Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i to jakie są szanse.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Około miesiąc temu uprawiałam seks z partnerem bez zabezpieczenia. Partner byl we mnie kilka minut. Nie doszło do wytrysku. Miałam dni plodne. Później w odpowiedni termin dostałam miesiączkę tylko trochę słabszą od poprzedniej. Niemam żadnych objawów. Od dwóch dni mam lekki ból jajników. W podbrzuszu ogólnie. Następna miesiączkę mam za 12 dni. Jaka jest szansa na ciążę?

Gość gość
Proszę:)

Gość gość
ty raczej teraz masz owulacje wiec teraz dzialaj jak cie jajnik kuje 12 dni przed okresem

Gość gość
Obliczylam że najprawdopodobniej miałam owulacje w dzień stosunku. Jak narazie nie mam żadnych objawów Procz te kłucie jajnika no i miałam wczoraj tak jakby ból żołądka znaczy nie dosłownie poprostu było mi trochę nie dobrze ale myślę że to może od tego że wmawiam sobie to.

Gość gość
ale to jak ci mamy podać jaka jest szansa? procenty mamy wyliczyc czy jak? albo z magicznej kuli wywróżyć czy jestes w ciazy? :-)

Gość gość
zrób test !

Gość gość
Okres był? Był- to gdzie chcesz tą ciążę?

Gość gość
Po pierwsze - dni płodnych się nie wylicza a wyznacza. Na podstawie objawów. Jeśli masz z tym jakiś kłopot kup sobie specjalny tester np na ślinę. Jeśli obawiasz się ciaży, to prostu zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Wiele kobiet miało miesiączkę podczas ciąży:)

Gość gość
Dużo o tym czytałam o tej miesiączce podczas ciąży i dużo kobiet tak mialo

Gość gość
jaka miesiaczka w ciazy wez sie puknij w czolo, czasami zdarza sie plamienie lub krwawienie ale zazwyczaj wtedy trzeba brac leki zeby nie poronic, ja mialam w ciazy krwawienie jednorazowe okolo dnia okresu ale bylo ono inne niz miesiaczka, krew byla jasna i tal nagle polecialo potem juz nie ale to nie miesiaczka

Gość gość
Współżyłaś bez zabezpieczenia? To jesteś w ciąży.

Gość gość
Nie bądźcie uszczypliwe. Na wielu wielu historiach wysłuchałam że nie które kobiety zorientowaly się ze w ciazy dopiero w trzecim miesiącu ciąży. Bo miały "miesiączkę " może odrobinę skapsza ale była. Więc nie bądźcie złośliwe. :)

Gość gość
W zasadzie narobilam sobie trochę nadziei. I wiem też że wiele kobiet na początku nie miało żadnych objawów. Ale wiem też że bez wytrysku to różnie bywa z tym preejakulatem. Czy są szanse czy nie. Ostatnio wieczorami często sikam ale myślę że to narodziło mi się w głowie:D

Gość gość
Jest tu tyle złośliwości i uszczypliwości że aż strach. To jest forum do tego żeby było można się podzielić czymś i ogólnie a nie.

Gość gość
No to jesli uważasz że to może być ciąża mimo wcześniejszego krwawienia to zrób test i będzie jasne. Będzie wiarygodny jesli zaszłaś w poprzednim cyklu.

Gość gość
Czy którejś z was trafiło się tak że była w ciąży a nie mi ala objawów dłuższy czas?

Gość gość
Autorko ale czemu nie zrobisz po prostu testu?

Gość gość
Chce zrobić ale teraz musiałam odczekać bo chce żeby był wiarygodny dlatego napisalam:) i pytam was o to co myślicie o prejaakulacie czy mógł mnie zaplodnic jeśli nie było wytrysku podczas stosunku we mnie?

Gość gość
Oczywiście, że mógł, jest mnóstwo takich przypadków.

Gość gość
Wiem że jest dużo takich przypadków. Tylko nie wiem co z tym że żadnych objawów o nie ma. Tylko te sikanie i nie wiem czy to sobie wmowilam. I tak przez dwa dni ale to jakieś trzy cztery dni temu miałam takie ranne jakby mdłości jeść nie mogłam bo mi się cofalo

Gość gość
Skoro stosunek był miesiąc temu to test będzie wiarygodny! nie musisz dłużej czekać!

Gość gość
no nie moge z twojej glupoty autorko jezeli chcesz dziecko to dlaczego nie wspolzyjesz regolarnie i czesto tylko liczysz na cos jednorazowego co mialo miejsce przed ostatnia miesiaczka, do twojej info mi test pozytywny wyszedl dodatni juz 10 dni po owulacji a stosunek byl dokladnie dzien wczesniej jezeli wspolzylas miesiac temu to test juz ci wyjdzie z bardzo bardzo bardzo gruba druga krecha

Gość gość
Jutro idę po test. Nie krzyczcie:)

Gość gość
zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. Starając się o dziecko powinno się współżyć regularnie a jeszcze lepiej by było celować w dni płodne. Ich wyznaczanie nie jest trudne, zresztą zawsze można sobie kupić jakiś tester np Afrodytę.

Gość gość
żadna szansa na ciąze pewnie masz bóle owulacyjne