Gość Jex
@gość00:25 Tyle że mi nie chodzi o odmowę leczenia pedofili, a o to że APA plecie jakby to było normalne. A wręcz nienormalne gdy ktoś ubolewa nad swoją pedofilią. I nie, nie chodzi o to by taki wiecznie beczał jaki to on porypany. Niech się nawet leczy jeśli chce, ale szkopół w tym że APA leczyć nie będzie jeśli pedofila nie uzna za zaburzonego. A nie uzna za zaburzonego gdy taki nie będzie ubolewał. Czyli taki musiałby np.ciągle beczeć by te tabletki za zmniejszenie popędu dostać. To jest właśnie chore...

Gość Jex
@gość00:25 Te całe kryteria z DSMów są chore, bo jak się nie wyspowiada psychiatrom, to tabletek nie dostanie. I co? Jak pedofil ma się nie bać opowiadać o tym co mu się tłucze pod kopułą gdy się po prostu boi (przecie nie o eksterminację pedofilów mi chodzi). Poczytaj blog Andrzeja EGM Sawickiego, który pisał jak ciężko dostać proszki, chyba że nie chcesz, to ci nawet wmuszą, jak Brollowi. Zastrzel, ale nie wiem z czego to wynika. Jedyne wytłumaczenie to spaczenie tego środowiska.

Gość gość
to ja tego nie rozumiem, bo nawet jeśli by uznac pedofilie za - nie - chorobę, to mimo wszystko jak wiadomo- pedofil nie moze współzyc z dziecmi, i niemoznosc prowadzenia zycia seksualnego tez moglaby się kwalifikować do "leczenia" typu takiego niosącego ulge, czyli srodki zmniejszające popęd na zyczenie

Gość Jex
@gość00:45 I wiem, hejt jest wszdzie. Ale jakolwiek by nie uznać czy to choroba czy nie to tu się rozchodzi o to by APA nie kręciło że to normalne. Czy ktoś taki nad tym ubolewa, czy nie to jest to nienormalna skłonność. A gdy ktoś ubolewa to jest to zdrowa reakcja. Ale APA ubolewanie uznaje za zaburzenie.

Gość Jex
@gość00:45 Środki na życzenie? Tak, ale to środowisko się na to nie zgodzi, bo chodzi o roboczogodziny. Musi pogadać z psychiatrą by coś dostać jeśli ktoś chce proszki. A przy przmusie to nie istotne bo pracę tacy mają co przymuszają. W USA nieraz przetrzymywano nawet bez sądowego przymusu.

Gość Jex
@gość00:45 Czy pedofilia to choroba to nie istotne. Dla mnie większość chorób psychicznych i tak nie istnie. Są tylko objawy mentalne jak u zdrowej psychicznie Kariny Bajor. Czy wiedziłaś że po wynalezieniu penicyliny multum ludzi opuściło szpitale (a Brollowi zarzucano paranoję, a nie jednemu wciśnięto schizofrenię)? Gugle: zarazki obłędu Problemem jest APA i większość tego środowiska, któremu nawet ONZ słusznie wbiła szpile.

Gość Jex
Dobra, spadam spać. Mocny offtop wyszedł. Co zrobić. To się nie wróci.

Gość gość
przepraszam bo dopiero weszlam w temat , co ma wspolnego pedofilia i g***ty z myciem okien???

Gość Jex
@gość11:05 Nic a nic.Ale tak samo jak oceny stawiane pod adresem autorki. I czytaj dokładnie.Nikt nie twierdzi że to wszystko ma coś wspólnego z myciem okien. Komentarz o dibelskiej tv też nic z oknami nie ma wspólnego. A moje początkowe posty ad psychologów wynikał z komentarza z 2016.12.09 o godzinie20:23 wskazujący na to że autorka nie pisała po ludzku tylko tak formalnie. Jakby (wg mnie) miała koleżankę psycholnga (którym wg mnie i nie tylko mnie nie ma co ufać). A reszta offtopu tak jakoś się rozwinęła