Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie sa teraz zarobki w polsce?

Polecane posty

Gość gość

pytam bo mieszkam od dawna (20 lat) poza granicami i po prostu nie mam pojecia... kilka pytan - za ile daje sie zyc miesiecznie w warszawie (chodzi tylko o jedzenie) ile zarabia na przyklad sprzedawczyni w sklepie a ile zarabia pielegniarka i ile zarabia jakas sekretarka w biurze ile kosztuje butelka mineralnej wody w sklepie czy moze mi ktos napisac tak mniej wiecej? dziekuje

Gość gość
a masz takie coś jak google czy Ci zablokowali :D

Gość gość
Ja mieszkam w Poznaniu, ale tu koszty, z wyjątkiem mieszkania, są podobne, a zarobki niższe. Wygodnie daje się żyć za 3500zł netto, jeśli człowiek chce mieć oszczędności to 5000zł netto. Na zdrowe jedzenie - minimum 600zł, jeśli czasem chcesz wyjść do restauracji, napić się lepszego alkoholu to 1000zł. Sprzedawczyni zarabia ok. 1600-2500, sekretarka 1600-3000, ale zwykle jest to ok. 2200. Butelka mineralnej 2-2,50zł.

Gość gość
bardzo dziekuje!

Gość gość
ale czy te zarobki to miesiecznie czy tygodniowo? czy to 3000 zl miesiecznie sekretarka?

Gość gość
Pewnie, że miesięcznie.

Gość gość
Oczywiście, że miesięcznie, ale rzadko która zarabia 3000. Naprawdę dobra, z językami, prawkiem, prawa ręka szefa tak. Kawalerka w miarę dobry stan 1600zł.

Gość gość
Pielęgniarka ze 2000 zarabia. Ja pracuję za 2200 jako specjalista ds marketingu i kontaktu z klientami zagranicznymi, zajmuję się też grafiką Koleżanka w fabryce z nadgodzinami 2400 Koleżanka dyrektor 2800

Gość gość
ja w ogole sobie tego nie moge wyobrazic przeciez to jakies $600 miesiecznie dolarow zarabiacie?

Gość gość
bardzo to interesujace dziekuje za odpowiedzi po prostu myslalam ze w polsce sa wyzsze zarobki bo przeciez polska nalezy do euro?

Gość gość
A ilu jest ludzi co żyją za 1500? :o

Gość gość
Dokładnie, mało kto te 3 tysiaki zarabia, tylko jedną znam taką osobę, za to sporo takich co mają poniżej 2 tysi na rękę...

Gość gość
Według mnie 3 tysiące to minimum żeby żyć GODNIE, dla samodzielnej osoby która opłaca/wynajmuje własne mieszkanie. Nie mówie tu o studentach na garnuszku rodziców.

Gość gość
Przechlapane