Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Woda z miodem

Polecane posty

Gość gość

Witam, mamusie moja 2 miesięczna córka z niechęcią pije wodę, nie chce jej dosladzac glukoza, wiec czy moge zmienic smak dodając odrobine miodu? Niestety nie mogę karmić piersia i córka jest na mm.

Gość gość
Do ukończenia roku nie należy podawać miodu, bo może uczulać.

Gość gość
Nie wolno dawać miodu tak małym dzieciom. Dawaj wodę, w końcu się przyzwyczai.

Gość gość
A według mojej pediatry i alergologa można jeśli dziecko nie ma uczulenia na pyłki danych kwiatów, a to się u niemowląt rzadko zdarza. Dlatego tez nikt nie zaleca matkom karmiących obstawiania miodu. Dostałam taka informacje w pasie e u mojej dalszej rodziny, tam od zawsze dopaja się niemowlęta woda z miodem, nie chciałam w to wierzyc, pytałam specjalistów i takie potwierdzenie dostałam. Nie trzeba chyba tłumaczyć ze miód jest też zdrowy po prostu. Trzeba jedynie mieć zupełnie pewne źródło miodu, najlepiej zaufana pasieke, bywa że w niee sprawdzonych miodach są domieszki zagranicznych, chińskich, i może być ryzyko zakażenia botulinami, a z tym faktycznie dziecko poniżej roku sobie nie poradzi i jest to groźne. Stąd te porady odnośnie rozszerzania diety, żeby miód podawać po roku. W polskich miodach tego skażenia nie ma. Tak samo jeśli dziecko nie jest alergika nie ma powodu żeby zwlekać długo z podawanie cytrusów, orzechów czy ryb. A z miód akurat radzi sobie układ trawienny naprawdę malutkich dzieci.