Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona5

Co sądzicie o takiej sytuacji?

Polecane posty

Chciałabym poznać waszą opinie o mojej historii a więc.. Miałam kuzyna którego nie widziałam nigdy na oczy, gdy się dowiedziałam że miał wypadek napisałam do niego i jak się okazało nawet nie wiedział o moim istnieniu. Wtedy zaczęliśmy ze sobą pisać (on mieszka w za granicą ja w Polsce), było to ok września 2014 roku. W wakacje 2015 pierwszy raz się spotkaliśmy i widać było że oboje chcemy czegoś więcej, potem kolejne spotkania. W grudniu postanowiliśmy być razem, spotykaliśmy się co jakiś czas, dużo rozmawialiśmy na skype i uważam że dobrze się znamy a między nami praktycznie nie ma kłótni. Nasi rodzice wiedzieli tylko że się znamy i widujemy. Ostatnio postanowiliśmy sprawić sobie świąteczny prezent, jego mama zaczęła coś podejrzewać a on przyznał się jak jest, jak można się spodziewać są kłótnie i tu chciałabym opowiedzieć ze szczegółami. Na wstępie zaznaczę że prawnie i religijnie nie istnieją przeciwwskazania. Wspólnym przodkiem jest prababcia czyli to 6 stopień pokrewieństwa między nami. Największy problem robi jego matka zdarzyło się że gdy z nim rozmawiałam to przyszła zrobiła awanturę, zwyzywała mnie od patologii i zaczęła straszyć moimi rodzicami, w zasadzie jego ojciec mówi mało na ten temat. Jego matka spełniła swoje groźby i zadzwoniła do moich rodziców. W pewnym sensie rozumiemy ich sprzeciw ale to co robią to już przesada, na świecie dzieją się o wiele gorsze rzeczy, a tacy ludzie jak my się zdarzają. Tato mi zabrania bo ,,wstyd“ ,,co rodzina powie?“ itd. przejmuje się wszystkimi tylko nie mną i tym co ja czuje, dodam że z tamtą rodziną się nie widujemy i nie kontaktujemy. Ja z chłopakiem spotkaliśmy się z własnej woli. Jedynie moja mama mnie po cichu broni chociaż też nie jest dumna. Między nim a mną jest 4 lata różnicy i jest już pełnoletni a ja za jakiś czas będę. Nie mamy zamiaru się rozstać i traktujemy się poważnie. Jego siostra i moja przyjaciółka nas akceptują. Nie oczekujemy od rodziców gratulacji itd. tylko żeby to przyjęli do wiadomości i nie mamy zamiaru ich zmuszać żeby się lubili czy coś. Chcielibyśmy poznać opinie obcych osób na ten temat.

nie przejmuj się, rodzina zawsze krzywo patrzy na takie sprawy, prawnie i religijnie nie jest to zabronione. Kazirodztwo jest dopiero wtedy, kiedy dochodzi do zbliżenia między osobami, które spokrewnione ze sobą w prostej linii. Więc nie przejmujcie się i bądźcie po prostu razem szczęśliwi.

Gość gwoli wyjasnienia
Po pierwsze troche dla mnie dziwne, ze nigdy chlopaka nie widzialas a jak sie dowiedzialas o wypadku (pomimo, ze to taka daleka rodzina) to do niego napisalas, ot tak. Zakladam wiec, ze wiedzialas o jego istnieniu. Po drugie, to nie ma sie czym przejmowac bo to i tak nie ma zadnej przyszlosci i to nie dlatego ze jestescie spokrewnieni, a jedynie dlatego, ze takie mlode zwiazki prawie nigdy sie nie utrzymuja. Najwazniejsze teraz w tm wszystkim jest jednie, zebys sie dobrze zabezpieczala. Cala reszta zalatwi sie z czasem sama.

Gość gość
PROWO. Następnym razem będzie o odnalezione córce w której się ojciec zakochał. I dojdziemy do następnego zwyrodnienia, czyli kazirodztwa.