Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taki fajny wątek o katolach był

Polecane posty

Gość gość

i znikł. Co sie stao??

Gość gość
Udało mi sie uratować końcówke dyskusji: gość dziś Autorko, zawsze najbardziej zapadają nam w pamięci kontrasty. Plus, jak tworzysz sobie w głowie jakąś tezę to robisz wszystko, żeby ją udowodnić. Dlatego najbardziej zauważalna będzie sąsiadka, która biega co tydzień do kościoła, w święta kościelne stroi okna, a na co dzień obgaduje inne sąsiadki albo ludziom świnie podkłada. Ps. jestem niewierząca, ale większej bzdury nie czytałam. gość dziś Nie widzę tutaj żadnej nagonki na nikogo, a jedynie wymianę zdań. A co do tej krzywdy. Krzywdy by nie było, gdyby religia nie była w żaden sposób manifestowana, nie wychodziłaby z kościołów. A tak ewidentnie nie jest. Religia wtargnęła do szkół, wdziera się do polityki, wpływa na rządzących, nawet na lekarzy. Inność jest tępiona, osoby homoseksualne są gnębione, antykoncepcja jest postrzegana jako grzech. Tak samo in vitro. Kościół wykorzystuje swoją pozycję do czerpania korzyści majątkowych, nie płaci podatków, bierze pieniądze z budżetu na swoją działalność. A co najgorsze dzieli ludzi na wierzących i nie wierzących rodząc konflikty. Ja osobiście też czuję się pokrzywdzona przez kościół, a to dlatego, że jestem w niezbyt dobrych relacjach z moją pobożną rodziną bo ja nie wierzę i nie chcę aby moje dzieci należały do kościoła. gość dziś gość dziś Pierwszy z brzegu przykład: działalność katechetyczna opłacana przez Państwo, kapelani wojskowi z sowitymi wypłatami. Preferencje podatkowe dla kościoła. gość dziś KAtolicy sami w sobie nie sa zli alle ci falszywi katolicy uwazajacy sie za prawdzowych i jedynych oceniaja jeszcze innych.. tacy sie smmazyc beda w Piekle za zle uczynki x x Można jechać dalej ;)

Gość gość
"KAtolicy sami w sobie nie sa zli" A czy owce można rozpatrywać w kategoriach zła i dobra? Żre trawe, daje sie strzyc... i dobra.

Gość gość
gość dziś "Nie widzę tutaj żadnej nagonki" x dalej nie widzisz żadnej nagonki na katolików? gość 17.14 to właśnie taka osoba o której pisałam, nie lubi katolików tylko dlatego, że są katolikami... to tak samo jak nienawidzić za kolor skory itp. A do tych co jeszcze nie wiedzą, nie, nie jestem katolikiem.

Gość gość
A może nie lubi zakłamania, zadufania, udawanego cierpiętnictwa, pazerności i władzy...

Gość gość
a który to był temat bo nie kumam

Gość gościnny
Musi być nagonka bo ciemnota nie myśląca, jak talibowie. Jeszcze w XIXw mieli prawo palić ludzi na stosach, niczym się nie różnią od talibów, wszystkie prawa kanoniczne są nadane przez ludzi bullami, a nie przez Boga, a te prawa które w biblii nie pasują do ich indoktrynacyjnych wymysłów są wymazywane, kumacie ci inwalidzi umysłowi wymazują i zmieniają słowa Boga, a nawet jego imię. Bóg nie ma na imię Bóg, a Jezus nie jest bogiem, biblia zabrania czczenia przedmiotów, a 10 przykazanie? Katole to motłoch tępaków bez mózgich.