Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddanie odciskiow palca przy paszporcie, help

Polecane posty

Gość gość

Chcialam zlozyc wniosek o nowy paszport i zostalam poproszona o oddanie odciskow palca, bo niby jest to nowe rozporzadzenie. Zglodzilam sie, bo mnie tym zaskoczyli i nie mialam czasu by sie zastanowic nad tym, ale drugi raz bym sie nie zgodzila. Czy nic zlego sie nie stako Czy moge jeszcze wycofac wniosek i pisenie poprosic o usuniecie moich danych tzn odciskow palcow( choc wiem, ze to smiesznie brzmi) Dodam, ze nie jestem i nigdy nie bylam karana mimo wszystko, strasznie dziwne to uczucie.

Gość gość
Ze kto jest, trollem, ja? Naprawde tak bylo, ale mieszkam w Niemczech, moze w Polsce tak jeszcze nie ma.

Gość gość
To wolisz nie mieć paszportu? Bo teraz wydaje się tylko biometryczne, z odciskami palców.

Gość gość
Chodzi o to, ze narazie pilnie nie potrzebuje, bo nie wybieram sie w najblizszym czasie poza Europe.

Gość gość
Ja też nie mieszkam w Polsce, ale wciąż mam obywatelstwo i rok temu złożyłam w ambasadzie wniosek o nowy paszport, bo wyszłam za mąż i zmieniłam nazwisko. Oczywiście, że pobrali odciski podczas składania wniosku.

Gość gość
Nie daje to wam do myslenia, wydaje mi sie, ze chca miec nad ludzmi kontrole pod pozorem ,,zludnego bezpieczenstwa´´. Czemu da przykladu uchodzcom z roznich krajow nie pobieraja, ze wzgledow politycznych, a zwyklym obywatelom juz tak. To troche paradoks.

Gość gość
niedługo będzie potrzebny odcisk cipki i penisa

Gość gość
Bo uchodźcom nie nadają obywatelstwa i nie wydają paszportów? A ciebie zidentyfikują po odciskach palców, jak zginiesz w katastrofie samolotowej z cała rodzina i nie bedzie komu zwłok rozpoznawać - takie ułatwienie.

Gość gość
Hehe teraz pod byle pretekstem mogą Cie wsadzić. I jesteś tak jakby karana bo jesteś w ogólnoświatowej bazie.

Gość gość
Jesli chodzi tylko o to, to dla mnie troche kpina, bo po smierci czy tak mi juz to nie da. A pobierajac odciski osobom ,,nieznanego pochodzenia´´o ktore celowo ,,gubia´´ paszporty gdy staraja sie o status uchodzcy i moga miec powiazania z roznymi grupami sie nie pobiera. Nie mowie, ze wszyscy uchodzcy tak robia, ale czesc.

Gość gość
11:57 nie strasz mnie, to nie jest smieszne :(

Gość gość
Pobieranie odcisków i obsługa bazy danych kosztują, w obywateli sie inwestuje, w uchodźców nie. Zawsze chodzi o pieniądze.