Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Oskarek dla synka

Polecane posty

Gość gość
To że Oskarek to waszym zdaniem niepopularne imię, to matkę najmniej powinno obchodzić. Osobiście nie chciałabym być np. Stasiem. Zaraz kojarzy mi się jakiś Stachu spod budki z piwem. :O

Gość gość
Jeszcze rozumiem mały Staś, a taki 20 latek, jak masz na imię Staś, Stachu, Staszek, dziadek Stanisław, blee. :O Albo mały Jaś, nawet fajnie, a potem Jasiek, Jasiu-beznadzieja dla młodego faceta.

Gość gość
lepiej staś np. Stanisław karpiel bułecka jest fajny przystojny niż jakiś oskarek

Gość gość
oskar jeszcze gorzej o wiele niż wymieniony śtaś ale wybrałbym wogóle inne imie

Gość gość
jest tyle fajnych imion niż taki oskarek po co krzywdzić dziecko takim imieniem

Gość gość
Karpiel Bulecka ma chociaż jakieś korzenie ludowe i nazwisko. A taki Stanisław Noea brzmi paskudnie. :O

Gość gość
Nowak

Gość gość
nie lubie słodkich imion dla chlopaków, zreszta dla dziewczyn tez nie bardzo. Moze komus sie podoba ale Oskar, Marcel, Gabriel, Adrian... kojarzy mi się z ulizanym przez mamunie synkiem. Taki Misio. Owszem dla geja fajne, ale trudno przewidzieć orientacje.

Gość gość
Mój mąż ma ma imię Adrian. Zdecydowanie mało w otoczeniu Adrianów, więc mu zazdroszczę. Sama mam popularne polskie imię. Podoba mi się, ale do obrzydzenia już, kiedy co druga przedstawia się tym samym. Dlatego mimo, że imiona typu Ania, Asia, uważam za ładne, nie nazwałabym tak córki. Kolejna krowa w stadzie krów. A Adriany są męskie. I to bardzo. :P

Gość gość
Oskar tak, Oskarek nie. Ogólnie imię jak imię, proste, krótkie, w miarę uniwersalne więc jak dziecko kiedyś zechce wyemigrować to będzie mieć jeden problem mniej.

Gość gość
Ja mam termin na 23 lutego i od początku wiedziałam że chce synka Oskarka ❤

Gość gość
Oskar Szczebrzeszyński :D najpierw zobaczcie jka to imię komponuje sie z nazwiskiem dziecka..

Gość gość
No właśnie :-)

Gość gość
Jan Stanislaw Szczebrzeszynski tez hooyowo :O

Gość gość
Jest sporo znanych Oskarów, oczywiście głównie za granicą... Podam najbardziej znane przykłady: Oscar Wilde (pisarz) Oskar Lange (ekonomista) Oskar Schindler Oscar de La Renta (kreator mody) Oscar Niemeyer (architekt) Oscar Pistorius (wiadomo :-() Oscar de La Hoya (bokser) Poza tym wielu królów Szwecji i Norwegii nosiło to imię. I gdzie ta patologia (poza Pistoriusem)?

Gość gość
20.36 pytasz ? masz odpowiedż -patologia Oskarkowa to w PL ! :D

Gość gość
oskarki to patologia wśród polaków

Gość gość
B o jak widać Polacy to patologia i rasizm. Atakują nawet tematy o inaczej brzmiących imionach. Myślę, że niektórzy byliby skłonni zaatakować w realu dziecko o nieswojskim imieniu. Przykład to, że dzieci będą się śmiały. Guzik prawda. Ja jako dziecko nie nasmiewalam się z nikogo. Ani z imienia, ani z nazwiska, ani z kalectwa czy patologicznych korzeni. Zawdzięczam to moim wspaniałym rodzicom, którzy wychowali mnie w duchu szacunku dla innych. Dlatego tak dziwi mnie debata nad!zwykłym w sumie imieniem. Natomiast odnoszę wrażenie, że ci, którzy piszą o patologiach czy o tym, że dzieci będą się nasmiewaly, wynieśli to niestety z domu. Nie znają niczego innego, pojęcie tolerancji jest im obce. Dodam jeszcze, że przypasowanie nazwiska do imienia może rodzicom nie wyjść. Co z tego, że nazwą np. Zosia (dajmy na to Korwin-Piotrowska), kiedy zakochana przyjmie nazwisko męża i będzie Zofia Garnek. ;)

Gość gość
08.03 jak widać rodzice najważniejszego czyli rozumu jednak nie przekazali ..skoro dyskusję o imionach podpina się po temat rasizmu (sic!) to dalsze komentarze zbyteczne :D . I widać że jednak tak naprawdę, szacunku dla pogladów innych też nie przekazali ...