Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Zmartwychwstał Pan 😍 https://youtu.be/86esuoIivFY 🌻 Niech radość wielkanocnego poranka, Cud Zbawienia będzie z Wami przez wszystkie dni. I niech będzie źródłem do budowania jedności z Najwyższym i Jego uczniami. Alleluja ! Oli.n

Gość gość
Alleluja Olinko :) Chwalmy Pana :) K

Gość gość
O co z tym chodzi Olinko ? :) "Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mojego imienia. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. Ewangelia wg św. Marka, rozdział 13, werset 13" Dlaczego nienawidzono Jezusa tak naprawde ? K

Gość gość
"Odpowiedział Mu Piotr: «Choćby wszyscy zwątpili w Ciebie, ja nigdy nie zwątpię». Jezus mu rzekł: «Zaprawdę, powiadam ci: Jeszcze tej nocy, zanim kogut zapieje, trzy razy się Mnie wyprzesz». Ewangelia wg św. Mateusza 26, wersety 33-34 Ten piekny cytat i tak jest wlasnie. Gdy powodzi ci sie kochasz Jezusa i jestes mu wdzięczny a jak cos sie nie powodzi to odrazu przeklinamy to wszystko. Tu Jezus dobrze powiedzial. K

Gość gość
Hahaha znalazlam fajna strone gdy szukalam fajnych cytatow z Biblii. Porównanie czlowieka i kota, chodzi o nasze zachowanie i kota gdy wszystko mamy i wtedy gdy brudna kuwetka. Przeczytacie prosze w wolnej chwili :) http://mateuszochman.com/zafajdana-kuweta/ K

Gość gość
Doszłam już do 52 strony, ale czuję jakby mi się mózg przegrzewał od nadmiaru informacji ;) :P x H-g zakochałam się od pierwszego wejrzenia w Twojej kici. Bardzo mi przypomina Lunę mojej siostry. x Kasiu Twój pieszczoch jest bardzo podobny do kotki mojego brata. On ma dwie siostrzyczki z tego samego miotu od jego "byłej" kocicy, która została w Sopocie u kolegi z którym mieszkał. Nie chciał kocicy oddzielać od koleżanki i od możliwości biegania po wolności. Przynajmniej ma jej córki z pierwszego i jedynego miotu jaki miała ;) As

Gość gość
Asuś milo ,ze czytasz nasze posty :) Czuje sie jakbym ksiazke napisala a Ty ja czytasz haha ;) fajne uczucie ,ze jest ktos kto traci czas na czytanie moich glupot i idiotycznych treści, az mi wstyd tych moich wypocin ;) Asiu wspolczuje i zycze duzo wytrwałości i cierpliwości hahaha To prawda ze Ostropestusia to nakbardziej piekny kotek ze wszystkich. Tez sie w niej zakochalam na zaboj jak ja zobaczylam, te pazurki zadziorne i nosek zadziorny i te spojrzenie. K

Gość gość
Dziś 90. urodziny Benedykta XVI :) Ratzinger - cyt.: "Bez perspektywy życia wiecznego postęp ludzki na tym świecie pozbawiony jest oddechu. Zamknięty w ramach historii, wystawiony jest na ryzyko, że będzie sprowadzony jedynie do tego, by coraz więcej mieć." Oli.n

Gość gość
"Bez prawdy miłość staje się sentymentalizmem. Miłość staje się pustym słowem, które można dowolnie pojmować. Na tym polega nieuchronne ryzyko, na jakie wystawiona jest miłość w kulturze bez prawdy. Pada ona łupem emocji oraz przejściowych opinii jednostek, staje się słowem nadużywanym i wypaczonym i nabiera przeciwstawnego znaczenia." - Ratzinger Oli.n

Gość gość
"Bóg skrywa się w tajemnicy: usiłowanie zrozumienia Go oznaczałoby próbę zamknięcia Go w naszych pojęciach i w naszej wiedzy, a to ostatecznie prowadziłoby do utracenia Go." - Ratzinger Oli.n

Gość gość
"Nie jesteśmy przypadkowym i pozbawionym znaczenia produktem ewolucji. Każdy z nas jest owocem zamysłu Bożego. Każdy z nas jest chciany, każdy miłowany, każdy niezbędny." - Ratzinger

Gość gość
"Przyglądając się światu, nie widzimy nieba, ale wszędzie możemy dostrzec ślady Boga: w budowie materii, w całej racjonalności rzeczywistości. Także tam, gdzie postrzegamy ludzi, odnajdujemy ślady Boga. Widzimy niedoskonałości, ale też dobro, miłość. To właśnie są miejsca, gdzie jest Bóg." - Ratzinger Oli.n

Gość gość
"Pustynia ma wiele form. Istnieje pustynia nędzy, pustynia głodu i pragnienia, pustynia porzucenia, samotności i zniszczonej miłości. Istnieje pustynia ciemności Boga, wypalenia duszy, gdzie zanika świadomość godności i drogi człowieka. Ponieważ tak rozległe stały się pustynie wewnętrzne, na świecie mnożą się zewnętrzne pustynie." - Ratzinger

Gość gość
Jak sami widzicie, w tym miesiącu Najwyższy Powołuje aż tak genialnych ludzi o wielkiej głębi jak sam Ratzinger :) Czyżby to dziś były już urodziny H-g ;) ? Oli.n

Gość gość
Olinko jak wpadlas ze dzisiaj urodziny Hg ? Moze rzeczywiscie. Ja wyliczylam na 18 bo mowil ze dwa tyg po moich. Nie chcial dokladnie napisac kiedy wiec ja jestem przygotowana na 18. Asuś napewno napisze kiedy ma urodzinki. Olinko a jak Bog zapatruje sie na dni urodzin. A poza tym zadalam Ci duzo pytan na ktore nie odpowiedzialas ;) Dziekuje Olinko za poinformowanie onurodzinach papieża. Bardzo go lubie i poprzednich tez bardzo lubilam. Trzech ostatnich bardzo lubilam , innych nie znam ;) K

Gość gość
gość dziś Olinko jak wpadlas ze dzisiaj urodziny Hg ? x Nie wpadłam a jedynie zadałam pytanie ;) Kiciu, na wcześniejsze Twoje pytania odpowiem w późniejszym terminie. Póki co dobranoc wszystkim :) Oli.n

Gość gość
DOBRANOC WSZYSTKIM :-) Akurat moje urodziny to żadna tajemnica : 18.04.6024 r ;-) GośćZ Przyszłości ;-) H-g

Gość gość
Olivka wczoraj Miałem powiedzieć 'dobranoc' i pójść już spać ale te przytoczone przez Ciebie słowa Ratzingera aż się proszą o komentarz "Pustynia nędzy" to środowisko gdzie tej nędzy nie uświadczysz. Albo więc złe tłumaczenie tekstu z oryginału, albo przerost formy nad treścią, albo mój mózg pantofelka jak zwykle nie rozkminia H-g

Gość gość
Spalam od 17 do 20 a teraz nie moglam zasnac hehe. Ogladam z desperacji byle co, np och Karol - nedza ;) Wiedzialam Hg ;) 18. 04 :) ;) :P K

Gość gość
6024 hahaha ;) ciekawe Hg czy dasz rade tak dlugo zyc :) Gosc z przyszlosci - cos mi sie kojarzy z jakiegos tematu. Miales kiedys taki nick ? K

Gość gość
Zainteresowalam sie papiezami i juz wiem kto byl przed naszym :) Jan Paweł 1. A przed nim cala masa innych, niektorzy byli papiezami niecały rok. Jutro na spokojnie przestudiuje temat papieżowy, policze ilu ich bylo i Wam napisze. K Dobranoc ludziki

Gość Hehgość
OK rozpędziłem się (późna pora :-) ) - rozwijając ambiwalentność pojęć ta nędza podbita pustynią ma jednak sens ;-) x Kasia dziś Króciutki epizodzik i krótkie życie tamtego nicka, najwyżej na dwie strony tematu, ale udało mi się wyłowić z niego i polubić jedną z naszych Zebromarchewek :-) x Królika jadłem już wiele razy. Teraz wiem jedno, ci wszyscy którzy go wcześniej mi przyrządzali powinni mieć zakaz zbliżania się do królika i bezwzględny nakaz eksmisji z kuchni :-D To jest tak doskonałe, delikatne mięsko, że aż trudno je porównać z innymi. Tylko trzeba umić je przygotować. Okrasa mnie zaskoczył i to trzykrotnie, bo tyle wersji przygotowałem. Zachwytów gości nie było końca a moje kubki smakowe oszalały z radości. Kuchnia to jednak gra niuansów i nie można tu chodzić na skróty x Joasia Przyznam, że mocno mnie zaniepokoiły ostatnie Twoje wpisy. Znajdziesz czas, to opisz dokładniej o co chodzi. Czy dotyczy to Ciebie czy Twojego synka ... x Życzę Wam miłego spędzenia drugiego dnia Świąt. A Kasi, żeby go nie przespała jak ten dzień pierwszy :-)

Gość gość
U mnie ludziki padał grad, moze to bedzie kulminacyjna tej strasznej pogody. Internet mam slaby bo wszyscy siedza w domach. Czasem mam dosc tego Play bo naprawde czasem net do kitu. Zanim otworzy sie strona musze sie nameczyc i nawkurzac a wysłanie posta to katorga :) Wysle krotki bo moze nie przejsc K

Gość gość
Hg przygladalam sie krolikowi w sklepie. Patrze i patrze i mysle : no nie, doświadczenia nie mam, on ma taki dziwny kształt , dlugi jak szczur i jak mam zabrac sie za niego , zdecydowałam wycofać sie od lodówki z krolikiem. Zbuntowalam sie i kupilam ... sledzia, zrobie zaraz sledzia w smietanie ;) K

Gość gość
Mam dosc jedzenia świątecznych obrzydliwosci, sałatka i galareta - boli żeberko , czyli majonez i wywar zimny mi szkodzi ;) Przyznam sie jeszcze ze wczoraj zjadlam wielka czekolade milke , ta taka dluga gruba , od szefa dostalam. Patrze na nia i mysle sobie: a co tam, czekolada od szefa, dlaczego mam jej nie jesc i jej unikac ;) w koncu od szefa :P K

Gość gość
Oooo slonce wyszlo i net zaczal dzialac ;) Hg czyli jednak miales taki nick na innym temacie ;) wyłowiles na tym temacie Olinke :) hehe Dobry połów ;) miales szczescie , złota rybka :) K

Gość gość
Tak, wczoraj sobie pospalam , ale chyba potrzebowalam tego :) Musze uwazac by dzis wczesniej nie zasnac ;) ... Musze czuwać ;) :P K

Gość gość
Kicia :-) Szczęście można mieć w totolotku, a w życiu trzeba być wrażliwym na jego milsze odsłony, rozpoznawać i nie przegapiać :-) ;-) x Kicia Królik jest bardzo prosty do rozbierania Czterema cięciami rozprawiasz się z kończynami Część środkową rozkładasz na desce i i obcinasz to co wystaje poza kręgosłup. Pozostają Ci dwie polędwiczki zwane combrami, które należy tylko otrybować czyli odciąć od kręgosłupa. Combry w tymianek i robisz do tego słodko-kwaśny sosie malinowy, Odnóża są świetne w kapuście a z pozostałych elementów robisz np. królika w śmietanie do makaronu grube rurki Właśnie przygotowałem sobie obiad z resztek tych odnóży, a wygląda on tak: https://naforum.zapodaj.net/9ef0b41f681f.jpg.html x Kicia Play wpadł w olbrzymie tarapaty i nie wiadomo czy z nich wybrnie. Korzystał głównie z infrastruktury Plusa i po przejęciu tego ostatniego przez Solorza ma kiepskie rokowania na przedłużenie umów. Wiele regionów już jest całkowicie pozbawionych zasięgu tej sieci H-g

Gość gość
Hg dziekuje za informacje odnosnie Play. A jaka firma bylaby najlepsza ? :) Hg uwielbiam Twoje zdjecia , mozesz czesciej wysylac :) a po lewej stronie od gory to łapka Ostropestrusi ? ;) K

Gość gość
Takie jedzonko jak na talerzu Twoim by mi naprawilo żeberko ;) Pisze na raty bo znow wolny internet a jutube wogole nie dziala od przedwczoraj . Chcialam posłuchać myzyki i nie da rady. K