Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
No na moją logikę też bym nie liczyła sobót ani niedziel jako np. rannych, środkowych czy nocnych. Sobota= dzień wolny a nie ranna zmiana. To jak mam nockę to jeden dzień liczę jako popołudniową bo przychodzę na 21? a rano jak wychodzę o 5 to ranną? Tak to by wyglądało. Ale u mnie są liczone i chodzi mi jak dowiedzieć się prawdy???

Gość gość
Do 8,35 święta racja

Gość gość
Zaczynasz prace rano to jest pierwsza zmiana. Zakladam pierwsza zmiane do godziny 10.00. Druga zmiane licze od godziny 10.00 wzwyz, duzo zalezy od tego o ktorej konczysz bo co to za piwrwsza zmiana ktora konczysz o 19.00? Nocke licze jako nocke bo to nie jest popoludnie ani tym bardziej ranek, na to jest oddzielna rybryka. O ktorej skonczysz nie ma znaczenia bo uwzględnia sie tylko godzine rozpoczecia zmiany. Przeciez rowne szanse to jest banal

Gość gość
Dziewczyny jak sprawdzić z czego wynikają takie spore różnice w wypłatach mimo podobnych godz? wiecie co może mieć na to wpływ? pracuję od niedawna

Gość gość
U nas sobota -niedziela jest tez liczona do ilośc****erwszych czy drugich zmian

Gość gość
Oczywiscie to normalny dzien pracy dla nas, tyle ze przysluguje za to odbior dnia wolnego. Wiec czemu ma sie nie liczyć? :)

Gość gość
dziewczyny a jak jest w przypadku opieki nad chorym dzieckiem? czy jeśli miałam źle wypełniony druk ZUS Z-15 to wypłacili mi za te dni normalnie z tą wypłatą pieniądze czy dopiero jak wypełnię w końcu prawidłowo ten druk? i wtedy wypłacają normalnie 80% wynagrodzenia? i czy zabierane są jakieś premie? zwolnienie mniej niż 5 dni.

Gość gość
Dziewczyny, gdzie i kiedy jest w tym roku Centaur?

Gość gość
Wyplata zalezy od etatu w damym miesiacu.Przykladowo w jedym miesiacu na 3/4 etatu trzeba wyrobic 120 godz a w innym miesiacu trzeba wyrobic 136.Dajmy na to ze w obydu miesiacach wyrabiasz 140 godz.W pierwszym miesiacu masz 20 nadgodzin a w drugim tylko 4.Mimo przepracowania tej samej liczby godzin wpierwszym przypadku dostaniesz wiecej kasy bo nadgodziny są duzo lepiej płatne.

Gość gość
Tracisz 50% premi regulaminowej,jezeli cos zle wypelnilas to jezeli nue dostalas kasy dostaniesz osobnym przelewem lub z nowa wyplata.Ja sie spoznilam z drukiem i mialam osobny przelew.

Gość gość
Dziękuj***ardzo za odp w sprawie wypłaty :) myślałam że liczba godz na 3/4 etatu jest stała

Gość anielka1234
Cześć Dziewczyny,mam prośbę do tych,które dostały PIT na meila. Chcę otworzyć plik,ale wyskakuje ze jest chroniony i tam trzeba było wpisać hasło tylko nie pamiętam z czego ono się składało. Z tego co wiem to pierwsza miała być mała litera miasta zameldowania?? Możecie mi podać tą instrukcję?? :)

Gość gość5
A czy czasem stwka za nadgodziny nie jest taka sama jaka mamy normalnie? Podziel sobie wynagrodzenie ponad wymiar przez liczby nadgodziny to Ci wyjdzie. Różnica jest w dodatku za dni wolne kiedy masz więcej godzin przepracowanych w weekend niż godzin z odbiorów.

Gość gość
Jest tu jakaś dziewczyna będąca na wychowawczym?? Ile wczesniej trzeba złożyć wniosek? Może mi ktoś napisać jak to wygląda? Chciałabym zorientować się w tym temacie

Gość gość
Dokladnie, wynagrodzenie za godziny ponad wymiar sa dokladnie takie same. Dzielisz kwote z rybryki po prawej stronie na pasku opisana wynagrodzenie ponad wymiar przez liczbe godzin z lewej strony i wychodzi Twoja stawka godzinowa. Dziewczyny, posiedzcie kilka minut nad swoimi paskami. Porownajcie poprzedni z biezacym, stosunek godzin nocnych itd, premie regulaminowa. Wszystko da sie wyczytac. Liczac kwoty netto mnozy sie podane kwoty brutto przez ok. 0, 70 ( podatek to okolo 30procent) to nie takie trudne. Usiadzcie z kalkulatorem i sprawdzcie, nie wystarczy druknąc

Gość gość
Oczywiscie liczy sie dodatek za dni wolne,praca w nocy a nadgodziny tez

Gość gość
Nadliczbowe sa lepiej platne pytalam w kadrach nawet

Gość gość
Podbijam pytanie do dziewczyn na wychowawczym? Ile wczesniej trzeba zgłosić? Jak to wszystko wygląda? Chciałam się zorientowaćw tym temacie.

Gość gość
Chetnie byn pomogla Ale u mni po macierzynskim wszystkie wracaly.Wydaje mi sie ze minim.miesiac wczesniej.Kadrowa Ci powie.

Gość gość
zapytaj jeszcze w kadrach o definicję godzin nadliczbowych - bo nie są to godziny które wypracowujesz ponad swój etat, za godziny których masz więcej niż swojego etatu masz tą samą stawkę

Gość gość
Potrzebuje mail do kontaktu odnośnie aplikacji :D Ktoś poratuje? :D

Gość gość
Jest na stronie pracuje rossmannie

Gość gość
napisz SD w sklepie - na spotkaniu w kinie mówiono, że jeżeli mamy jakiś problem z aplikacją można spokojnie wysłać sd ze sklepu

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie, czy Wasza regionalna bądź regionalny też ciągle szuka sensacji zamiast zająć się tym co pożyteczne? Nasza KR przeprowadza jakieś dziwne wywiady wśród pracowników, każdemu opowiada co innego i wprowadza tylko zamęt, nic poza tym... Droga firmo, chyba czas zacząć porządki wiosenne, ale od tych pań z centrali...

Gość gość
U nas tylko KS buntuje wobec siebie dziewczyny, opowiada głupoty i kłamstwa. Przez to mamy taka atmosferę....Jest tragicznie u nas na sklepie. Właśnie np. dowiedziałam się, że jedna z dziewczyn z którą miałam dobre relacje,pomagałam jej, dbałam o nią kiedy źle się czuła itd. obsmarowała mi tyłek i zrzuciła na mnie winę. KS jeszcze bardziej podburza. Od jutra mówię koniec , nie ma koleżanek są tylko wrogowie i miny na które trzeba uważać , aby nie wybuchły. Zmieniam się na chamicę bo inaczej nie da rady.

Gość gość
nie ma z zasady nadgodzin tylko dopełnienie do etatu. Te godziny są normalnie płatne wg stawki na umowie.... Nadgodziny są wtedy gdy zostaje przekroczona norma godzin do przepracowania na cały etat. Czyli jeżeli jest norma 160 h dla całego etatu a osoba zatrudniona na 0,75 (wtedy norma 120 h) przepracuje 161 to wtedy ma 1 nadgodzinę a 40 h dopełnienia do etatu.

Gość gość
A ja mam pytanie odnosnie premii inwentaryzacyjnej bo moja kierowniczka nie potrafii mi udzielic informacji na ten temat. Od 20 lutego przebywam na l4 czy premia zostanie mi wyplacona? Wydaje mi sie ze powinna bo z tego co pamietam na zwolnieniu nie mozna byc powyzej 45 dni, kierownik nie wie. . . Ktos, cos?

Gość gość
oczywiście dostaniesz premie;)

Gość gość
Dzięki serdeczne za odpowiedź :)