Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Asia - "H-g dawaj pierwsze szyfrem " Hahahahahahahahaha padlam hahahaha poplakalam sie, Asiu a pisalas ze znasz imie Hg i nie lubisz tego imienia , jakie to imie ? ;) plisss K

Gość gość
gość dziś "Przeciez nikt nas ty nie zna a po samej literce imienia nic nie grozi." x To powiedz mi po co komu łazikowanie po tematach dot. wiary i wypytywanie się o imię kiedy dopiero co na naszym temacie podałam pierwszą literę. Nie pojmuję tego. Na co komu takie info. Zwłaszcza, że tego kogoś nie znam. Były momenty kiedy zdarzało mi się pisać z gościa na różnych tematach - niezwykle rzadko - ale to nie raz i nie raz nie dwa, ludzie pisali mi, że to pewnie pisze stara modelka. Ok piszę głównie o wierrze i na ogół tutaj ludzie znają mnie właśnie po takich wpisach i tematach dot. wiary i wiedzą o kogo chodzi nawet kiedy tam coś popisałam z gościa. Dodam, że nie raz mi grożono w sposób taki, że nie chce mi się tego przytaczać. I wiem, że są w necie różne zorganizowane grupy właśnie przeciw wierrzącym, którzy w tych pogańskich czasach ośmielają się pisać o wierrze. Sam fakt spaamowania wyrazów dot. w/iary pokazuje jak dalece jest cenzura niejako odgórnie "zaprogramowana". Miałam w realu jedno zdarzenie, które o mały włos mogłabym przepłacić życiem bo było zorganizowane i połączone z w/iarą, tylko trzeźwa ocena sytuacji w mikro sekundach uratowała mnie od napaści. Uważam, że to trzeźwe wówczas myślenie w chwili zagrożenia otrzymałam od Najwyższego. Więc doskonale wiem, że jesteśmy na froncie pomiędzy dobrem a złem. Dlatego nie wystawiam się tam gdzie nie powinnam i tam gdzie mam na to wpływ. Oli.n

Gość gość
A braćmi ciotecznymi zajmowała się przez jakiś czas moja mama i tak przez dwa-trzy lata byli u nas od poniedziałku do piątku. Młodszy uczył się u nas chodzić, a starszy był tylko pół roku ode mnie młodszy i ze mną broił, więc trochę wychowywani byliśmy jak "z jednego miotu" :P ;) Teraz praktycznie zostało nam cześć, cześć na ulicy. Więcej mają wspólnego z kolegami niż z własną rodziną. J

Gość gość
Hahahaha Joasiu zameczymy Hagusia ;) byl ciekawy imienia Olinki a sam nawet literki nie poda. Oj nieładnie nieładnie. Trzeba cos wykombinowac by poznac ;) haha ;) Musimy upic Hg ;) Otwieram moje wino K

Gość gość
Oli masz po prostu charakterystyczny sposób pisania, tak jak Kasia. Łatwo jest Was odróżnić nawet wtedy, gdy się nie podpiszecie. Twoją tak jakby wizytówką są kwiatki między wierszami, co dla mnie jest pozytywnym wyznacznikiem :) Poza tym dużo się udzielałaś w wielu tematach religijnych i nie tylko, więc ludzie czytając te same tematy byli w stanie rozpoznać Twój styl. To nie jest żadna filozofia tylko podstawowa wiedza z j. polskiego. To tak jakby czytać wiersze bez wymienionego autora i tytułu, a potem dostać do dopasowania kilku poetów - jeśli ich znasz to poprawnie dopasujesz nawet czytając wiersz pierwszy raz w życiu. :) J

Gość gość
Znowu zawiecha :/

Gość gość
Olinko ja na naszym temacie nawet pierwszej literki nie poznalam , nie zauwazylam . Dopiero dzis jak Hg zaczal to wtedy. Ja gdzies wyhaczylam literke E bo cos Hg tez pisal podczas waszych szyfrow. Olinko cos Ci napisze. Jestem tu 5 lat i przez ten czas otwieralam tysiace tematow i znam Cie z widzenia :) i to bardzo sympatycznie znam i nawet czasem pisalam odnosnie wiary z Toba i bylo milo :) Troszke dziwilam sie, ze podajesz taki nick , troche nie pasował do Twojej osobowości . Tylko nie gniewaj sie za to co pisze. Chce Cie ostrzec przed podawaniem swojego meila osobom z ogólnego :) Ten Twoj nick ludzie mogli sobie analizować i przez to mozesz miec klopoty. Ja nie wiem co Cie spotkalo od innych ludzi . Nie wiem jak Ci dokuczali ake jesli podasz meil na ogolnym to wniosą to co napiszesz na kafe. Widze czasem ze dziewczyny wysyłają np swoje cialo na forum a chlopaki tak umia pokombinowac ze znajda cale zdjecia tej dziewczyny na fb czy gdzieindziej . Tak sie stalo z Him. Pokazała kawalek ciala a ktos tak zrobil ze pozniej wszystkie jej zdjevia razem z twarza ladowaly na kafe. Piekna zgrabna dzuewczyna a zrobiono z niej szmate najgorsza . K

Gość gość
gość dziś Znowu zawiecha :/ Hahahahahahahahaha Fajny tekst K

Gość gość
Dawac cholera jasna bo sie wkurze ;€ Wazne sprawy sie toczą a tu jakies slimaki obsługują kafe Rzygac sie chce K

Gość gość
Strasznie zaczyna mnie boleć głowa i gardło :/ A mały śpi mi na kolanach, bo co chwilę się budź :( As

Gość gość
No i dalej nędza stoi Asiu jak poznasz imie Hg to szybko rzuć Kasi. Wyciągniemy choćby siła ;) Sama pisze ze soba, nawet Waszych postow nue przeczytalam jeszcze z poprzedniej strony ;) Ale wszystko dokladnie poczytam i kalamburow sie nauczę K

Gość gość
Kasiu dam Ci wybór, bo to co napisał H-g można zestawić z dwoma imionami: Mirosław i Sławomir. Sama sobie wybierz :D W większości zestawień tych słów najpopularniejszym imieniem był Mirek, a nie Sławek, ale wybór najeży do Was. W której bramce jest Zonk :D ;) J

Gość gość
A gdzie na to wpadlas ze Mirek albo Sławek Joasiu ? Dawal sygnały ? Tylko zeby Hg teraz na nas nie pogniewal sie jak Olinka na Hg ;) Ale by bylo hahahaha A co tam i tak sobie wszystko wybaczymy . Olinka zna takiego Boga Jezusa ktory wszystko wybacza i Ona wybacza i my w takim razie tez wybaczymy . To Mirek czy Sławek ? Mirosław lub Sławomir hmmmm Musze pomyslec. Mirka znałam , Slawka tez. Jednego Mirka, jednego Slawka. Mirek byl kobieciarz a Sławek spokojny mily cichy. Hahaha K

Gość gość
Odnośnie imion to mam taką małą dygresję ;) Dopiero jak ma się wybrać imię dla własnego dziecka człowiek zdaje sobie sprawę ilu osób nienawidzi i które imiona się bardzo negatywnie kojarzą właśnie przez tych ludzi :D :P J

Gość gość
Czyli wychodziloby ze Sławek bo mily cichy spokojny. Kobieciarzem nie jest wiec Mirek odpada ;) Ciekawe czy dobrze kombinuje ;) Okaze sie . Tortury wszystko pokażą. K

Gość gość
Pokój = Mir Sławiący - zostawiasz Sław od słowa sława. Tak budowano Polskie chrześcijańsko-słowiańskie imiona ;) J No ale co ja się tam znam :D ;)

Gość gość
gość dziś "Chciałam Ci jeszcze coś powiedzieć, co było dla mnie bardzo dziwne i niepokojące. Gdy czytałam o Twoim n/awróceniu i przeklinaniu w myślach na Matkę B/oską to tego wieczor******ałam się p/omodlić przed Ś/więtami, ale nie mogłam sobie przypomnieć w ogóle Pozdrowienia Anielskiego. To było dla mnie dużym szokiem i czymś niezrozumiałym. Musiałam w internacie wyszukać pierwszy wers, aby móc się pom/odlić." x Jak dla mnie to nękanie przez złego. Miałam podobne numery. Jeszcze przed nawrooceniem chcąc przeczytać Mamie jakiś tam fragment z ostrzezen,net z objawień to... dukałam :D Nie umiałam czytać na głos. Generalnie od pierwszej klasy szkoły podstawowej nie mam z tym problemu i płynnie czytam nawet dość szybko a tu nie umiałam czytać na głos tych objawień i zwykłe przeczytanie parę tych zdań było dla mnie tak ogromnym wysiłkiem, że szok. Albo na początku mojej drogi totalna amnezja przy podejściu do konfeesjonału. Stojąc przed miałam pakiecik, po podejściu trzy pierwsze pamiętałam i nic, zero, biała pusta kartka w głowie. Po odejściu od koonfesjonału na powrót 100% pamięci. Wkurzało mnie to strasznie i nawet były momenty na początku, że pisałam sobie na karteczce ;) Ku rozbawieniu najbliższej rodziny ;) Po generalnej spowiiedzi mi przeszło i teraz mam taki wewnętrzny luz przy spowiedzi i nawet jak się wcześniej pomodlę do Duucha Św. o pomoc w przypomnieniu sobie grrzechowych to potrafią przypomnieć mi się kiedy stoję w kolejce i czasem są zabawne sytuacje bo sobie myślę... o... i to i to też? o matko kochana... ;) I w trakcie spowiedzi też się ładnie przypominają :) Albo kiedyś tam stoję do spowiedzi w niedzielę przed konfesjonałem a wcześniej była w czwartek i znowu potrzebuję i czuję się duchoowo jak ostatni śmieć ale uparłam się będę walczyć z nałogowym grrzechem i tak sobie stoję w kolejeczce i spojrzałam się na figurę Matki Boożej. I jaka wiązanka blugaczy w myślach na Nią to szok. I wiem, że to nie moje myśli ale od złego bo właśnie stoję w kolejce do spoowiedzi i mam zupełnie inne zamiary. Tak działa zły by zdeprymować i odciągnąć od w/iary czy wystraszyć. Najbardziej właśnie nienawidzi Najś/więtszej Maryji Panny. Bo Ona jest nad złym i Jej roozaniec złego unicestwia z naszego życia. Oli.n

Gość gość
No wlasnie Asiu z tymi imionami do wybierania tak jest. Gdy urodzila sie moja dziewczynka to mialam wybrane imionka. Nie wiedzialam ze bedzie dziewczynka ale imionka tylko dla dziewczynki mialam bo cos wybieranie dla chłopca mi nie wychodziło. Widocznie tak mialo byc :) Mialam takie imionka wybrane: Agnieszka Ania Imie wybrał moj tata gdy sie urodzila. Bylo tak piekne ze sie nie zastanawiałam. Co by tata nie wybrał to byloby to takie ze nawet moglby mi sam dom urządzić i by mi sie podobalo. Imie rzadkie, moze jedno na cala szkole sie zdarzy. Oczywiscie ona swego imienia nienawidzi jak kazdy chyba swojego ;) ale ja bez namysłu tak ja nazwalam i pasuje jak ulał , lepiej nie moglo byc . Pierwsza litera ..... Hahahah K

Gość gość
gość dziś Asia - "Pokój = Mir Sławiący - zostawiasz Sław od słowa sława. Tak budowano Polskie chrześcijańsko-słowiańskie imiona J No ale co ja się tam znam " Asiu a gdzie Hg o tym pisal. Musze znalezc , musze sie dowiedziec hahaha ;) K

Gość gość
Czyli mir pokoj tzn Sławomir ? Hehe czyli zgadlam z tym milym Slawkiem ze szkoły podstawowej ;) K

Gość gość
Jesli Sławek to ok, podoba mi sie. Mirek tez fajne. Fajne bo mozna mowic Slawku Mirku. K

Gość gość
Ciagle pisac Hg to troche niewygodne, nie mozna odmieniac a jakbym znała to lepiej sie wtedy zwracac do osoby :) K

Gość gość
Oli mi się to pierwszy raz przydarzyło od chyba szkoły podstawowej. Podstawowe modlitwy znam na pamięć, ale taki wpływ miały na mnie Wasze słowa i Twój opis co się z Tobą działo. Na codzień się nie modlę, ale tak zwanej mojej podstawy przed snem nie zapominałam od kiedy mnie rodzice nauczyli "kanonu trzech modlitw przed snem". To że wyznania wiary się ludziom myli, to jest normalne poprzez różnice z podstawowym "Wierzę w Boga" ;) Ale chyba wiesz o co chodzi. Ten kanon składał się z "Ojcze Nasz", "Pozdrowienia Anielskiego" i "Aniele Boży Stróżu Mój..." w zależności od okoliczności i potrzeby serca jeszcze "Wieczny odpoczynek" za osoby o których w danym momencie myślę. J

Gość gość
gość dziś "Gdy czytam Wasze przepychanki i utarczki słowne, to czuję się jakby mi ktoś ściskał głowę w imadle. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak jest ciężko przebrnąć przez coś takiego, gdy nie czyta się na bieżąco, tylko wszystko hurtem. Nie wiedziałam, że będzie to dla mnie aż taka męczarnia." x Ode mnie masz pełen podziw za czytanie tematu od początku... ;) Jeśli się pisze na bieżąco to temat wciąga ale jak się czyta hurtem i rozmowy nie dotyczą interesującego nas tematu to jak dla mnie to nużąca lektura i za długa... ;) Dlatego się nie dziwię, że Kicia czasem nie rozumiała o czym tam z H-g swego czasu popisaliśmy bo to jej konkretnie nie dotyczyło i omija się jakby naturalnie pewne niuanse, które są kiedy się pisze i na bieżąco czyta odpowiedzi. 🌻 "Hehgość to oaza spokoju przy tak różnych kobietach" x no nie wiem, nie wiem do końca po wczorajszym, czy tak jak ta oaza spokoju ;) :P Oli.n

Gość gość
Zapomniane imiona. Szkoda ze juz takich nie daja. W klasie mialam : Darek Janusz Jurek Sławek Alek Piotr Krzysiu ( moje ulubione ) :) Z kazdym teraz jakies wspomnienia mam. Wszyscy byli w porzadku. Dla trzech pierwszych bylam sympatią :) Mirek ten kobieciarz to maz mojej kolezanki, strasznie namolny jak mucha konska. W klasie takich jak ten typek takich nie mialam. Tamci byli fajni mili. K K

Gość gość
Olinko hahaha oaza spokoju hahaha Sławek byl spokojny Olinko hahaha Padlam K

Gość gość
I tak największą gehennę się przechodziło przy zaliczaniu modlitw i pytań do bierzmowania. Część z Tych wymaganych modlitw bez książeczki do nabożeństwa nawet sobie nie przypomnę, bo są odmawiane w kościele bardzo sporadycznie. A do tej pory mam zabawę z Atkami Wiary, bo się czasem mieszają :D Najgorsze było zapamiętanie różańca, bo byłam chyba pierwszym albo drugim rocznikiem, który miał już część czwartą wprowadzoną przez Jana Pawła II i nawet ksiądz się jeszcze mylił. Ale mam ogromny sentyment do księdza Pawła, który jak się dopiero potem okazało, udzielał ślubu mojej przyjaciółce. Na ślubie jej nie byłam bo synek miał dopiero 2-3 miesiące, więc nie mogłam na nim być. J

Gość gość
Do rana bede czytac Wasze posty . Zaraz otworze link Joasi. Hg zniknal ;) Slawku nie gniewaj sie prosze . My tak wiesz, faze mamy ;) K