Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość Emenemsik
Jak dziewczyny dzisiaj zaskoczylyscie swoich mężczyzn? Dzisiaj dzień mezczyzny:) w ciąży nie jestem (chyba) a sikam jak nienormalna, Ale to momentalnie pęcherz mi się napełnia, aż mnie brzuch boli haha a Wy jak tam? Nie wiem jak u Was ale u mnie zimno,ponuro i deszcz pada :(aż się nic nie chce i głowa boli,jak Wy się czujecie i jaka macie pogodę? :)

Gość gośćmadzia
Em a dajze spokij u mnie nawet kropli deszczu 4 h na dworze ... Wracałam ze spaceru z psem tak ze stwierdziłam ze normalnie zdjęcia mi brak... Pies na smyczy syn na plecach dobrze że brzuch niewidoczny bo normalnie matka polka na 102.... Ta z okazji dnia mężczyzn tunike sobie kupiłam maskujaca dodatkowe faldy.

Gość Lwicapolska
Madzia nie nie idę na to badanie tak postanowiliśmy z mężem. U mnie wczoraj było ok a dziś tez szaro buro i ponuro.. ja męża totalnie nie zaskoczyłam niczym bo sama nic nie dostałam na dzień kobiet :( Iza jak się czujesz ? Wszystko ok juz u cb czy dalej coś cie pobolewa? Ja też mam wizytę w środę i wtedy ma mi podać dokładnie termin porodu bo z racji braku miesiączki przez taki czas ciężko jej powiedzieć i stwierdziła że w 13 tygodniu juz będzie mogła prędzej to określić.

Gość gośćmadzia
Czy ja muszę być tak nienormalna??? Od 12 tygodnia zacząć wymiotowac... No nie ja nigdy standardowa niebylam...

Gość gośćmadzia
Em jak mówisz ze nie mozesz przez teściów bo są tacy czy inni to ja ci powiem nikt niema takich jak ja na całym świecie nikt niema tak p***b... Jak ja. W dniu naszego ślubu dowiedzieliśmy się ze mój mąż zamiast dostać dom jak zawsze mówili to wprowadza się do nas jego siostra. Więc nas nikt nie przebije. Właśnie próbuje się uspomkoic po najnowszej akcji która odczynila siostra mojego męża i teście... Przysięgam ze niewiem co ja komu zrobilam żeby mieć takich tesciow

Gość Emenemsik
Test wyjdzie tydzień po planowanej @ ? A beta szybciej czy jak?

Gość Lwicapolska
Znów się zacięło ..

Gość Emenemsik
Co za strona..

Gość Emenemsik
Byłam na sorze. Strasznie od piątku boli mnie "serce",nie wiem od czego ale to nie zawał.. Dali mi leki na uspokojenie... Jak dla psychicznej! Wkurzyłam się :(spałam po nich 6 h! To jest jakieś chore. Tylko ekg mi zrobili, nic więcej! A ja z łóżka nie wstaje, boli jak nie wiem co...

Gość Emenemsik
Chyba milion komentarzy napisałam i dalej się nie załadowała ....

Gość gośćmadzia
Em. Po 1 mi beta 9 dni po owulacji wyszła 39 przy ciąży mnogiej.. lekarze w Polsce są hm... Specyficzni ciężko coś powiedzieć na twoje dolegliwości. A niecwiczylas jakoś bo mówiłeś coś o bieganiu itp. A bierzesz magnez i inne takie. może znajdź dobrego kardiologa moja mama wiele lat jest chora jak łapie ja ból to od razu nogi w górę i lek. Lwica więc środa wielki dzień... Ja robię genetyczne u mojego lekarza prowadzącego ma jakiś nowy super sprzęt. Ciekawe czy płeć zobaczy... Zamówienie jest na parke... Ciekawe co tam się kryje.

Gość Emenemsik
Niby 9dni do @ i tak jestem ciekawa jak to będzie :(

Gość Lwicapolska
Noo wielki wielki juz się nie mogę doczekać aż zobaczę maleństwo i usłyszę ze wszystko ok :) wiem wiem ze to jeszcze kupa czasu i ze może nie powinno się i wogole wszystko wsio ale mąż wyhaczyl mega okazję i na spontana kupiliśmy wózek :D Madzia nie mów ze wymiotujesz.. Masakra współczuję :/ u mnie 13 tydzień się zaczął i lepiej się czuje zdecydowanie. Tez mi nie dobrze ale mam więcej Energi a to dla mnie duży plus :) em jak się dziś czujesz ? Chorzy lekarze myślą że jak młoda dziewczyna z sercem przychodzi to na pewno nic wielkiego.. śmiech na sali. PS. Nie licz dni do miesiączki bo oszalejesz :) a jak nie możesz się doczekać to zrób betę. Juz powinno być coś wiadomo

Gość gośćmadzia
Lwica a hahahah padlam to rzeczywiście pospieszyliscie się. My też właśnie kupilismy ale dlatego że on w angli u tam wózek tory chcieliśmy sporo tanszy jest i musieliśmy kupić żeby wozek mogl za darmo do kraju przyjechać więc mega oszczędności sklonily nas do tego. Ale nic więcej niekupujemy obiecuje aż do maja. No może samochód jak się trafi bo musimy inny kupić żeby 3 foteliki się zmieściły. .. Boże co bliźniaki robią z uporzadkowanym światem matki jedynaka. Iza a jak u ciebie? Już zaczelas wyprawkę ogarniac?

Gość Emenemsik
Lwica No to szybko! Haha trochę lepiej ale dalej mnie boli :(jutro mam rodzinnego na 9 . Mówisz że beta powinna wyjść? Jak będę szła na krew to od razu proszę o bete:) nie za szybko? Łatwo mówić, ja już bym wszystko chciała wiedzieć.

Gość Lwicapolska
My też poszli po kosztach. Fakt wózek dla jednego dziecka jest dużo tańszy od tego dla bliźniaków ale za grosze mamy piękny wózek hustawke dla dziecka i takie różności świata (kobietka chciała się pozbyć wszystkiego na raz za grosze ! ) i poza tym też nic nie szykuje bo na razie nie ma takiej potrzeby :) em myślę że tak. Jeśli zostali ci 8 dni do @ to mniej więcej jesteś 7 dni po owu. No to nie fakt może jeszcze nic nie wykazać.. Tzn ja miałam takie podejście: robiłam dość szybko testy z myślą że jak wyjdzie II to będę happy a jak nie to znaczy ze jeszcze za wcześnie :D

Gość gośćmadzia
Em. No mi się tak wydaje ze nowilas że owu ma być 8 więc zanic w świecie jeszcze niewyjdzie. Ja owu wg testów miałam 2 lub 3 a 12 wyszła ale malutka a to blizniaki. Więc po 9 dniach dopiero coś było a test chyba dzień wcześniej złoci tego samego ultra czuły miał cień cienia w cieniu.

Gość Emenemsik
Lwica to świetnie! :)kurde to czekam :(

Gość Lwicapolska
No fajnie szkoda by było nie skorzystać z takiej okazji :) noo czekaj em czekaj :) każda z nas przez to przechodziła :D a jakie masz ogólnie nastawienie ?

Gość słoneczko31
Czesc dziewczyny. Dzisiaj mialam wizyte u ginekologa, niby wszystko ok ale kazal nam sie jeszcze wstrzymac 2-3 miesiace zeby nie bylo znowu takiej samej sytuacji jak w styczniu :(

Gość Orzeszek88
Hej kochane ciągle was czytam i was bardzo pozdrawiam a u mnie od tygodnia mam plamienia niby miał by to być okres tzn 2 razy (nie 2 dni) była" żywa "krew w ciągu 7 dni normalnie mam okres 5dni normalny a teraz ciągle brązowe plamienia i śluz z krwią dziś 7dzien i dalej plamienia. Wiecie co to może być test robiłam dzień przed tą dziwną miesiączka czyli 8 dni temu i negatywny. Brak objawów ciąży więc nie wiem :(

Gość gośćIza
Jeju ile się naczytalam :-D dopiero się pokazało. Emenemsik co u lekarza?? U mnie ok. Minął ten ból brzucha, brałam furagine może pomogła. Plecy pobolewaja czasem ale już nie panikuje :-p my oglądaliśmy jeden wózek i podoba nam się. Także już mamy na oku. Kupiliśmy komode i łóżeczko. Ciuszkow trochę kocyk,kosmetyków kilka także zbieramy :-) tatuś się ogarnął i mówi że nawet butów sobie nie kupi bo woli coś dla dziecka. Także odmiana :-p Madzia mdłośc***ewnie chwilowe. Czekam na wieści po wizycie Twojej i Lwicy :-)

Gość gośćIza
Słoneczko ja bym próbowała. :-) Orzeszek wydaje mi się ze to miesiączka. Ale trudno powiedzieć , poszlabym do ginekologa

Gość gośćmadzia
Orzeszek ja takie miałam po spirali. I niby lekarz powiedzial że to normalne ale czytałam ze to może być zaburzenie hormonalne.. Iza to już poważne zakupy były jak łóżeczko jest. Dla mnie wybór wózka to była trauma a koniec końców mój ukochany książę był bezwozkowcem i zamiast super wózka to super chuste powinnam mieć... Błagam was patrzcie na spacerówki a ty Iza koniecznie weź dużą gondole bo moja koleżanka rozpaczala rodziła w lipcu a synek w grudniu w kombinezobie jej się do wózka niemiescil a mój wielki wcześniak 8 miesięcy przejezdzil... Późno zaczął siadać i gdyby nie duża gondola to niewiem co bym w zimę zrobiła. Em a masz jakieś hm niespecyficzne przeczucia?

Gość gośćmadzia
Słoneczko a lekarz powiedział co było przyczyną i co mają Dax te nastepnenmiesiace?

Gość słoneczko31
Nie powiedzial co bylo przyczyna. Ale jak powiedzialam ze boje sie ze nastepnym razem moze byc to samo to kazal mi poczekac i zobaczyc jak cykle wygladaja. Ten mialam 32 dniowy ale to nie byl okres tylko znowu plamienia wiec kazal mi obserwowac i przyjsc w maju. Powiedzial ze moze samo sie ureguluje i nie kazal mi brac tabletek. W sumie i tak sie do konca maja wstrzymac musimy bo nie wiemy czy mojemu mezowi umowe przedluza.

Gość Emenemsik
Iza nie, dopiero jutro rano mam ale serce dalej boli, mój też się ogarnął i co prawda nie wrócił do domu ale przeszła mu złość, mamy zamiar w weekend malować pokój :) koniec zdjęć na ścianie haha Madzia jedyne co mi się przestawiło to jak otwieram lodówkę to wymiotować mi się chce. Czasami czuję jajniki, tak jakby ruszaly się, nie wiem jak Wam to opisać. Dziwne takie haha Słoneczko bardzo mi przykro ,wiem co czujesz :(ja czekałam 6 miesiący :) teraz znowu miesiac chociaż nie wiem czy przez te kilka pierwszych dni nie wpadliśmy. Orzeszku !jeśli to Ciebie mam na insta to pisałam do Ciebie, zobacz co szufladki :)myślę że to @ ja miałam tak na początku brania anty,dziwne .... A przyjmowałas coś ostatnio? Antybiotyk, jakieś zioła czy coś?

Gość Emenemsik
Dziewczyny help!przeszukalam neta... Mam biały, kremowy, śluz, myłam zeby i myślałam że @ dostałam bo czułam takie plum, dużo tego było. Co to może być za śluz? Infekcje wykluczam, był to taki metny biały, konsystencji kremowej...

Gość Lwicapolska
Em spokojnie ten sluz przepowiada @ :) ja tak miałam co miesiąc. Po owu sucho a kilka dni przed @ kremowy lub biały sluz. Czuwała tez ze duża ilość takiego sluzu może oznaczać ciążę ale np w moim przypadku w cyklu w którym się udało nie miałam go a zaczął się dopiero około 7 tygodnia ciąży. Madzia fajnie ze masz już jedno dziecko i jestes najbardziej doświadczona wśród nas :) Myślę że każda z nas czeka na twoje mądre porady :P tylko więcej ich prosimy, więcej :D Oo Izka juz zaczęłas kompletowac wyprawkę ? No to super ja jestem zdania że lepiej zacząć jak jeszcze mamy na to siłę i energię bo później niestety taka jazda po sklepach i same zakupy będą męczące zresztą najlepiej rozkładać sobie koszty :)

Gość gośćmadzia
Em ja ci nic nie mowie ale ja tydzień po owulacji mialam mleczny śluz który mi się lal i myslalm że infekcje mam.... A u ciebie jeszcze trochę do @ czekamy......