Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wracam do pracy, co z dzieckiem??!!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, niedługo musz wrocic do pracy i zostawic moją 13 msc córke. Jestem przerażona bo córka zasypia tylko ze mną i na każdego krzyczy jak chce ją ululac. Prosze o rady jak przetrwac psychicznie ten ciezki czas. Jak Wy i wasze dzieci radziłyscie sobie z rozłąką na tak długie godziny? Nadmienie, że musze znalezc opiekunke i to równiez mnie przeraza

Gość gość
setke do mleka i lulu

Gość gość
zero odpowiedz normalnych, rozumiem, że wszystkie mamusie siedza ze swoimi dziecmi do 18 roku zycia, tak?? superrr

Gość gość
Dlaczego zasypiasz z dzieckiem? Jak dbasz, tak masz !

Gość gość
jest dośc nerwow, kłade sie koło niego zeby czuł bezpieczenstwo i troche sie wyciszył.

Gość gość
Po prostu część kobiet nie dopuszcza do tego by byc jedyną tolerowaną osobą, i wie, ze w pewnym momencie wróci do pracy więc przygotowuje dziecko do separacji.

Gość gość
Jeżeli musisz to szukaj opiekunki i wracaj, wszystko się ułoży. Ja wróciłam jak mała miała 8 m-cy, na 5-6 godzin zostawala z opiekunką. Też miałam obawy, dziecko na piersi, tylko ze mną ciągle i okazało się, że niania doskonale się sprawdziła. Za wczasu trochę przyzzwyczaj do niani, żeby wiedziała jak najwięcej szczegółów z codziennych rytuałów i przyzwyczajeń i mała żeby poznała i polubiła.

Gość gość
ale mój syn jest towarzyskim dzieckiem, czesto odwiedzaja nas goscie, ale z zasypianiem jest problem

Gość gość
dziekuje za konkretną odpowiedz. Własnie tak myslałam, tylko że moje dziecko to straszny uparciuch i wiem ze zasypianie z inna osoba okupi długim płaczem. A jak znalazłas nianie? z ogłoszenia czy polecenia

Gość gość
Samo zasypianie to nie problem... syn ok 1,5 r sam odstawił drzemki. Jak ty podejdziesz do tego spokojnie to dziecko szybko się przyzwyczai.

Gość gość
" niedługo musz wrocic do pracy i zostawic moją 13 msc córke." To ty masz córke czy syna?

Gość gość
Ja pracuje jako niania, i nigdy nawet nie dawalam ogloszenia. To na zasadzie polecen, ktos znajomy lub chociaz znajomy znajomego. Nie oddasz dziecka w calkiem obce rece chyba? Powinnas popytac znajomych i zaczac od szukania niani, ale musi ona przychodzic wczesniej by dziecko ja poznalo. I wpierw kilka wizyt przy tobie, potem wyjdz na godzine, potem na dluzej, stopniowo..