Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje was utrzymanie miesięczne dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Takie wyliczenie średniej miesięcznie. z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
1400 sam zlobek Co mam dalej licYc jedzen8e? Ciuchy?

Gość gość
A w jakim wieku??

Gość gość
Nie klamcie! 300 zl miesiecznie na dziecko zupelnie wystarczy!

Gość gośćmamaoli
Myślę, że około 400-500 zł. Mam na myśli mleko, kosmetyki, pampersy, jakieś ubrania. Mleko mała pije dwa razy dziennie bebiko więc jedno z tańszych. Ubrań mam mnóstwo po mojej kuzynce, która ma córkę o 4 mies starszą od mojej. Sama czasem kupuje w pepco albo HM lub Smyku. W pepco z reguły to jakieś body, bluzki, leginsy czyli takie rzeczy które szybko się ,,zużywają" i nie będzie ich szkoda a w Hm czy SMyku kurtki czy buty. Z zabawkami to różnie bywa. Raczej w miesiącu nie wydaje dużo pieniędzy na zabawki chyba że na jakieś drobiazgi typu książeczki czy jakieś klocki. Większe zakupy ,,zabawkowe" robię jakoś raz na 3 miesiące to wtedy kupuje małej coś za 200 - 300 zł. Córka ma 14 miesięcy. Mała jest jeszcze ze mną w domu więc nie płacę niani ani za złobek,.

Gość gość
Dziecko 2,5 , jak podlicze wszystko, to lekko 1000.

Gość gość
4 miesiące. Kolo 400zl. Kp wiec na razie odpada mi wyżywienie.

Gość gość
To zależy od miesiąca, ale 800 zł jest w sam raz.

Gość gość
Same batony babydream to mnie wychodzą na miesiąc 250. Maliny, borówki wycina, to kolejne 150. Już masz 400. Ciasteczka orkiszowe paczka 7 zł to 70 na mc. Czyli 470. Zajęcia klub maluszka i sale zabaw to łącznie 250 czyli720. Lekarze, logopeda co miesiąc 150. 870. Mleko 200, 1070, pieluchy 200 .1270 wychodzi bez jedzenia normalnego, wiec dolicze te 200 na jedzenie i już masz 1470. Plus benzyna zeby dziecko wszędzie dowiedz to 150. 1620 zł wychodzi. A i jeszcze ubrania. Mam używane, ale kupiłam też nowe, trzeba liczyć z 50. Plus zabawki drugie tyle. Czyli 1720 na miesiąc.

Gość gość
Aha, alimenty mam 700 i przy wydatkach prawie 1800 ex twierdzi że dużo daje. A zarabia 2 razy więcej ode mnie. Ja 2 on 4. Gdyby nie rodzice to bym chyba zdechla.

Gość gość
W jakim wieku dziecko? Ja mam 13 letnie i same ciuchy miesiecznie kosztują 200-400zł. Jedzenie też nie mało, a do tego rozrywki trzeba doliczyć oraz obozy, razem ok 800 zl miesiecznie .

Gość gość
gość dziś Nie klamcie! 300 zl miesiecznie na dziecko zupelnie wystarczy! Ale o jakim dziecku piszesz? Bo chyba o noworodku ....

Gość gość
Dziecko 4 lata. Przedszkole prywatne Wawa 2000 PLN z zajęciami dodatkowymi. Reszty nie liczę. Dziecko je to co my,dużo nie choruje. Czasem ubrania lub jakas zabawka.

Gość gość
300 zł to pies kosztuje miesiecznie. Jak ktoś tak traktuje dziecko to nie dziwię się ze 300 wystarczy.