Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Oskarek dla synka

Polecane posty

Gość gość
Dawidek to dopiero bedzie obciach. Niech tylko jakas patologia tak nazwie syna i juz jest twoj syn spalony na dzielni :)

Gość gość
u zwykłych zjadaczy chleba to porazka dac takie imie u celebrytów ludzi z zagranicy sławnych jakoś inaczej jest odbierane- w Polsce takie imiona jak oskaki brajanki kewinki alanki to kaprys ludzi patologicznych albo chcących się dowarotsciowac ale czy warto?

Gość gość
Dawid jest uniwersalne imię w wielu krajach popularne , imie biblijne również pasuje też do nazwiska polskiego i zagranicznego

Gość gość
mi Dawid średnio się podoba ale oskar i gracjan to obciach i patologia

Gość gość
A u nas wlasnie patologia dziala w druga strone bo daja:zosie ,wiktoria, kacper, radek,marysia, ula, nadia,klaudia. I nie ma tak jakis brajankow czy kewinkow.

Gość gość
I to jest blok ludzi wyrzuconych z mieszkan, pijacy sami i dzieci stado

Gość gość
krótki boom na takie imiona naszczecie minał a potem zostają takie brajanki kewinki alanki oskarki ale naszczeście rodzice w Polsce coraz mniej decydują się na takie imiona dlatego że jest to odbierane jako patologia - ale kto chce niech tak nadaje i ma swojego oskarka

Gość gość
w moje rodzinie ur na początku wieku to Helena, Joanna, Klementyna, Antonina, Bolesława, Maria, Józefa. lata 30 to Antoni, Leon, Łukasz, Franciszek. lata 50 to Ryszard, Edward, Dariusz, Barbara, Bogusława, Marzena, lata 70-80 Krystian, Krzysztof, Karolina, Tomasz, Magdalena, Wioleta, Aleksandra, lata współczesne Julia, Adam, Michał, Mateusz, Oliwia, Patrycja. Widzę, że jakiś dziwnych nie nadawano, takie normalne.

Gość gość
jak polak nadaje brajanek kewinek oskarek i alanek to każdy mowi patologia i nic tego nie zmieni tak już jest niestety

Gość gość
oskarek brajanek i kewinek to ta sama półka patologicznych imion szkoda brak wyobrażni i zdrowego rozsądku

Gość gość
Oskar nie zalicza sie do grupy brajankow. To nie jest wymysł to imie jest nadawane od dawna znam Oskarów co maja po 30 lat i wiecej jak i zarowno nastolatkow

Gość gość
Mój syn ma na imię Maksymilian. Pamiętam kiedy byłam w ciąży ciągle było: co to za imię? Psie imię. Ludzie to są jednak nienormalni,a jeżeli chodzi o psy znam mnóstwo psów mających "nadane" ludzkie imiona, typu "basienko, do nogi"-sąsiadki sunia. ;) Jeszcze gorsze jest wyzywanie od patologii. Tak się składa, że znam rodzinę, gdzie córki mają Nikola i Nadia, a nie są żadną patologią. Normalna rodzina, dość nawet zamożna. Dzieci też normalne. ;) Reasumując, być może właśnie krzykacze krytykanci od "patologii", nie są do końca ten teges. ;)

Gość gość
A Oskar to stare imię, kojarzy mi się z Oskarem Wilde oraz Schindlerem. ;) Rozrywkowi panowie. ;)

Gość gość
Na koniec dodam, wbrew patologicznym swym korzeniom :D, że mimo, że mam stosowne wykształcenie oraz zarobki, alkoholu nie pijam wcale, a w moim domu wódki nikt "nie tknie", zawsze podobało mi się imię Roksana. :P Nie tylko znaczeniowo, kojarzyło mi się z żoną Aleksandra Wielkiego oraz z Cyrano de Bergerac. Dlaczego jako Polkę może fascynować mnie tylko polska kultura? Nie lubię imion-Marysia, Wiesia, Zosia. :P Sama mam takie, że była i jest nas cała masa. Typowo polskie, powszechne, ładne, "bo proste, niekrzywdzace". :( ;)

Gość gość
Bo na kafe ulubinym slowem jest patologia.

Gość gość
Zauważyłam, że większość "nadużywa" tego określenia. Osoby masturbujące się wręcz tym słowem są, jakby to ująć, dość elokwentne chyba. ;) Może to przez media "patologia"jest tak popularna ? :( Pamiętam, będąc jeszcze na studiach, czytałam o tym "czym żyje cała Polska". Był jakiś wypadek, w którym zginął mały Brajanek. A że rodzina niezbyt zamożna...Od tej chwili ciągle czytam, że Brajanki to "od patologii", choć żadnego jeszcze nie poznałam. :( A nawet gdybym poznała, musiałabym zdecydowanie mieć styczności z większością Brajanków w Polsce oraz przeprowadzić stosowny wywiad środowiskowy, żeby określić imię :D jako"patolgia". Tak, jakby Jasiek, Marek, Antek czy Krzyś było magicznym zaklęciem wyznaczającym drogę na przyszłe życie. Bez patologicznych zachowań. ;) Swoją drogą, nie znam żadnej naprawdę! patologicznej rodziny, a wśród dzieci znajomych imion mnogość. Od tych popuarnych, po oryginalne. Wszyscy żyją spokojnie, dzieciaki fajnie się rozwijają i mają się dobrze. A o gustach przecież się nie dyskutuje. ;) Autorko, to Twój synuś. :) 🖐️

Gość gość
Tak tak. W patologicznych rodzinach nie ma imion takich jakie wybraly czytelniczki na kafe:) miliony rodzin dysfunkcyjnych a imiona dzieci 3: brajanek, oskarek,kewinek i roksanka:) zadnych innych imion:)

Gość gość
oskar to brzydkie imie

Gość gość
Bardzo ładne imię!!!

Gość gość
3 Oskarki na pewnym osiedlu w PL -1syn konkubenta starszej kobiety ma przyrodnie rodzeństwo każde z innego ojca/matki 2-syn małoletniej mamusi 3 -rozpieszczny syn samotnej matki . Takie okoliczne Oskarki poznane przez 7 lat życia na pospolitym polskim osiedlu .

Gość gość
Jednak pozostane przy Oskarze dzięki za rady. Widzicie kazdy z was styka sie z Oskarami z patologii,więc ja zrobię ten wyjątek przełamie stereotyp i mój syn nie będąc wychowywany w patologicznej rodzinie będzie nosil to imię. Nie jest synem konkubenta ani tez małolaty. Będzie synek małżeństwa które czekało na niego parę lat mimo iz pomału juz tracili siły i jednak im się udało.

Gość gość
:) i bardzo dobrze . mi tez sie podoba. zdrowka:)

Gość gość
okropne imie tak bym nie nazwała syna , znam dwóch oskarków i jeden 7 latek drugi 13 latek i w zyciu bym nie chciała tak nazwac dziecka- brzydkie imie

Gość gość
Niezbyt mi się podoba, a zdrobnienie Oskarek brzmi po prostu koszmarnie. Podobnie zresztą jak zagraniczne imiona zdrabniane po polsku, jakby rodzice mieli pieluchowe rozmiękczenie mózgu i byli bardziej zdziecinniali od potomka..

Gość gość
oskarek tandetne imię trzeba mieć syndrom niższości żeby tak nazwac dziecko

Gość gość
Trzeba mieć syndrom niższości żeby atakować w sieci kobietę w ciąży, która cieszy się z dziecka. Brawa.

Gość gość
to wyrazanie opinii na temat imienia tego , naprawdę nie umiesz przyjąć tego do wiadomości jeszcze imienia nie wybrałaś więc jakie to atakowanie - opinii ludzi nie zmieniesz nie masz na to wpływu a jakie imie wybierzesz twoje dziecko będzie je nosić a potem pretensje tylko do ciebie jak by cos......

Gość gość
za pare lat syn albo cie pochwali za wybór imienia albo wręcz odwrotnie- niestety tylko ty i twój parter za to odpowiadacie i poniesiecie konsekwencje swego wyboru- więc zycze ci trafnego wyboru jak najbardziej i przemyślenia imienia żebyś była na 100 %pewna ze jest słuszne- ale to twój wybór

Gość gość
Pani pewnie jest wieloletnia staraczka wiec sie nie czepiajcie ...Oskarek pewnie stąd ze dziecko tyle lat czekane i ma być wyjątkowe i tyle . Opcja widzenia zmieni sie gdy trafi do szkoły i ten wychuchany Oskarek spotka patologiczne Oskarki .