Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość Lwicapolska
O tak zrób zdjęcie Em i zrób nam smaka :D Madzia musiałam się pocieszyć wczoraj świeżym ogórkiem bo też mam na niego fazę ale dziś na obiad zamówiłam sobie za to zupę ogorkowa :) Iza a ty juz po etapie zachcianek ?

Gość gośćIza
Oj emenemsik też bym zjadła takiej babki, fajnie ten Twój men zamówienia składa :-) to miłe , że jest dla kogo zrobić i ze mu smakuje :-) Ja raczej nie mam zachcianek, czasem mi coś przyjdzie na myśl , dzisiaj np. Coś mi zapachniało colą ale zaraz mi przeszło :-p czasem chodzę po sklepie i na nic nie mam ochoty.. Dodałam wczoraj zdjęcie na fb z brzuchem. Przez 2 h nie mogłam ogarnąć tych lajkow, komentarzy i wiadomości :-/

Gość Lwicapolska
Dziewczynki która z was w końcu to Martyna J na IG? :)

Gość Lwicapolska
Jakbym cie znalazła na fb to sama bym pogladala ten twój brzuszek :) Ale ty chudzinko masz dobrze nie musisz się tak pilnować bo nawet jak przybędzie cie to będziesz wyglądać ładnie :)

Gość gośćIza
Lwica Kochana niby tak , do tej pory jestem zadowolona ale troszkę się obawiam że pozniej może mnie wywalić i będę wielka :-p no ale ciąża to jedyny czas że można jeść to, na co się tylko ma ochotę bez wyrzutów sumienia :-D

Gość Lwicapolska
Iza nie będziesz. Daje Ci na to moja gwarancję :) ja niestety mam otyłość brzuszna i np jestem w 7 tygodniu a brzuch mega rośnie bo zaprzestałam diety. Wyglądam jak w 5 miesiącu :D

Gość gość
Jaaa!!!! Klara-Martyna

Gość gość
Ja bez ciąży wieczorem brzuch mam jak w szóstym miesiącu albo i lepiej. Teraz jak dostanę okres to zaprzestaję starań aż do czasu odebrania wyników badań genetycznych i biorę się za siebie i swoją figurę. Dziś dostałam zaproszenie na saunę i wstydzę się jechać bo tam w stroju trzeba wystąpić. Klara

Gość gośćIza
Ok ufam Ci i wierzę :-D Też masz fajnie , bo ja musiałam czekać na brZuszek a Ty już masz :-p I tak masz ładna figurę :-) taka normalną, akurat :-)

Gość Lwicapolska
Klara to ty ? Zmyliły mnie te hasztagi #pomalurosniemy i zastanawiam się która to z nas dziewczyn w ciąży :) Iza to wcale nie jest fajne :( nie mogę się cieszyć wolnym rośnięciem brzuszka tylko od razu mam taki wysadzony

Gość słoneczko31
Czesc dziewczyny. Wlasnie wyszlam od ginekologa. Na szczescie wszystko sie oczyscilo samo ☺ kazal poczekac mi na normalna miesiaczke i wtedy przyjsc i zobaczy co dalej robic. Tylko powiedzial ze przy takim krwotoku to do szpitala powinnam pojsc a nie w domu siedziec

Gość Lwicapolska
Słoneczko to takie szczęście w nieszczęściu ze się samo oczyścio a nie musiałaś przechodzić zabiegu lyzeczkowania :) To co zaczynasz starać się od nowa ? :)

Gość gość
U mnie dziś 2 dc i ogromny kac. Odpuszczam. Nie chce mi się już więcej starać. Klara

Gość gośćIza
Słoneczko Następnym razem się uda :-) ja Wam powiem teraz z perspektywy czasu, że to poronienie co mnie spotkało, to było oczywiście bardzo trudne i smutne przeżycie ale teraz wiem że dobrze że tak się stalo, maleństwo było nie zdolne do życia i musimy być wdzięczni naturze że organizm sam potrafi sobie z tym poradzic, nie chcielibyśmy urodzić chorych dzieci. Ciąża to nie takie hop siup, wszystko musi się zgrać , u kobiety i u mężczyzny. Wszystko musi być zdrowe żeby mogło się maleństwo rozwinąć. Widocznie ja wtedy nie byłam na to gotowa. Dzięki temu poronieniu wiem że mój facet jest najlepszy na świecie i przekonałam się co mi wtedy pomogło. - tylko jego obecność. Jak On był w pracy to ryczalam , a tylko wystarczyło że przyjechał na podwórko i jak ręka odjal. Upewnilam się że chcę żeby to on był ojcem mojego dziecka i w takim szczęśliwym przekonaniu zaszlam znowu w ciążę i na pewno nie ma nic lepszego dla dziecka jak szczęśliwi rodzice.wyszło tak że urodze w tym czasie co rok temu poronilam, i nawet teraz będzie to lepszy czas bo Lato a tak bym rodziła teraz w lutym w zimie. Słoneczko 3mam za Ciebie kciuki. Klara za Ciebie też kochana. Wierzę że jest Ci ciężko i współczuję ale zobaczysz że jeszcze się ułoży. Jak nie jesteś teraz gotowa to może faktycznie sobie odpuść, odpocznij. Ty też jesteś w tym wszystkim ważna, w sumie najważniejsza. Teraz jak czytam co się dzieje z dzieckiem w każdym tygodniu, jak w 12 cm dziecku rozwija się mózg, te wszystkie nerwy, przewody, organy. To jest normalnie cud ze dzięki nam to się tworzy ale jaka odpowiedzialność , że my musimy być zdrowe żeby to wszystko działało. Także dziewczyny musimy mieć siłę i musimy o siebie dbać bo to w nas rozwija się mały czlowieczek. :-)

Gość Lwicapolska
Iza bardzo mądrze napisałas :) może poprostu jak nie wychodzi to znaczy ze to nie ten czas ? Może tak chce siła wyższa ze lepiej na razie odpuścić i właśnie wtedy kiedy najmniej się tego spodziewamy uda się :) Dziewczynki głową do góry ! :)

Gość Emenemsik
Ja emenemsik jestem Martyna J. Z tym rosniemy ale to chodziło mi o dupkę na siłce. Trochę mi nie pasuje. Klara jako Martyna? Chyba ktoś tu jest falszywy:)

Gość Lwicapolska
Klara nie ładnie podszywac się pod koleżankę.. dobrze Em ze się odezwałaś do mnie, przynajmniej wiem ze ty to ty :) buziaczki :* a jak u was dziewczyny ? Co tam Madzia u ciebie ? Orzeszek jak tam ? Iza piękne zdjęcie napatrzeć się nie mogę <3

U mnie od 2 dni stan podgorączkowy :( a mam 23 DC chciała bym brać jakieś leki ale nie wiem jakie a nie mogę zrobić jeszcze testu bo do @jescze 6 dni a jesli jakimś cudem jestem w ciąży to nie chce zaszkodzić sobie więc nic nie biorę i się trochę mecze :( i standardowo żadnych objawów :(

Gość gość
O matko!!!! Ja też Martyna tylko że S nie J, nie doczytałam. Klara

Gość gość
Mam dodaną tylko a_nijtaa bo nie wiem jak resztę Was dodać. Klara

Gość Emenemsik
Klara podaj nick:) orzeszku idź do apteki i zapytaj :)

Gość gośćIza
Dzięki Lwica :-) :-* orzeszku paracetamol mozna, apap też. Nawet w ciąży tylko takie rozsądne dawki. Albo tak jak mówi Lwica zapytaj w aptece :-) Mój też zaczyna być chory, dziś spaliśmy osobno . masakra co się dzieje skąd te chorobska...

Gość gośćIza
Oj to emenemsik a nie lwica pisała o aptece :-) Coś Madzi długo nie ma

Gość gośćmadzia
Hey. Chyba umarlam albo jestem blisko.... Co na zatoki można wziąść z ciazy? Pomaga tylko inhalacja i prysznic ale przecież nie o cały czas tak... Syn ma coś z pecherzem, oszaleje. Poza tym najlepiej ciegle bym spała więc jak syn zasypia to ja tylko ogarniam żeby się niepotknac o nic jak w nocy bede wstawac i zasypiam. Poza pobudkami na sikanie w nocy i przykrycie malego śpię aż on wstanie .... Więc jest fajnie.... e dziewczyny a wiecie co ja jak bedzie dziewczynka to wstępnie ma być Martynka....

Gość Emenemsik
No i Madzia Martynka to super imię aczkolwiek uważam że są one bardzo słabymi a zarazem twardymi babkami. Słabymi bo biorą dużo do siebie ale twardymi bo walczą do końca! Podajcie nicki do Instagrama tam będziemy mógłby się oglądać i pisać grupowo, przecież w sumie nikt nie musi czytać tu takich naszych gadek:)

Gość Orzeszek88
Hej dziewczyny co tam słychać jak się czujecie ?? Widzę chyba już tu nie zagladacie ? :(

Ja mam 25 DC miałam zły dzień i podkusilo mnie zrobić test nie wiem czemu może dlatego że śnił mi się pozytywny ale robiłam popołudniu no i oczywiście negatywny :( jeszcze bardziej się tym dobiłam po co ja to robiłam!!!! do @ mam jeszcze 4 dni. Standardowo żadnych objawów tylko stan podgorączkowy ale dzisiaj już temp normalna :( a miałam taką malutką bardzo malutką nadzieja że to objaw jakiś jest inny niż zawsze ale niestety dzisiaj rozczarowanie. Czuje się taka bezradnosc. Ale za to co u was ?

Gość Emenemsik
Hej orzeszku ,właśnie nie wiem co to za cisza :( nie martw się, wszystko będzie dobrze! A u mnie do przodu, ostatnio było do tylu no ale... Byłam u lekarza i mam zle wyniki ekg. Na krew mi dał i mocz...zobaczymy. a poszłam bo bolą mnie nogi że chodzić nie mogę :(

Gość gośćIza
Kurde dziewczyny co z Wami :-( dobrze Emm ze robisz badania. Orzeszku badz dzielna. U mnie ok. Wczoraj czułam się gorzej, trochę brzuch mnie bolał ale dzisiaj lepiej. A nie macie grypy? Ja się obawiam , w domu już chorują, mnie gardło drapie. Chyba trzeba czosnek wpierniczac... Ble...

Gość Emenemsik
Iza nie, grypa odpada. Jestem jakaś pechowa.. Moje serduszko źle bije :( mam zle wyniki krwi.. Czekam na mocz bo mam @ i po 10 lutym wszystkiego się dowiem. Chcą mnie do szpitala położyć. A bolą mnie nogi,glowa,jestem ciągle zmęczona, dretwieja mi ręce i nogi, czasami nie mogę oddechu złapać. Serio jestem jakaś dziwna. Choroby wszystkie możliwe. A i wrócily mdłości! Nic tylko do grobu.