Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie czuje ruchów w 17 tyg ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 17 tygodniu ciazy i do tej pory nie czulam zadnych ruchow bylam tydzien temu na usg i ginekolog mowil ze wszystko jest dobrze ze dziecko jest nawet wieksze niz powinno byc w tym okresie. Czy moze byc spowodowane to tym ze przed ciaza a w sumie to od zawsze mialam dosc duzo tkanki tluszczowej i tkzw oponke na brzuchu i przez to nie czuje jeszcze ruchow?

Gość gość
17 tydz to bardzo wcześnie. To normalne, że nie czujesz. Jeśli to pierwsza ciąża tym bardziej

Gość gość
Moze. Moze masz tez lozysko na przedniej scianie? W kazdym razie 17 tc to jeszcze,wcale nie jest pozno jak na ruchy. Niedlugo ppczujesz

Gość gość
Ruchy czesto czuc dopiero po 20 tygodniu. Malenstwo jest jeszcze malutkie. ja tez na poczatku ciazy nie czulam ruchow a maly kopal bardzo

Gość gość
Kiedys mowili, ze pierwsze ruchy jak sie poczuje to oznacza połowę ciąży i troche w tym prawdy jest. W pierwszej ciazy zazwyczaj ruchy odczuwa sie okolo 20 tc.

Gość gość
Spokojnie, masz czas. To prawda że "z oponką" można odczuwać ruchy później, tak samo jak w pierwszej ciąży, i z tego co wiem to do 22 tc można nie czuć i dalej to jest w normie. Jeśli łożysko jest na przedniej ścianie to też osłabia odczuwanie. Ja wiem że są tutaj agentki które twierdziły że w 12-13 tc czuły ruchy i dzidziuś kopał :) Ale nie czytaj takich bajek. Wszystko jak na razie u ciebie ok.

Gość gość
Ja poczułam w 17 tyg w drugiej ciąży, w pierwszej było to później, coś ok. 20 tygodnia. Masz jeszcze czas, skoro lekarz mówi, że jest ok to się nie martw. Już niedługo poczujesz :)

Gość gość
W pierwszej ciąży poczułam ok 21 tyg, w drugiej już w 16, ale delikatne i wiedziałam już jak rozpoznać ruchy.

Gość gość
No wlasnie ja w pierwszej ciazy czulam dopiero takie porzadniejsze ruchy tez kolo 20 tyg a na te male nawet uwagi nie zwracalam. Teraz jak jestem w ciazy 16 tydz ale blizniaki wiec mam wiecej w brzuszku bo nie 11 cm a 22 to juz wiem co jest dzidzia co jest moim jelitem, choc to sa bardzo delikatne bo nie maja jeszcze tyle sily zeby mi dokopac :-)

Gość gość
Te agentki czujące ruchy" w 13 tygodniu to czują tak naprawdę bulgotanie w jelitach. Ja poczułam ruchy w 21 tc.

Gość gość
Jak czytam te od ruchów w 13 tyg też chce mi się śmiać. Raz przeczytałam tutaj, że przyszła mama spać nie mogła od intensywności tych ruchów w tak wcześniej ciąży. Ostatnio w nodze poczułam pulsowanie jakby coś mi się ruszyło pod skórą. Pomyślałam zaraz o tych wczesnych *****ch Kafeterianek. ;)

Gość gość
ja poczułam w 21 tyg, nie ma co się nakręcać