Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość gośćIza
Oj sorki jest napisane. Ja bym nie wytrzymała i robiła test na weekend :-p

Gość miczka2525
Orzeszku dobrze, że masz nad sobą lekarza, który podejmuje jakieś działania:* wszystko jest do zrobienia :* Ja nadal w dwupaku :( już nie powiem jak mnie to wkurza okropnie, mały nie chce wyjść, wszystko mam pozamykane :( pewnie będzie mnie czekać wywoływanie, a tak chciałam spontanicznie rodzić :( dziś 40+0 tc. Z mamą lepiej, dziś przewożona jest z oiomu do normalnego szpitala. Pozdrawiam wszystkie ciążowe i starające się - nadal trzymam kciuki za starania, grunt to się nie poddawać!

Gość Lwicapolska
Myślę że powinnaś poczekać chyba ze tak jak piszesz masz nieregularny okres to możesz zrobić na weekend test a jesienią wiesz kiedy miałaś owu to poczekaj 14 dni i wtedy go zrób :)

Gość Lwicapolska
Miczka juz jesteś kochana na wylocie dzień góra dwa i będziesz tulic swoje maleństwo :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :*

Gość Emenemsik
Miczka a ja Ci życzę abyś rodziła dzisiaj w nocy! :) trzymaj się i będzie wszystko dobrze! :*jak u Was dziewczyny? :)ja mimo brania anty.to mam plamienia a nie powinnam mieć więc nie wiem. Jutro jedziemy do Gdańska na "Walentynki"zalegle hehe :)a moje serducho gorzej, mam uczucie jakby ktoś mi szpilki wbijał

Gość gośćIza
Miczka tak mówisz a za chwilę będziesz rodzic :-D odezwij się jak już będzie po wszystkim :-)) Emenemsik biedna :-( uważaj na siebie :-* Ja też osatnio gorzej... Coś mnie boli , nie wiem czy kręgosłup czy nerki czy co... Ale boli od kilku dni... Jak dziś będzie boleć to jade na ip. Jak Madzia i Lwica?

Gość Emenemsik
No my dzisiaj walentynki w Gdańsku ale kurde powiem Wam że było moge dużo ludzi w restauracji a ja mało nie zemdlałam :( strasznie mi słabo było ciągle i jak szliśmy to zaraz byłam mega zmęczona :( Nie wiem co ze mną...jeszcze muszę przełożyć wizytę na piątek :(

Gość gośćmadzia
Wróciłam do mojej kochanej smierdzacej stolicy.... Bylo cudownie mogłabym mieszkać nad morzem i chodzić na takie długie spacery z psem... Syn to terminator 4 latki w wózkach a ten cały czas na nogach może ze 3 razy na rękach był kawałek i tyle niewiem jak on tymi małymi nóżkami daje radę. We wtorek mam usg więc zobaczymy co tam słychać ale ogolnie to wyjątkowo dobrze muszę tylko jeść zaraz po wstaniu i tak co 2 h coś przekasic żeby mnie niemdlilo i tyle. Przez kometry spacerów mam wrażenie że schudłam piersi już tak niebola więc niemogę narzekać. Czekam do wtorku potem bede wiedzieć co robić. Ciekawe czy miczka dalej w dwupaku

Gość Emenemsik
o Madzia! Gdzie byłaś nad morzem? :)ja mam jakieś 40 min autem do morza :) babcie mam nad morzem i mama pomorzanka :) myślę że Miczka urodziła! :) a ciekawe co u Miśki, Lwicy :) ?

Gość Lwicapolska
Emenemsik ale ci zazdroszczę ! Ja mam nad morze całe wieki za to do Zakopanego godzina drogi :p U mnie w ułożyła dopiero 13 marzec ale zapisałam się prywatnie do innego lekarza bo tamtej totalnie nie ufam. Iza ciekawe czemu cie boli, jc to nie czekaj tylko jedz na IP.

Gość gośćmadzia
Em zazdroszczę..... Ile ja bym dała za zostawienie tego zawszonego miasta i wyprowadzke gdzieś daleko Bieszczady albo pomorze. A byłam w Darłówku. Teraz przynajmniej wiem że sprzedajemy te nasze klaustrofobiczne mieszkanko i kupujemy dom pod Warszawą. Marzę o sypialni z wielkim łóżkiem i wygodnym materacem. Przynajmniej masa wariatów chce mieszkać w 2 pokojach więc szybko sprzedamy.... Mam nadzieję ze w lipcu bede już spać w nowym domku. Lwica bo normalnie to wizyty są co miesiąc zwłaszcza na początku więc normalnie cię zapisała. Ja też mam wizytę w marcu tylko nirzapisalam się bo w takim szoku byłam teraz się zapisze i na nią mam zanieść wyniki badań a teraz mam usg bo ta lekarz robi to osobno. Iza może wcześniejsza wizyta u lekarza?

Gość gośćIza
Fajnie Wam dziewczyny. Na pewno dobrze zrobił Wam ten wyjazd nad morze. Trochę jodu powdychalyscie :-p Emenemsik kiedy do lekarza? Madzia pisz od razu co z maluszkami się okaże ale mi się wydaje ze będzie ok. Ja się zbierałam ze 2 razy do lekarza ale tak mi mija ten ból, raz jest raz nie ma. I na 80% to kręgosłup albo więzadła. Dzidzia się rusza, wynik z moczu dobry. A odczuwam ból przy chodzeniu i siedzeniu a jak poleze to przechodzi. Zaczyna się jazda ciążowa:-p a to dopiero połowa ciąży :-p

Gość gośćmadzia
Iza kup sobie piłkę ta duża do cwiczen mi w pierwszej ciąży bardzo dokuczal kręgosłup i ona naprawdę pomaga samo siedzenie na niej nawet przynosi ulge i basen pływanie na plecach. Bo ja mam jutro wizytę ale idę taka hm pewna ze coś jest nie tak więc wezmę opakowanie hustek.

Gość Emenemsik
Madzia nawet tak nie myśl! Fajnie masz Lwica ,kocham góry! :)Iza do rodzinnego muszę się zapisać, w tym tyg jakoś. Pewnie piątek. A do gine.8 marca, a dopiero mówiłam Wam że pół roku z tabsami :)

Gość gośćIza
Madzia kupiłam sobie tą poduszkę już na początku ciąży ale Misska mi powiedziała żebym nie cwiczyla bo ona powoduje skurcze macicy :-( i bałam się. Z 1 strony dobrze ze bierzesz złą wersję pod uwagę , nie zalamiesz się tak mocno jakby coś było nie tak ale też nie rozumiem dlaczego tak myślisz że coś będzie nie tak. Przez to że jeden pecherzyk był mniejszy? Może być teraz tak że ten co był mniejszy jest większy albo są równe. Mówię Ci :-) spokojnie. :-)

Gość gośćmadzia
Oj bo ja się czuje jakoś mało ciazowo. Piersi przestały tak boleć tylko lekko głównie w nocy w sumie to czasem coś pociągnie w podbrzuszu. I tyle że trochę mi niedobrze.... Eh... Zobaczymy ja się niezalamuje właśnie wyjątkowo aż za dobrze się czuje i to jest podejrzane. Em strasznie fajnie że to już niemogę się doczekać twoich starań. Iza ale w sumie w połowie jestes. Piłka pomaga w końcówce ale co ma być to będzie mi pomagało siedzenie na niej albo leżenie tylko to jak ktoś był ze mną żeby niezpasc. Ja miałam straszne problemy z kręgosłupem i biodrem więc po ciąży mocno się musiałam za siebie wziąść żeby przestało boleć dlatego ta joga itp. Jeśli nie miałaś problemów z intencjami a masz możliwość to można iść na basen naprawdę działa cuda. Ja miałam też masaż taki dla ciężarnych właśnie na problemy z kręgosłupem było bosko ale niestety pomaga na 2_3 dni ale w sumie dzień kobiet niedługo lepsze to niż kwiaty i czekoladki.

Gość gośćIza
Właśnie zobaczyłam że zamiast piłkę napisałam poduszkę. Myślałam o basenie też. A to trzebaby chodzić regularnie żeby były efekty? Klara co u Ciebie?

Gość Emenemsik
Iza basen raz w tyg jest dobry :) moja znajoma chodziła i mówi że raz w tyg też spoko, Jak masz możliwość więcej to oczywiście:)No tak się cieszę że już marzec i może wszystko się uda :)teraz jestem przed @ i ogólnie od jakiegoś tygodnia to jem mega dużo a słodycze to masakra, aż wstyd się przyznać ale w nocy czasami czekoladę podjadam jak wstaje siku! :( aż wstyd! Ale codziennie brzuszki i przysiady więc spoko haha

Gość gośćmadzia
Iza nie trzeba regularnie. Po basenie bedzie ulga na dzień dwa czasem dłużej tylko tyle więc jeśli będzie regularnie to po prostu przestanie boleć a tak będzie chwilowa ulga to zawsze coś. Em ja przed @ też zawsze wilczy apetyt ale czekolady w nocy to ja jeszcze nie jadłam. Wszystko przede mną.

Gość gośćIza
Emm Ty jesteś tak szczupła ze jedz tą czekolade! Może wyniki Ci się poprawią :-D Ja przed @ też zawsze miałam świnie. Teraz w ciąży tak nie mam jak wtedy :-D No to wyciagne mojego na basen na weekend. Chodzilabym częściej ale samej to lipa :-/ Madzia 3mam kciuki :-)

Gość Emenemsik
Iza szkoda ze jesteś tak daleko :( ja tez nie mam z kim chodzić. Właśnie jem dużo i w sumie zdrowo pomijając słodycze :(na insta dzisiaj będą same moje kulinaria !mam dzień z szefowej synem:)

Gość gośćmadzia
Są blizniaki dwujajowe się wszystko osobno. 9tyd i 1 dzień i 9 tydzień i 2 dni wg wymiarów.

Gość gośćIza
I gitara . czyli wszystko dobrze?:-) jak Twój humor? Oswoilas się już z tym troszkę?

Gość gość
U mnie nic ciekawego. Wrzuciłam ostatnie testy owulacyjne bo to był badziew, kupiłam inne podobno sprawdzone i faktycznie dziś pierwszy raz mam pozytywny test owulacyjny a mam 24 dc. Czyli moja owulacja się opóźniła. Klara

Gość gośćmadzia
Klara to 3mamy kciuki spróbuj poduchy pod pupa po ale pamiętaj jak u mnie to się skończyło.... Iza chyba się oswajam otoczenie śmiesznie reaguje. Ale zobaczymy jak to bedzie. Narazie tyje ogólnie znaczy ja to chyba tylko widzę że trochę wszędzie mam więcej. boję się bo ja jestem niska i gdzie ta 2 się zmiesci jeszcze akurat w lato najgorsze... Boże a wózki bliźniacze są tak drogie ze chyba upadlam jak to zobaczyłam. Czemu my mamy podatek taki na takie rzeczy bezsensu ta nasza polityka prorodzinna.

Gość gośćIza
Klara czyli staracie się dalej?:-) Madzia z tyciem nie koniecznie musi być zle, najgorzej brzuch się mocno rozciagnie na pewno :-( a ile takie wózki kosztują? Widziałam niedawno taki blizniaczy, jedna gondola z przodu druga z tyłu , fajne :-) Dziewczyny jutro na 9 idziemy na polowkowe. 3macie kciuki żeby wszystko wyszło dobrze :-)

Gość gośćmadzia
Iza to czekamy na info jutro. No wózek ok 4 tys 2 razy tyle ile pojedynczy. Można kupić taki za ponad 2 ale to żenada. Mam to szczęście lub nieszczescie że wkoło mam pełno dzieci i bez wychodzenia do sklepu mam przegląd wozkuw od tysiąca po 8. I widziałam w użyciu te wózki bliźniacze po 2 tys a ja zamierzam żyć wchodzić do sklepów jeździć samochodem itp.

Gość gość
Nie zabezpieczamy się ale też nie staramy się jakoś mocno. Na luzie. Wczoraj test owu pozytywny a nam się nie chciało nic działać, śmialiśmy się że straciliśmy zapał już chyba ale to jednak jest dobry odpoczynek. Klara