Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LaScala7

Wstyd mi, że jestem Polką

Polecane posty

Gość gość
zasilki dla wyzszej kasty i ciapakow byly caly czas a cyganie dostawali nowe domy a ty tepy polaczku bierz kredyt na 30 lat.Tylko dla zwyklego Polaka nawet groszy nie bylo wrecz musial się dokladac do skarbca dla słońca Peru..Wiec nie piertolcie glupot.

Gość gość
Autorko, przeczytalam tylko Twoj pierwsz post i odpowiem na ostatnie zdanie - czytalam ksiazke Swietłany Aleksijewicz o człowieku sowieckim, książka opowiada o przemianiach i upadku ZSRR - padło tam bardzo ważne zdanie, że Rosjanie źle wykorzystali wolność jaką otrzymali, bo wolność ta została powierzona w nienawykłe do niej ręce i u nas było tak samo... To stąd jej zmarnowanie.

Gość gość
Napiszcie otwarcie, za kim jesteście bo tak jedziecie po wszystkich równo. Zaraz powiecie, ze nie ma na kogo głosować, no to nic tylko iśc se strzelić w łeb, bo co innego. Napiszcie otwarcie, jaka byłaby wg was najlepsza opcja na teraz, żeby kto Polską rządził bo takie frazesy i filozofie to sobie można w tyłek wsadzić, jesteście jak nasz prezydent LW, za a nawet przeciw i nic z tego nie wynika :/.

gość dziś odzywa się, bo jest podirytowany, że np. firma (wypada Ci napisać wielkimi literami, żebyś nie miał wątpliwości) z KAPITAŁEM 100% POLSKIM, w której pracuję, jest ciągle na świeczniku i urzędnicy, którzy nas kontrolują, poprzez ciągłe przesłuchania paraliżują działania pracowników, dlatego szefostwo z końcem przyszłego miesiąca przestaje kopać się z koniem (bardzo im blisko do emerytury) i rozwiązują firmę. Sami dociągną na własnych działalnościach, ale ja tak łatwo roboty za kilka klocków na dzień dobry nie znajdę, a odprawa na długo nie starczy. Z kolei mam już swoje lata i tyranie za jakieś dwa-trzy tysie nie jest moim planem na najbliższą przyszłość. Nie podoba mi się, że np. sąsiadka mnie wypytuje, dlaczego nie wpuszczam księdza na kolędę, bo to bardzo nie po bożemu. Po chwili rozmowy dowiaduję się, że ksiądz się jej pytał, czy u mnie się jakaś patologia nie szerzy ! ? ! Za kogo ten koleś przebrany w sukienkę się ma? Kto mu pozwala gromadzić takie dane? Piszę, bo nie podoba mi się, że moi znajomi obcokrajowcy zaczynają się bać. Jak jeden mąż. Ukrainka, Kanadyjczyk, troje Amerykanów, Niemka, troje Hiszpanów. Jeden z nich dostał już 2x. O kumplach homo nie wspominam - jeden dostał do tego stopnia mocno, że wylądował w szpitalu - za to że wychodził z klubu dla swoich. Uważam, że tak nie funkcjonuje demokratyczne państwo. Nie widzę żadnej różnicy między prześladującymi islamistami a prześladującymi katolikami. Bo to, czy wierzysz w kolesia na chmurce, czy że kobita ma mieć chustkę na twarzy, to dla mnie sprawa drugorzędna. Michał121212, próbowałem Ci tylko zasugerować, że nie jestem baba, tylko facet. I ciekawi mnie Twoje myślenie, które w jakiś zagadkowy sposób jednak zachodzi. Mówię Ci, że nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO, na co Ty mi odpowiadasz, że jestem zwolennikiem PO. Zastanawiam się, jak do tego doszedłeś. Schemat rodem z Procesu Kafki, tylko za grosz w tym polotu.

Gość gość
do 15.36: wg mnie Rydzyk...

Gość gość
Nie podoba mi się, że np. sąsiadka mnie wypytuje, dlaczego nie wpuszczam księdza na kolędę, bo to bardzo nie po bożemu. Po chwili rozmowy dowiaduję się, że ksiądz się jej pytał, czy u mnie się jakaś patologia nie szerzy ! ? ! Za kogo ten koleś przebrany w sukienkę się ma? Kto mu pozwala gromadzić takie dane x Czasem wpuszczam,czasem nie i nikt mnie o nic nie pyta.Zyjemy w innym państwie? xx Piszę, bo nie podoba mi się, że moi znajomi obcokrajowcy zaczynają się bać. Jak jeden mąż. Ukrainka, Kanadyjczyk, troje Amerykanów, Niemka, troje Hiszpanów. Jeden z nich dostał już 2x. O kumplach homo nie wspominam - jeden dostał do tego stopnia mocno, że wylądował w szpitalu - za to że wychodził z klubu dla swoich x Kogo się boją?Państwa?Policji? Zomo ich sciga? xx Uważam, że tak nie funkcjonuje demokratyczne państwo. Nie widzę żadnej różnicy między prześladującymi islamistami a prześladującymi katolikami. Bo to, czy wierzysz w kolesia na chmurce, czy że kobita ma mieć chustkę na twarzy, to dla mnie sprawa drugorzędna. Michał121212, próbowałem Ci tylko zasugerować, że nie jestem baba, tylko facet. I ciekawi mnie Twoje myślenie, które w jakiś zagadkowy sposób jednak zachodzi. Mówię Ci, że nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO, na co Ty mi odpowiadasz, że jestem zwolennikiem PO. Zastanawiam się, jak do tego doszedłeś. Schemat rodem z Procesu Kafki, tylko za grosz w tym polotu. x Jeśli nie widzisz zadnej różnicy między ludźmi odwolujacymi się do przemocy a tymi którzy się do niej nie odwołują to nie mamy o czym rozmawiać.

Gość gość
Droga wolna, zrzecz się obywatelstwa i wyjedź. Mamy demokrację, to nie czasy komuny, że nie wolno było wyjechać, nie wolno było demonstrować, bo pałowano, bito, mordowano. Pamietam doskonale. Demokracja kwitnie, skoro posłowie RP, zamiast pracować, strajkują. Nie powinni mieć zapłacone za ten czas. Mówię Ci, wyjedź. Ja jestem dumna, że jestem Polką. Objezdzilam cały świat, glosno to komunikowałami . Trzeba wyjechać że swojego grajdołka, by docenić swoją Ojczyznę.

gość dziś , x Czasem wpuszczam,czasem nie i nikt mnie o nic nie pyta.Zyjemy w innym państwie? x w tym samym jakimś cudem. x Kogo się boją?Państwa?Policji? Zomo ich sciga? x Policja ich nie ściga. Ale Policja też nie jest szczególnie zainteresowana ściganiem osób, które ich atakują. Białe rękawiczki - tak to się zowie. x Jeśli nie widzisz zadnej różnicy między ludźmi odwolujacymi się do przemocy a tymi którzy się do niej nie odwołują to nie mamy o czym rozmawiać. x widzę różnicę między ludźmi stosującymi przemoc i jej nie stosującymi - zarówno psychiczną jak i fizyczną. Dlatego nie będąc zwolennikiem PO jestem przeciwnikiem PiS. Pretekst jest dla mnie nieważny. Czy to islamista, czy to katolik, czy to narodowiec, czy ktokolwiek inny - stosuje przemoc, czyli nie ma pojęcia o pluralizmie charakteryzującym dojrzałą demokrację i nie powinien w niej egzystować.

Gość gość
fatumseparatum W UK obcokrajowcy(np Polacy) są mordowani w biały dzień przez bandy wyrostków.W Niemczech Polacy giną w atakach terrorystycznych,a Japonki czy Chinki są gwałcone.Tym ludziom dzieje się autentyczna krzywda, a nie ze się tylko boją że ktoś ich wyzwie.Merkel nic dobie z tego nie robi i każe się przyzwyczaić do zamachów terrorystycznych.Jeśli narzekasz na Polske to co powiesz o demokracji w tych krajach,w których policja radzi zgwalconym kobietom nie skladac zeznań bo godzi to w wizerunek uchodźców?

Gość gość
Bardzo charakterystyczne jest to z jaką łatwością terroryśc***isowscy wyrzucają z własnego kraju, z własnego domu ludzi odmiennie myślących. To tylko świadczy jaką są hołotą działającą pod wplywem impulsów i niskich pobudek.

kobieta i dziecko w islamie nie maja praw chyba ze dziecko to chłopak sa wychowywani w pogardzie do kobiet Szwedzka księżna do Polaków: Nie bójcie się, bądźcie dumni z Polski!Księżna Ingrid Detter de Frankopan jest urodzoną w Szwecji prawniczką, a także emerytowaną profesor prawa międzynarodowego Uniwersytetu Oxford. Księżna Frankopan przez 25 lat doradzała Papieżowi Janowi Pawłowi II, a także brytyjskiemu posłowi Michael Gove w tematyce związanej z Brexitem. Profesor Frankopan mówi płynnie w ośmiu językach, jest także autorką książki "Samobójstwo Europy", nazywanej w kręgach brytyjskiej prawicy małą biblią Brexitu https://www.youtube.com/watch?v=a_F-ql-TRh0

Gość gość
Sam w*********j czerwie pisiwski do swojego pana Putina. Jak ci sie prawo, konstytucja, wolność nie podoba to speierdalaj do ruskich. Nie potrzebujemy takich polakow

Gość gość
16.06 radzę dobrze, weź leki, bo psychoza się pogłębia. Zdrowia w Nowym Roku!

Gość gość
16.11 Przetłumacz na polski:)

Gość gość
Czerwy komusze. Będą szantażować i straszyć k***a pałowaniem i prokuraturą. J****e czerwone mendy. Jeszcze uważają się za prawdziwych Polaków. Okradają kraj, zadłużają i szantażuja. Ruskie trolle putina

Gość gość
16.11 Polak to nazwa wlasna, ZAWSZE piszemy o Polakach z wielkiej litery.

Gość gość
16.14 zgadzam się, tylko zapomniales , ze jak piszesz o Platformie, to ona juz od roku nie rządzi. I super.

Gość gość
Ty k***a nie jesteś Polakiem z wielkiej litery komuchu

gość dziś Wiem, że w Niemczech, Francji, UK, Szwecji itp. jest źle. Ale to nie moje kraje. I nie chcę, żeby mój kraj popełniał ich błędy. Zarówno jeśli chodzi o politykę migracyjną, jak i o ostracyzm społeczny, czy dyskryminację. Wybór nie jest czarno-biały. Na tę chwilę taka Nowa Zelandia czy Kanada pokazują, że da się być liberalnym i skutecznym w swoich poczynaniach. Żeby nie szukać daleko, można spojrzeć na takie Czechy. Pilnuję swojego ogródka. Kiedy ktoś mnie prosi o pomoc, a widzę, że mój ogródek ma się dobrze, jestem mu w stanie pomóc. Ale nie swoim kosztem. To się zowie zdrowy egoizm, którego wielu krajom EU zabrakło. Kraje te poszły za daleko w swoich ideałach i teraz płacą za to ogromną cenę. I na zapłatę najwyższej ceny powinni być gotowi wszyscy, którzy w tych krajach przebywają. Oprócz zdrowego egoizmu jest jeszcze jedna sprawa: to, że komuś jest gorzej ode mnie, to nie znaczy, że mi jest dobrze. Buduję swoje wartości w oparciu o swoje aspiracje, nie w oparciu o dramat innych ludzi.

Gość gość
to w*********j do czech, kanady, czy do izraela, skąd pochodzisz!

Gość gość
16.17 chyba lepiej od Ciebie wiem kim jestem. Prawda?

Gość gość
Na pewno ta osoba z ostatnich wpisów pełnych wulgaryzmów, Polakiem nie jest. Jeśli jest chora psychicznie, to współczuję.

Gość gość
Fatumseparatum, trudo uwierzyć, że jesteś facetem, raczej mądrogłupią samotna starą panną. Troszczysz się o obcokrajowców [jak im źle, mogą wyjechać], boisz się sąsiadki, kleru, urzędu skarbowego i bóg wie czego. Nie widzisz różnicy między islamistami a katolikami, co stawia cię w pozycji debila, niestety. Jeśli wyjedziesz do np Niemiec, będziesz z islamistami bliżej niż w Polsce i może zorientujesz się w jakim byłaś błędzie.

Gość gość
fatumseparatum dziś [16:23 x to co piszesz to takie piertu piertu, zero konkretów, piszesz że pracujesz w firmie prywatnej i normalnie nie wierze. Uwierze jeżeli dodasz że ta firma doi kase z budżetu bo wy wszyscy, wielbiciele starych porządków doicie z pieniędzy podatnika, albo bezpośrednio albo za pośrednictwem prywatnej firmy. Rozpoznac was można po wpisach :)

gość dziś , gość dziś nie mam zamiaru udowadniać swojego pochodzenia, płci, wykształcenia i doświadczenia zawodowego. To nie rozmowa o pracę, ani czystki rasowe. Ci obcokrajowcy tu pracują, ale fakt, zwłaszcza ten Kanadyjczyk jest bardzo bliski wyjazdu. A Polacy homosie? Dla nich gdzie miejsce? W więzieniach czy w jakimś wydzielonym getcie? Czy też kazać emigrować? Nie boję się sąsiadki ani kleru -zwyczajnie uważam, że to kpina, żeby koleś w sukience, który za najwyższą wartość uważa brodacza rządzącego światem przez chmurki, robił wywiad środowiskowy, czy to aby ze mną jest wszystko w porządku. I jak pisałem, tak napiszę po raz kolejny: różnice między islamistami, katolikami i innymi są drugorzędne, jeśli którakolwiek z tych grup aprobuje użycie przemocy, jako środka zapewniającego spokojny sen, czy władzę nad światem. I jak pisałem, Polska to mój kraj. Jestem patriotą (ale nie łysym narodowcem) i problemami Niemiec będę się mógł zająć tylko w dwóch przypadkach, oba muszą zajść: jeżeli u mnie wszystko będzie w porządku oraz jeżeli Niemcy będą o tę pomoc prosić. I będę pomagał na moich warunkach.

Gość gość
Polska to dno dna. Cygany dostają po tysiaku na łeb, Kaczyński wpuścił tych biednych uciekających przed wojną ukrainców z najnowszymi iphone'ami, torebkami givenchy a ty Polaku w*********j z kraju albo zdychaj z głodu