Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Oskarek dla synka

Polecane posty

Gość gość
Moj syn ma na imię Tymon i patologią nie jestem. To imię miałam wybrane już dawno temu, a syn ma 10 lat. Wtedy bylo rzadziej nadawane co prawda. Gdybym miala brać pod uwagę zdanie wiecznych ujadaczek, którym się nic nie podoba, to bym żadnego imienia nie wybrała. Inni niech sobie nazywaja dzieci jak im sie podoba, Zdzisio i Pelagia i super, mi nic do tego.

Gość gość
jak dla mnie to Oskar tez jest patologicznym imieniem, autorko pytasz to kazdy odpowiada co mysli. oczywiscie ty sama zadecydujesz i wybierzesz masz prawo a tu tez kazdy ma prawo pisac co mysli. osobiscie kazdemu zycze jak najlepiej no i autordce zdrówka is zczesliwego rozwiazania i niech nada imie dla dziecka takie jak chce. ja sama bym tak dziecka nie nazwala bo raz ze beda się smiac, niestety taka prawda. pewne imiona np Oskar, a juz wgl to Alan, Brajan, Kevin itd... ktorko byla moda ale to co się pozniej zaczeło dziac to juz przeszło wszelkie pojecie i patologia zaczela zyc wlasym zyciem. a co z atym idzie- tak zaczeły nazywac swoje dzieci , matki, bez urazy ale bedace w pewnym typie... bardzo młoda mama ktora wpadla ale udaje ze się cieszy z dziecka, bo musi, tak naprawde wie ze przegrala zycie ale jszcze walczy zeby byc gwiazdą a nuz się uda wiec chodzi nadgorliwie do solarium , do kosmetyczek robic ogromnie długie szpony, ktorymi potem robi kotlety mielone i to miecho wchodzi jej pod paznokcie, ktorych nie myje,tak samo zebow . w jej garderobie króluje róż i panterka a włosy co chwila moczone sa w wodzie utlenionej,zeby z pomaranczowego zrobił się w koncu cudny platynowy blond. oczywiscie jest to "korzystaczka" z wszelkich zasiłkow i zapomóg z opieki spolecznej,choc smartfon najnowszy musi byc. konkubent- ojciec dziecka (niekoniecznie biologiczny) to przewaznie łysiejący pan z brzuszkiem ( piwnym), za bardzo niepracujący, chyba ze od czasu do czasu na budowie. i takie oto szczesliwe cebulowe rodzinki maja wlasnie owych Oskarków i Brajanków. sorry jesli kogos obrazilam ale tak mi się kojarzy i takich znam wiec ja na pewno nigdy nie skrzywdzilabym tak dziecka.

Gość gość
1:47 czy ty dobrze sie czujesz? Trzezwa jestes? Tak doladnie opisalas ,ze mi sie wydaje ze to twoa historia:(

Gość gość
Oskarek Olivier, Olaf....imię to imię. Mi akurat kojarzy się z chorobą bo znałam chłopca z autyzmem który miał na imię Oskar, innego dziecka o tym imieniu nie poznałam. Jak dla mnie może się nazywać nawet Optimus, ważny by był dobrym człowiekiem.;) Pozdrawiam

Gość gość
Wlasnie tak:) te baby na kafe juz przesadzajaj z ta patologia. Brak slow.

Gość gość
gość dziś Ale masz znajomych, no patrz. :( :D

Gość gość
07.53 czasem znajomych sie nie wybiera ...np. dzieci w klasie twojego dziecka -nie dobierzesz ..A w pewnej klasie była własnie Vanesska z wypisz wymaluj przypadku opisanego przez 01.47 A rok wyżej Olafek i Oskarek synkowie "szponiastych" mamuś na wiecznym zasiłku które nie brały ślubu by robić za samotne matki ktorym wszelaka pomoc państwa (przedszkole itp) to się należy ... :) . .

Gość gość
Boże, załamana jestem Waszą indolencją... :-( Naprawdę zaskakuje mnie fakt, iż imię Oskar to oznaka przynależności do "patologii". W szerokim świecie to imię nosi często osoba z klasy co najmniej średniej, często z arystokracji. A wiecie dlaczego? Bo to stare tradycyjne imię, takie trochę "dziadkowate", coś jak nasz Antoś, więc nie każdemu przypadnie do gustu. W Polsce brzmi nieco zbyt germańsko, ale wiele imion, o których myślicie, że są rdzennie polskie, wcale takie nie są. Owszem, sama znam kilku Oskarów - łobuzów i rozrabiaków. Ba, sama mam syna o tym imieniu, który aniołkiem nie jest. :-) Również spotykałam się z takimi komentarzami jak tu na Kafeterię, że co to za dziwaczne imię. Bo przecież mogłam nazwać syna Kuba, Jaś czy Franek!... Nie jestem żadną tipsiarą ani małoletnią mamą z wielkomiejskiego blokowiska. To imię po prostu mi się podobało, bo kocham kulturę skandynawską i właśnie stamtąd zaczerpnęłam ten pomysł, na który mąż chętnie przystał... I tyle.

Gość gość
Też nie podoba mi się tendencja Polek do nietolerancji i powielania ciągle tych samych imion. Wszystko co inne, barwniejsze, niepospolite to patole. :(

Gość gość
Jedyne co mi się z Oskarem kojarzy to bohater powieści Blaszany Bębenek...więc kojarzy mi się z karłem. Nie. Bałabym się jakiegoś zaburzenia wzrostu, gdybym nazwała tak syna.

Gość gość
22.09 a jakby ci niepospolita mamcia dała imiona Bożymira Kunegunda to też byś była taka zachwycona ?

Gość gość
znam osobę która nazwała tak syna ,chłopiec ma już 14 lat i bardzo żałuje swego wyboru dobrze ze dała mu też drugie imie więc syn sam zadecdował ze woli drugie imię - osobiście mi się nie podoba to imię a zdrobnienie oskarek jest takie tandetne

Gość gość
Ja bym żałowała, że mój syn nazywa się Jasiek czy Stasiek, więc co kto woli...

Gość pytająca_101
A przepraszam, ze sie wtrącę, jakie imiona nie są tandetne???

Gość gość
Mariusz, Andrzej, Tomasz,Paweł, Piotr, Staś, Jan, Władek, Jakub, Marek, Antoni.

Gość gość
No, jak dla mnie, to większość z tych imion powyżej jest tragiczna...

Gość gość
To są normalne imiona a nie Oskar.

Gość gość
Oskar też jest normalne, ale trzeba mieć trochę szerszy horyzont.

Gość gość
Powinno nadawać się proste polskie imiona. Mo syn ma Stanisław, wołamy na niego Stasiu, a drugi Lech, czyli mły Leszek.

Gość gość
U mojego syna jest 5 Jakubów w klasie, maskara. :D

Gość gość
Imię Pankracy, ładne polskie imię i Pankracek brzmi ślicznie. Nie jakieś Brajanki..

Gość gość
Pankracy - Krasiński sie kłania :) Nie straszniejsze w każdym razie od Oskarka :) .

Gość manogi
Śmiechu warta ta dyskusja. Imiona, jakie nadajemy dzieciom, to przede wszystkim kwestia gustu, dopiero później przynależności do jakiejś kultury, tradycji itd. To, że żadna z was nie słyszała o kimś takim jak np. Oskar Hansen, to nie znaczy, że macie rację pisząc, że to imię jest obciachowe i - słowo-klucz ;-) - patologiczne. Każde imię można znaleźć w mniej lub bardziej ciekawym kontekście. Stasie to nie wyłącznie lekarze czy prawnicy, a Natany to nie sami rozwydrzeni chłopcy z podejrzanej dzielnicy.

Gość gość
teraz co drugi to oskarek...

Gość gość
dla matki nadającej to imie jest w jej mniemaniu najpiękniejsze problem potem ma dziecko jak to imię odbiera otoczenie i niestety nie ma na to wtedy wpływu jakie dziecko potem przechodzi trudności- przykre to ale prawdziwe

Gość gość
oskarek nie jest ani modnym ani popularnym ani lubianym imieniem takie imię - proszę podać w Polsce sławnego oskarka czekam na propozycję....

Gość gość
kojarze Oscar pistorius zabił swoją modelkę dziewczyne z pistoletu w łazience, dobrze ze to nie polak było głośno o tym oskarze dlatego zapamiętała to imię i przechodzą mnie ciarki....

Gość gość
imie oskarek pochodzenie skandynawskie- dobrze że w Polsce nie jest popularne bo raczej się nie przyjmie ,wróciła naszczęście tendencja do polskich tradycyjnych imion, a oskarki natanki to nazywają je głownie polacy mieszkający poza pl chociaż są osoby w norwegi mi znajome które krytykują to imie ze to patologiczne i tandetne

Gość gość
mi się nie podoba to imię