Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Dziadostwo

Gość gość
Asia zareagowała tak jak Olinka na Hg a ja poczulam sie jak Hg . Hahaha Ale cyrk . Naprawde poczulam sie jak Hg po akcji z literka. Oj te nasze dziewczyny. Teraz jeszcze brakuje zebym z Hg sie polkocila hahaha. Nie, z nim sie nie pokloce, my jeden gatunek zwierza ;) :P K Chyba szatan krazy po temacie ;) chce nas skłócić ;) Ale mu sie nie uda :P K

Gość gość
Rusz sie KAFETERIO bo dostaniesz kija w oko ;) albo w nocha , krewa poleci ;)

Gość gość
Jeżeli Joasia rozmawia ze swoimi najbliższymi tak jak z nami, nieciekawie to widzę. Zła atmosfera oczywiście musi mieć wpływ na małego i lokomotywa się rozpędza x Mojej przyjaciółce zmarło trochę starsze dziecko na nowotwór. To była tragedia!!! U Joasi trzeba tylko trochę uporządkować gniazdo , ugryźć to logistycznie i porozmawiać z rodziną tak, żeby wszyscy grali w jednym zespole ehh H-g

Gość gość
Czy ktos obsługuje kafeterie ? zaraz zadzwonie do nich

Gość gość
Nikt nie pomaga przesuwać strony

Gość gość
Już powinno sie otworzyc. Tak dlugo pcham :(

Gość gość
22:38 Hg przyznam ze bardzo dobrze mowisz. Asia Ciebie poprosiła o pomoc i miala racje ze Ciebie prosi bo nikt inny lepiej by tego nie przestawil :) no i Olinka tez dobrze pisze. Asiu nie warto gniewac sie, sama pisalas ze nawet Hg moze napisac by Toba troche potrzasnac , inaczej to napisalas ale tak samo znaczy. Moze za duzo wymagacie od chłopca i Ty jako pani pedagog patrzysz na niego zbyt pedagogicznie. Troche mu poluzujcie , badz wyrozumiała i cierpliwa mama. Hg naprawde ma racje i bardzo dobra mialas intuicje by jego zapytac :) Mialam odejsc ale mam to w d***e . Wypilam lampke wina i nie mam zamiaru isc. Nie bede zachowywac sie jak naburmuszona szczeniara. I za bardzo nie sluchaj lekarzy. K

Gość gość
Dziękuję Kasiu za miłe słowa. x Po pierwsze już pisałam, że nie chcę pisać na tym temacie o dziecku i dlatego przedstawiłam temat w tak ogólny i okrojony temat do suchych faktów. x Po drugie nie porównuje się dzieci "niepełnosprawnych" do dzieci "zdrowych", bo ktoś miał tak a nie inaczej i ja mam takie zdanie, bo wiem bo moja siostra/brat itp. Jeśli nie miało się styczności z takim dzieckiem, to proszę sobie darować podważanie diagnostyki doktora nauk psychiatrycznych z dziedziny zaburzeń dziecięcych i wieloletniego pracownika klinicznego. Do byle kogo nie zostałam odesłana po zdiagnozowanie dziecka. x Po trzecie - tak, miałam sygnały od innych osób, że coś się dzieje nie tak z rozwojem, a zaczęło się nasilać po ukończeniu 3 roku życia. Nie tylko ja to widziałam, ale i moja mama (wiele lat pracowała w domu dziecka), ciocia (do tej pory pracuje w domu dziecka - innym, żeby nie było niedomówień), moja i dziecka lekarka rodzinna (która dopiero po diagnozie zrobiła się bardzo wyrozumiała dla niego, gdy mały ma gorszy dzień podczas wizyty). x Po czwarte - przy dziecku nie mamy wielkich awantur ani nic w tym stylu. Jak w każdej rodzinie sprzeczki się zdarzają, ale to nie jest codzienność. x Po piąte to co opisałam z zachowań jest tylko wierzchołkiem góry lodowej. x Po szóste - dzieci kiedyś jeśli były diagnozowane to dopiero w wieku szkolnym, a nie przedszkolnym. Wiele osób dopiero diagnozowano już jako osoby dorosłe. Na szczęście już nie mamy takiego średniowiecza pod tym względem. x No ale dobrze, niech będzie. Ja sobie to wymyśliłam, wmawiam dziecku i robię z niego "kalekę", bo jest mi to na rękę, żeby wyłudzić pieniądze od państwa z Waszych podatków. Mam idealnie zdrowe dziecko i nie było tematu. J Czasem się zastanówcie czemu ktoś nie chce się tak rozpisać i co za tym stoi. Oli gratuluję Ci podejścia do sprawy. Wsparcie pierwsza klasa.

Gość gość
Dwoch lekarzy u drugiej dziewczynki mojego brata zauważyli cos w glowie. Bez namysłu powiedzieli ze to rak . A gdy byla jeszcze w brzuchu powiedzieli ze ma wodoglowie. Wodoglowia nie bylo ani teraz okazalo sie ze i raka wcale nie ma. Rodzice psychicznie wykończeni a corka okazała sie zdrowa. Miala omdlenia i stad taka diagnoza. K

Gość gość
Kicia Joasia musiała to doskonale zaplanować. Przecież napisała ostatnio, że zepsuje nam humor na weekend I udało się Czegoś w tej szkole jednak uczą :-P H-g

Gość gość
Asiu my to wszystko rozumiemy ale naskoczylas na nas gdy jeszcze dobrze nie wiedzieliśmy o co chodzi. Inaczej to po prostu odebralismy i wszyscy tak samo odebralismy bo tak nam przekazałas . Nie badz o to zla na nas. K

Gość gość
Ja odrazu napisalam ze dziecko wyrośnie z tego i tak bedzie. Obserwuj go kazdego dnia i poświęcaj duzo czasu, duzo ruchu , duzo ćwiczeń, schowaj wózek :) K

Gość gość
Hg Asia sama sobie popsula humor :) K

Gość gość
"proszę sobie darować podważanie diagnostyki doktora nauk psychiatrycznych z dziedziny zaburzeń dziecięcych i wieloletniego pracownika klinicznego" x Takich właśnie słów spodziewałem się po dwudziestodziewięciolatce ... Trzeba było się go jeszcze zapytać ilu dzieciom już zniszczył życie i czy znajdzie się choć jedno któremu pomógł H-g

Gość gość
Na Mirka nie nakrzyczę, bo już nie mam bazy wypadowej na trójmiasto w postaci brata i mam nadzieję, że mnie kiedyś przygarnie na szybki wypoczynek nad morzem. x Kasia jak dobrze pójdzie terapia do następnego roku, to może jakimś cudem udało by nam się spotkać w Szczecinie - nigdy jeszcze tam nie byłam. Chciałabym pojechać do Stargardu z synkiem do tej jego cioci-babci na kilka dni wakacji za rok. x Najważniejsze teraz dla mnie to dopchnięcie spraw obydwoma kolanami do końca i przełamanie lęku po wypadku, abym mogła zrobić prawo jazdy. Wtedy będę bardziej niezależna i nie będę dziecka męczyć dojazdami busami do Zamościa na terapię. J

Gość gość
Gdyby kiedys tak diagnozowano dzieci jak teraz to połowa bylaby w psychiatryku razem ze mna na czele ;) K

Gość gość
Nawet bym sie nie zdziwila gdyby Twoja rodzina ze stargardu znała moja kolezanke ktora jest Chrzestna mojej corki :) Stargard maly i wszyscy sie znaja K

Gość gość
Przepraszam za tą powyższą wypowiedź, ale bezgraniczna wiara w NAUKĘ i PSEUDONAUKĘ i TYTUŁY NAUKOWE forsowana przez młodych ludzi potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi. Stąd ten cynizm Mojego brata w wieku dziecięcym leczył jeden z najlepszych w kraju, a może i najlepszy profesor ortopeda. Brat do dzisiaj nie może się pozbierać ze zdrowiem :-P H-g

Gość gość
Jeszcze po drodze przewinęło mi się kilka osób, które pracują zawodowo z takimi dziećmi jak mój syn, i też mi pomagała dziewczyna mojego brata, która jest neurologopedą właśnie w jednej z fundacji, która pomaga dzieciom z różnymi zaburzeniami i chorobami. x Nie negujcie mi tego co już od dawna wiem, ale samo załatwianie spraw takiego kalibru trochę czasu zajmuje. x Pisząc z Wami miałam odskocznię od moich problemów i nie chciałam pisać o tym wszystkim na nierżąco, bo byliście moją odskocznią i jednocześnie swoistą grupą terapeutyczną. J

Gość gość
* Na bieżąco

Gość gość
gość dziś "nie porównuje się dzieci "niepełnosprawnych" do dzieci "zdrowych", bo ktoś miał tak a nie inaczej i ja mam takie zdanie, bo wiem bo moja siostra/brat itp." x Daję Ci przykłady z moich osobistych obserwacji u sióstr, które jeśli by chciały to w każdym znalazłyby różne zespoły. Myślę, że u każdego by się coś znalazło... za to płacom tym wybitnym specjalistom ;) Tyle, że wiek dziecięcy jest taki, że się wyrasta z tych "odchyłków od normy" i to Tobie tutaj starałam się przekazać. xx "Jeśli nie miało się styczności z takim dzieckiem, to proszę sobie darować podważanie diagnostyki doktora nauk psychiatrycznych z dziedziny zaburzeń dziecięcych i wieloletniego pracownika klinicznego." x I tu byś się zdziwiła. Mocno. Jak wiele chorób psychiczno psychiatrycznych jest spowodowane wpływami złego. Tyle, że Ty to negujesz. Masz prawo. Tak jak i ja mam prawo o tym mówić. Bo to się dzieje nie od lat 80tych... ale od średniowiecza :) xx "Oli gratuluję Ci podejścia do sprawy. Wsparcie pierwsza klasa." x Podejście do sprawy mam takie, że uważam takie diagnozy za wyssane z palca. Z jednego powodu - te "choroby" typu zespół aspergera, adhd są zbyt współczesne żeby w ogóle móc mówić o poważnej diagnostyce. Dla Ciebie "diagnostyka doktora nauk psychiatrycznych z dziedziny zaburzeń dziecięcych i wieloletniego pracownika klinicznego" która powstała w latach 80 tych jest wiarygodna a dla mnie nie. Oli.n

Gość gość
Poza tym jeśli chodzi o panią doktor (psychiatrę), to sama nas uspokajała, żeby się na razie nie przejmować i jeśli pani w przedszkolu dziecka nie chce z 10-io krotnie większą subwencją, z której idzie dotacja na przedszkole to tylko świadczy o tym, żeby jak najszybciej dziecko z tego przedszkola zabierać. Jeszcze wyjaśniła nam co musimy w ciągu najbliższych miesięcy zrobić, aby było wszystko jak najlepiej zrobione do rozwoju dziecka. J

Gość gość
Joasia Muszę powiedzieć, jako kierowca, który przejeździł większość dróg naszego kraju, że te wasze są koszmarne. Na prawdę niebezpieczne. Pomijam już fakt zaliczonego mandatu za przekroczenie prędkości :-) Niedziela, stoi sobie taki przestawny znaczek drogowy z ograniczeniem do 30 ze względu na roboty drogowe w pasie pobocza. W niedzielę robotników nie było, w końcu dzień wolny. Policja nie miała dnia wolnego i się przyczaiła na H-g zaraz za tym znakiem :-) H-g

Gość gość
Mam kilkuletniego kuzyna z Autyzmem - jego mama jest pielęgniarką. Cały ich świat się kreci wokół tego synka i wszyscy są bardzo religijni, więc chyba im dziecka nic nie opętało. Jeśli już idziemy w tym kierunku rozumowania. Mama tej cioci jest u nas z synem i synową kilka razy w roku. Też zwrócili uwagę na mojego syna i jego zachowania, bo mają na codzień przykład choroby dziecka we własnej rodzinie. x Mój daleki kuzyn ze strony taty ma porażenie mózgowe, ale był tak przez wszystkich dobrze pokierowany, że chyba dwa lata temu obronił magistra i teraz robi doktorat. A jeszcze mieli nieprzyjemną historię, bo nie chciał ich ksiądz dopuścić do komunii i cała jego szkoła integracyjna przyholowała komunię w parafii na innej dzielnicy miasta. J

Gość gość
H-g im bliżej Ukrainy, tym większe progi zwalniające ;) J

Gość gość
Pisałam wam o tym lęku po skasowaniu samochodu przez moją przyjaciółkę i liska chytruska, któremu nic się nie stało. To było na trasie Susiec - Tomaszów Lubelski i droga wtedy była nawet Ok. Ale strach pozostał i ucisk w mostku już przy zbliżaniu się do 70. J

Gość gość
Nie mogę tej samoistnej autokorekty w telefonie. Zmieniać słowa według uznania procesora, nie no szacun dla sprzętu elektronicznego. J

Gość gość
Dzisiaj do bólu gardła doszedł mi katar, bo wyszłam z niedosuszoną do końca głową. Gdzieś mi wcięło suszarkę i nie mogłam jej w ogóle znaleźć. Przetrząsnęłam cały pokój, robiąc przy tym "burdel" w szafie i całą łazienkę. Zaginęła bez śladu i nie wiem kto ostatni ode mnie pożyczał :/ Jak zwykle wyjdzie z dziury, gdy nie będzie nikomu potrzebna ;) J