Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam 500 plus i nie mam za co żyć

Polecane posty

Gość gość
Rodzina nr 1 Rodzice pracuja za najniższą powiedzmy ona sprzataczka, on na produkcji. Maja jedno dziecko i nie dostaja 500 + bo ich dochód wynosi 900 zl na os. Rodzina nr 2 On pracuje dorywczo( na czarno) Ona nigdy nie pracowala. Maja 4 dzieci. Dostaja 4× 500 zl + zasilki rodzinne + dodatki np na opal czy mieszkaniowy . Rodzina nr 3 On i ona pracuja na wysokich stanowiskach. Zarabiaja kilkanascie tys na moesiac. Maja 2 dzieci . Dostaja 500 zl na drugie dziecko . Trzeba byc glupim zeby nie widziec jak ten program jest niesprawiedliwy. Takich rodzin nr 1 znam bardzo duzo bo tez pracuje fiz za najniższą.

Gość gość
gość dziś Program 500+ od początku do końca jest bez sensu, bo on miał nie służyć po to, aby komukolwiek pomóc, a po to, żeby PIS kupił sobie wyborców. Poza wszystkim, jakiegokolwiek tego typu programu nie wymyślimy to zawsze będzie ktoś pokrzywdzony. Co byś proponowała żeby było sprawiedliwie. Ile dałabyś każdej z wymienionych przez siebie rodzin?

Gość gość
gość dziś Rodzina nr 1 Rodzice pracuja za najniższą powiedzmy ona sprzataczka, on na produkcji. Maja jedno dziecko i nie dostaja 500 + bo ich dochód wynosi 900 zl na os. Rodzina nr 2 On pracuje dorywczo( na czarno) Ona nigdy nie pracowala. Maja 4 dzieci. Dostaja 4× 500 zl + zasilki rodzinne + dodatki np na opal czy mieszkaniowy . Rodzina nr 3 On i ona pracuja na wysokich stanowiskach. Zarabiaja kilkanascie tys na moesiac. Maja 2 dzieci . Dostaja 500 zl na drugie dziecko . Trzeba byc glupim zeby nie widziec jak ten program jest niesprawiedliwy. Takich rodzin nr 1 znam bardzo duzo bo tez pracuje fiz za najniższą. xxx Dlatego najsprawiedliwszą formą pomocy byłby odpis od płaconego podatku - czyli na dzieci dostajesz kwotę proporcjonalną do kwoty jaką wypracowałeś, jaką włożyłeś do budżetu.

Gość gość
"Dlatego najsprawiedliwszą formą pomocy byłby odpis od płaconego podatku - czyli na dzieci dostajesz kwotę proporcjonalną do kwoty jaką wypracowałeś, jaką włożyłeś do budżetu. Zgł" DOKŁADNIE!!

Gość gość
Ale wredne suki z was, kobiety. Jak byla afera z aborcja, to jedna przez druga mordy darlyscie, ze wasze zycie, wasze macice i nie pozwolicie politykom o nich decydowac. A co teraz robicie, jesli nie zagladacie sobie nawzajem w p/i/z/d/y? w druga strone to juz nie dziala, hipokrytki?

Gość gość
i wszystko w temacie

Gość gość
to niech rodzina numer 1 dorobi sobie dzieciaka i będzie otrzymywać wsparcie z 500 plus które jest wsparciem demograficznym właśnie o to chodzi żeby było więcej dzieci :-) wtedy obydwoje będą pracować i dostawać 1000 tak jak ja :-)

Gość gość
gość dziś - jaka ty pieprznięta, chyba ci ta macica całkiem zeżarła mózg, rodzice nr 1 biedni z jednym dzieckiem dorobić po to aby dzieci klepały większą biedę. Nie każdy jest taki popieprzony aby dla 500+ robić dzieci. A bogaci na pewno dla 500+ się nie rozmnoża a dostają na drugie 500+ np. szmidt, ziobro itp. i dostają. I to jest według ciebie normalne. Kuźwa trzeba byc całkowicie pozbawionym rozumu aby coś takiego wprowadzić.

Gość gość
Pani Schmidt bierze te pieniądze tylko i wyłącznie dlatego, by ludzie się wkurzali na PiS, bo 500 zł to ona wydała jednego dnia na wakacjach na Maderze. Petru jej walnie trzecie i będzie tysiaka brała.

Gość gość
Pani Szmidt ma prawo do tych pieniędzy to je bierze. Dlaczego miałaby nie brać?

Gość gość
wiec skoro pani schmidt ma prawo i je bierze, to odwalcie sie od tych, ktore rowniez to prawo maja.

Gość gość
do gość dziś - masz rację, ma prawo i bierze, tylko co za idioty tworzą to prawo, bo bogaty dostaje a biedota już nie i może będziesz pierdolić jeszcze,że to sprawiedliwe, cholerne katole pisowce skłóciły ludzi ich własnym pieniędzmi, bo tak jak szmitowa i biedota pracuje i odprowadza podatki gdzie biedota nie dostaje a bogaty dostaje.

Gość gość
gość dziś No tylko jest delikatna różnica pomiędzy podatkami biednego i bogatego. Weźmy chociażby sam PIT - bez odliczeń i ulg. Ktoś kto zarabia najniższą krajową płaci rocznie jakieś 1300 zł podatku. Osoba zarabiająca dajmy na to 15 000 brutto ponad 25 000 podatku. Oboje rocznie na dziecko wezmą tyle samo 6 000, co w przypadku osoby zarabiającej najniższą krajową jest dużo więcej niż jej podatki. Wychodzi na to, że osoba dobrze zarabiająca zwyczajnie sponsoruje osoby mało zarabiające. No i gdzie tu jest niesprawiedliwość?

Gość gość
to nie wina tego, że zarabia 1300 zl, bo to wuj nie rząd jak nie umie wprowadzić godnych najniższych wynagrodzeń. W unii takiej jałmużny jak w naszym kraju to nie ma.

Gość gość
to nie wina tego, że zarabia 1300 zl, bo to wuj nie rząd jak nie umie wprowadzić godnych najniższych wynagrodzeń. W unii takiej jałmużny jak w naszym kraju to nie ma. xxx Jeżeli jest ci tak źle i uważasz, że twoje umiejętności powinny pozwolić ci na zarabianie większych pieniędzy i jedynym powodem, dla których ich nie zarabiasz jest nasz rząd, wyjedź do innego kraju. Serio. Z rządem nic zrobisz, będzie jak jest, a ty będziesz mogła żyć lepiej i dostawać godziwe wynagrodzenie proporcjonalne do twojej pracy i umiejętności. Nie marnuj się tutaj.

Gość gość
to nie wina tego, że zarabia 1300 zl, bo to wuj nie rząd jak nie umie wprowadzić godnych najniższych wynagrodzeń. W unii takiej jałmużny jak w naszym kraju to nie ma. xxx Jego wina czy nie jego to kwestia wielce dyskusyjna. Bezdyskusyjne fakty są natomiast takie, że ten co zarabia mało dokłada do budżetu mało i de facto więcej z niego wyciąga niż wkłada. A ten co zarabia dużo wkłada proporcjonalnie więcej do budżetu i daje więcej niż wyciąga. Przecież każdy może założyć własny biznes i zarabiać dobrze, prawda? Nie trzeba pracować u kogoś za najniższą krajową.

Gość gość
Przecież każdy może zmienić pracę na gorszą i gorzej płatną i wkładać do budżetu mniej a wyciągać więcej niż włożył...prawda...:P

Gość gość
gość dziś Przecież każdy może zmienić pracę na gorszą i gorzej płatną i wkładać do budżetu mniej a wyciągać więcej niż włożył...prawda...jezyk.gif xxx Tylko po co? Przecież tu nie o to chodzi. Chodzi o to, że bez sensu jest żałować bogatym brania tego 500+. Jeśli ktoś szuka sprawiedliwości to powinien rozważyć różne argumenty a ni tylko ten, że bogatym się nie powinno należeć bo są bogaci a biednym powinno się dawać bo są biedni.... "i z nie swojej winy" tyrają za najniższą krajową. Przecież każdy może zmienić pracę, lepiej zarabiać i być bogatym :-P

Gość gość
Wiecie, że wg niektórych analityków ceny żywności w 2017 pójdą o 10 - 15% w górę? Macie swoje 500+

Gość gość
Piszecie ze zarobki powinny iść w górę że Państwo ma to zagwarantować. Punt Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pracę dają też małe firmy dla których koszty pracownika sa zabójcze! W zeszłym roku straciłam pracę bo szef nie mógł poradzić sobie z kosztami! To naprawdę był uczciwy i pracowity człowiek ale nawet kredyt nie pomógł! Zwolnił 3 osoby i haruje za kilka osób. Ja szybko znalazłam inną pracę ale powiem szczerze że wolałam tamta i szkoda mi faceta i jego firmy! Inną zwolniona znajoma nadal szuka pracy i też wolałaby pracować nawet za mniejszą kasę!

Gość gość
Jeżeli zarobki będą szły w górę, dlatego, że będzie to sterowane odgórnie przez państwo, a nie w wyniku zwiększenia produktywnosci, automatycznie ceny usług i produktów będą rosły. Wobec tego inflacja i tak zeżre te podwyżki pensji. Takie rozwiązanie nie ma żadnego sensu.

Gość gość
do gość dziś - tylko, że ja kuźwa w tym j*****m przeklętym kraju nie dostaję 500+ a ponoszę koszty tych podwyżek, by szlag trafił pisowców, by małpy leżały i kwiczały z bólu, bo ja zarabiam grosze i mną się nikt nie przejmuje za co żyję, mi nikt nie daje za leżenie 500+ tym bardziej za pracę winnam dostawać co najmniej 5000+

Gość gość
Te co pisza ze prace mozna zawsze zmienic. Tak dla przykładu w moim.miescie jest zaklad ktory zayrudnia 3000 os. Pracuja tam glownie kobiety za 1500 zl. Zaklad ten szyje poduszki , materace itp głównie do Ikei. One nie beda szukać innej pracy bo lepszej w naszej okolicy nie znajdą. I TAK to jest wina rzadzacych ze ludzie pracuja za1500zl. Co do podanych przykładów rodzina nr 1 placi podatki. Rodzina nr 2 nie placi a wyciaga z zasilkow kilka tys na miesiąc. Czy to jest sprawiedliwe?

Gość gość
gość dziś do gość dziś - tylko, że ja kuźwa w tym j*****m przeklętym kraju nie dostaję 500+ a ponoszę koszty tych podwyżek, by szlag trafił pisowców, by małpy leżały i kwiczały z bólu, bo ja zarabiam grosze i mną się nikt nie przejmuje za co żyję, mi nikt nie daje za leżenie 500+ tym bardziej za pracę winnam dostawać co najmniej 5000+ xxx Wyjedź do innego kraju. Skoro jesteś tak dobrym i niedocenionym tutaj fachowcem, że wyceniasz swoją pracę na 5000+, w normalnym kraju będziesz w stanie tyle zarobić.

Gość gość
Co do podanych przykładów rodzina nr 1 placi podatki. Rodzina nr 2 nie placi a wyciaga z zasilkow kilka tys na miesiąc. Czy to jest sprawiedliwe? xxx Nie. To jest mega niesprawiedliwe. Wspomagać trzeba pracujących, a promowanie nieróbstwa jest naganne. Jednakże, to że bogaci też biorą to nieszczęsne 500+ nie jest niesprawiedliwe. I jeszcze coś. Jesli w regionie, w którym się mieszka nie ma dla mnie dobrej pracy to szukam innej. Poza moim regionem, powiatem, województwem i przeprowadzam się. Na zachodzi, gdzie ludziom wiedzie się lepiej czymś normalnym jest, że ludzie są mobilni, zmieniają pracę, miejsce zamieszkania. Dlaczego u nas SIĘ NIE DA? Dla u nas lepiej się zasłaniać tym, że nie ma dla nas dobrej pracy tu gdzie mieszkamy zamiast wziąć sprawy i życie w swoje ręce?

Gość gość
Ludziom trzeba dać pracę i godziwe zarobki a nie rozdawać 500+ i szykować sobie elektorat i stołki za duża kasę. Dokąd ciemny lud tego nie zrozumie? wtedy przejrzy na oczy jak dzieci skończą po 18 lat,pieniążki zabiorą a kobiety będa bez pracy i kasy. Wtedy będą sobie rwały włosy z głów. |Poza tym pieniądze należało dać wszystkim dzieciom bez względu na dochody rodziców choćby po 200zł by dzielić społeczeństwa i siać nienawiści.

Gość gość
wczoraj Móld się żebyś kiedyś sama nie była takim emigrantem,zobaczysz jak jest w takiej sytuacji gdzie trzeba uciekać przed bombami.

Gość gość
mam nadzieję, że te idioty pisowskie szlag trafi raz na zawsze, bo pieniądze należą się za pracę a nie za pieprzenie. Mam nadzieję, że ich Bozia pokarze, ze zamkną mordy raz na zawsze, bo pieniądze należą się za pracę a nie za leżenie i pieprzenie się. Boże pomóż naszemu krajowi bo te cholerne pisowce zniszczą ludzi pracy, bo te cholerne pisowce roztrwonią pieniądze naszego kraju płacąc za pieprzenie się i rozmnażie się. Oni mają jeden cel pieprzyć i rozmnażać się niszcząc ludzi pracy

Gość gość
też uważam, że lepsze by było jakby rząd nakazał dać wszystkim podwyżki w pracy...wtedy normalni ludzie którzy chcieli dziecko a nie mogli, bo ich nie było stać zdecydowała by się na nie, a bezrobotna patologia by się tak nie rozmnażała, bo by z tego i tak nic nie miała... No, ale w rządzie siedzą sam głąby... normalny człowiek to pojmie bez problemu ale oni nie...

Gość gość
by wuj trafił tych posowców, od kiedy to się płaci za leżenie, pieprzenie sie i rozmnażanie, im chyba macica i wuj zasłonił całkowicie rozum. J****e pisowce. Boże zlituj sie nad nami