Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość gośćIza
Emenemsik Ale po co te złości? Szczególnie ze Wy między sobą nie macie konfliktu tylko tesciowie. Ograniczcie kontakt jeśli złe na Was to wpływa. Szkoda życia... Ale też trochę Ci się nie dziwię , pewnie też bym przezywala i też płakała... Najwyżej jeden dzień się poobrazajcie na siebie a później niech będzie dobrze :-) Madzia nie ma jak cenne rady, tyle się zastanawialiśmy nad tym głupim proszkiem,nad oliwka, nad płynem do kąpieli. Masakra :-p kupiliśmy proszek bobas z jakimś dodatkiem zmiekczajacym i do tego płyn do płukania też chyba tej firmy. Były kapsułki Ale smierdzialy niemiłosiernie i jakoś mi nie pasuje do prania bobaskowych rzeczy. Pewnie sama chemia. Jak coś Ci się przypomni praktycznego co byś mogła mi doradzić to pisz :-p

Gość gośćmadzia
Iza na początku niepiez w płynie do płukania to dorośli lubią takie zapachy a maluchy czasem się denerwują jak zamiast zapachu mamy czują zapach płynu do płukania. A pisze dlatego o tych promocjach bo mi też mamy powiedziały bez tego to zbankrutowac idzie. Ostatnio kupiłam synkowi kurtkę za 30% ceny w smyku więc po co płacić 100%??? Em zakaz klutni. Niemieszkacie z tesciami więc po co się o nich kłócić? Musicie ich oglądać? Raz w miesiącu chyba wystarczy. Ja moich 8 miesięcy niewidzialam... Idę na rekord.

Gość Emenemsik
Iza wiem ale tak to jest :(nie mam ochoty nawet tam się pokazywać :(jejku już bym chciała wiedzieć czy coś jest czy nie :(

Gość gośćmadzia
Iza ty to musisz się w pewność siebie zaopatrzec. Lato powoduje że wszyscy wiedzą llepiej niż ty ze trzeba Dax dziecku wodę bo gorąco założyć czapeczke zdjąć założyć kaftanik zdjąć otworzyć okno zamknąć... Więc najważniejsze to wiara w siebie i umiejętność tupniecia noga.

Gość gośćmadzia
No to dziewczyny termin na 26 września potwierdzony wszystkim co się da i wychodzi ten. Usg w przyszłym tyg więc wszystkiego się dowiemy.

Gość gość
Img

Gość Emenemsik
Jutro wizyta, mam chyba stresa haha wczoraj tak z Iza rozmawiałam że słuchajcie, jakie życie byłoby pięknie jakby testy pokazywały dzień po czy udało się czy nie haha:) a tak na serio to dostałam telefon od szefowej żebym przyszła wcześniej bo musimy porozmawiać:(wczoraj miałam spine z klientem, Ale to przez nia bo nagada,naobiecuje ludziom i później ja wychodzę na głupia. A tak kręci że niby są promocje że szok..

Gość gość
Halo czy ktoś tu żyje?! :) Madzia zakładaj Instagram bo jestem ciekawa Twojego brzuszka! :) my już z Iza i Lwica wymieniamy się fotkami, fajny sposób bo tu lepiej nie wstawiac a tam takie prywatki można! :) ja idę biegać, po długiej przerwie mam nadzieje nie zaliczę porażki :)

Gość gość
Y

Gość Emenemsik
Chyba się zawiesiło coś. Czekam u ginekologa :(

Gość gość
Dziewczyny dziś mam 39 dc, okresu nie mam a test negatywny. Owulację miałam 24 dnia cyklu i od 27 do 36 dc brałam duphaston. Już trzeci dzień po odstawieniu a @ nie przychodzi. Poradzicie coś? Klara

Gość Emenemsik
Miesiąc przerwy mam zrobić po tabsach bo może być ciąża mnoga. Więc kurde muszę się zabezpieczać a od nowego cyklu mam się starać, co drugi dzień żeby plemniki dojrzewaly :)

Gość gośćmadzia
Boze po 2 dniach mi się forum odswiezylo szok. Prędkość światła. Em nie rób przerwy !!! Bliźniaki będą idealne. Hahaha a tak serio to wg mnie to niema sensu bo organizm oczyszcza się z hormonów minimum 3 miesiące więc możesz miesiąc się zabezpieczać a i tak co ma być to będzie. Ja zaszlam zaraz po tabletkach przerażona polecialam do ginekologa ze to na pewno ciąża mnoga bo hormony ona na mnie popatrzyła jak na psychiczna i powiedziała ze jakby to tabletkach były bliźniaki to w Polsce nic innego by nie bylo. I ona jeszcze nie spotkała przypadku żeby to się sprawdziło a ciążę mnogiej prowadziła ale nigdy nie od razu po tabletkach. Ja od dziś znów sama z dzieciarnia. Trochę odpoczelam. Teraz szara rzeczywistość. Mam nadzieję ze wszytko wypali i będzie ok. A co u was?

Gość Lwicapolska
Madzia 26 wrzesień mówisz ? Ja się dowiem dokładnie terminu w następnym tyg :) dziś się źle czuje mega zgaga cały czas mi nie dobrze na każdy zapach aż mnie cofa i wogole brzuch boli :( Em dokładnie nie rób przerwy i tak Ci ona nic nie da a stracisz miesiąc ;)

Gość gośćmadzia
Lwica spróbuj jak masz zgage zjeść łyżkę pestek siemienia lnianego popijając szklanka plynu. Mi po 5 min przechodzi na parę godzin.

Gość gośćIza
Madzia nie pozwolę sobie. Owszem rady są mile widziane Ale są granicę... Mi też nie pokazywały się strony na forum. Emenemsik zapowiada się dobrze, dobrze ze dobre wieści :-) mnie bolał brzuch i plecy, w nocy już chciałam jechać na ip. Ale dziś poszłam do mojego gin i niby ok. Może pęcherz... Jak dzisiejsze święto? Madzia dawaj insta i foty zanim się powiekszysz bardziej:-p

Gość gośćmadzia
E właśnie wiecie co niepowiekszylam się.... Znaczy niby wsze 1.5 kg więcej i spodnie wzięłam luzniejsze ale to dlatego że jak siedzę to wtedy mam efekt guzika ale tak to nic nie widać.

Gość Emenemsik
Kazała zrobić miesiąc przerwy więc robię, mojemu już powiedziałam i no jeśli teraz się udało to spoko bo jestem po owu a jak nie to nie panikuje i za miesiąc znowu. Co będzie to będzie :) u Lwicy już widać a U Ciebie nie Madzia? :) dawaj insta i nie gadaj :)my już wiemy jak wyglądamy, czas na Ciebie :)

Gość gośćmadzia
No muszę zobaczyć co to jest.. Ja jestem zacofana A nie widać znaczy po prostu przytylam zwłaszcza na siłowni widać że uda pupą i boczki są ale nikt na ciążę by nie wpadł. Em czyli przerwy niema bo jak wcześniej bez zabezpieczenia to po owu tym bardziej hihi.

Gość Emenemsik
Po tabsach nie ma wyznaczonych plodnych i nie,jest duża płodność i łatwo wpaść w normalny dzień :) tłumaczyła mi wszystko super :)Madzia ogarniaj i podaj nick:)

Gość Lwicapolska
Madzia spróbuje tego siemia lnianego możenia akurat :) jak pomoże to będę go nosić do pracy :D Em ale by było świetnie jakby się udało teraz :) Iza całe szczęście ze nic poważnego ci nie było. Ale pewnie teraz zacznie się ból pleców nóg itp itd bo to juz jakby nie było większy ciężar :) aż się boje co będzie u mnie i u Madzi latem :/

Gość gośćIza
No Lwica masz racje, z tego co czytam to od 20tc zaczynają się takie dolegliwości. Jakieś kolki nerkowe, rwy kulszowe, kregoslup, skurcze przepowiadajace... Każdy etap ciąży to coś... Ale też są dziewczyny które tego nie mają więc 3mam kciuki ze Was to ominie :-p

Gość Lwicapolska
Ja się na to nastawiam od początku znając siebie i swoje ciało :) nastawiam się na 30+, rozstepy, opuchnięte nogi ręce i twarz i na wiele wiele więcej :)

Gość gośćmadzia
Lwica i tak mnie nieprzebijesz ja będę walcem drogowym smazacym się od roztapiajacego sie asfaltu. A tak serio to mam nadzieję ze bedzie ok jasne jak gorąco to nogivbola ale ja miałam świetny żel chlodzocy trzeba trzymać nosi wyżej i będzie ok. Iza musisz znaleźć jakiś sposób na te dolegliwości bo potem będzie gorzej. Może masaż czy prysznic skierowany na np kręgosłup. Ja narazie cieszę się tym ze dużo cwiczylam na plecy i narazie mimo problemów w pierwszej ciąży od początku żadnych dolegliwości nie mam. Dalej biegam na silownie 2 razy w tyg plus basen z synkiem. Ps to dopiero będą dzieci sportowcy. Em co ty odstawiasz jak już w ciąży jesteś hihi.

Gość gośćIza
Haha Madzia rozsmieszylas mnie :-D

Gość Emenemsik
Oj Madzia czarownico, zobaczymy za 2/3 tygodnie :) miałam iść biegać ale tak zmarzłam w pracy że masakra, trzęsie mną jak nie wiem :( zrobiłam pazury i wczoraj w sumie kupiłam torebkę na dzień kobiet na pocieszenie bo mój mnie wczoraj cały dzień wkurzal i dopiero wieczorem jak przyjechał to było spoko :)

Gość gośćmadzia
Ja umrę przed tym usg genetycznym no niedozyje... Niech już będzie po.... Lwica a ty w końcu idziesz na nie?

Gość Emenemsik
Madzia ja umrę jak nie założysz instagrama :)jestem ciekawa jaj wyglądasz!! :)dawaj :)w sumie nie tylko ja chyba jestem :)

Gość gośćIza
A kiedy masz Madzia to usg?

Gość gośćmadzia
W srode... A pamiętasz Iza jak mówiłeś o teście papp a to nie wiedział ale gin mi powiedziała ze w ciazach mnogich się nierobi bo strasznie mylne wychodzi.