Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zrozumieć kobiety

Dlaczego kobiety NIE CHCĄ płacić za siebie na pierwszej randce?

Polecane posty

Gość jak zrozumieć kobiety

tak spłukane po zakupie makijażu i ciuchów że portfel pusty i idą na "sępa"? czy nie mają własnego honoru i chcą pokazać że są uległe? Niby chcą tą równość, ale tylko tam gdzie dla nich jest większa korzyść. Rozwijamy dyskusje

Gość gość
Płaci ten kto zaprasza-proste. Poza tym jak Cie nie stać na kolacje w restauracji to zaproś ją do siebie nawet na głupie spaghetti. To kobieta doceni jeszcze bardziej

Gość gość
człowieku jaką ty masz "równość"???? Miedzy kobieta a męączyzną są różnice i będą. I nigdy nie bedzie calkowitej rownosci. Tak samo ty chcesz skorzystac jak i one. Głupi temat którego nie warto rozwijac. Bądz sobie bucem dalej, nikt niczego od ciebie nie wymaga, ale ty tez góówno dostaniesz, bo wszystko do ciebie wróci.

Gość gość
owa "równość" jest zle pojmowana przez obydwie strony konfliktu. Po prostu powinniśmy sie uzupełniac a nie rywalizowac ze sobą i wtedy dopiero zoabczymy sens i nie bedziemy bucami dla siebie.

Gość gość
żeby roochać musisz mieć kasę. w każdym układzie i konfiguracji

Gość gość
Mnostwo facetow płaci, czasem nawet za koleżankę (zdarzyło mi się, zaprosilam kumpla na mecz żeby nie isc samej, i nalegal), więc jesteśmy rozpuszczone. Kolegom podziekuj.

Gość gość
17:16 jakoś ja pomagam kobietom jak mnie proszą o pomoc, ale jak ja proszę o pomoc to maja mnie w d***e i co to za karma?

Gość gość
to nie tak, kasa kasom, ale chodzi o cos jeszcze innego, kobiecie imponuj to ze facet jest wobec niej szarmancki, pod każdą postacią, jest to miłe kiedy otworzy ci drzwi i przepusc****erwszą, dla mnie tam moze nie miec kasy, ale wazne jest to ze umie sie zachowac, a nie jak ten BUC - AUTOR, zezryj se te pieniądze albo do butów wepchaj bedziesz wyższy za takie zachowanie kazda cie oleje, bo bucami normalnekobiety gardzą, nawet d***** hahah

Gość gość
jeśli nie stać cię żeby zapąłcić za kolację dla dwojga to zostań przy ręcznym albo gumowej lali :)

Gość gość
w dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi dlaczego kobiety mi się nie odwdzięczają tym samym gdy im pomagam?

Gość gość
żadna cie sie nie odwdzięczy, bo jestes krwa odmieńcem, a jak ci nie odpowiada zachowanie tych dziewczyna to moze jedną z nich zapytasz dlaczego tak jest a nie na forum jak guzico z podkulonym ogonem, zes rany w majty zadajesz takie pytania, wez nie rozsmieszaj mnie dalej..zaloze sie ze jestes takim rysiem dshem co tylko swoje ego na piedestale stawia i w realu kobiet sie boi i nawet nie chce mis ie z tobą gadac. Nara🖐️

Gość gość
Ja chciałam płacić za siebie i musiałam dosłownie wcisnąć facetowi kasę w łapę i i tak nie chciał przyjąć. Trzeba dosłownie użyć podstępu by będąc kobietą zapłacić za siebie. Ja jak najbardziej jestem za tym by kobiety płaciły.

Gość gość
gość dziś Płaci ten kto zaprasza-proste. Poza tym jak Cie nie stać na kolacje w restauracji to zaproś ją do siebie nawet na głupie spaghetti. To kobieta doceni jeszcze bardziej x Dokładnie. To jest tak oczywiste, jak przepuszczanie kobiety w drzwiach. Najpierw on zapłaci za restaurację, a następnym razem ja go zaproszę do siebie i przyrządzę mu takie danie, jakiego nigdy nie jadł. Przecież z czasem te "rachunki" się wyrównają. No chyba, że non-stop umawiasz się z jakimiś anonkami z netu i zawsze są to tylko pierwsze i ostatnie, takie oficjalno-sztywne randki w restauracjach. Więc jeżeli to ci tak czyści portfel, to zapraszaj je na spacer. Dotlenicie się i zwiedzicie okolicę.

Gość gość
gość dziś gość dziś Płaci ten kto zaprasza-proste. Poza tym jak Cie nie stać na kolacje w restauracji to zaproś ją do siebie nawet na głupie spaghetti. To kobieta doceni jeszcze bardziej x Dokładnie. To jest tak oczywiste, jak przepuszczanie kobiety w drzwiach. Najpierw on zapłaci za restaurację, a następnym razem ja go zaproszę do siebie i przyrządzę mu takie danie, jakiego nigdy nie jadł. Przecież z czasem te "rachunki" się wyrównają. No chyba, że non-stop umawiasz się z jakimiś anonkami z netu i zawsze są to tylko pierwsze i ostatnie, takie oficjalno-sztywne randki w restauracjach. Więc jeżeli to ci tak czyści portfel, to zapraszaj je na spacer. Dotlenicie się i zwiedzicie okolicę. x O i to jest odpowiedz na twoje pytaniu guciu z osranymi majtami ze strachu. A jak dalej nie rozumiesz to oznacza tylko ze masz problemy z wyciąganiem wniosków, albo wodogłowie :O

Gość gość
gość dziś w dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi dlaczego kobiety mi się nie odwdzięczają tym samym gdy im pomagam? x widocznie wybierasz kobiety, którym na tobie nie zależy. jak mi na kimś zależy (mówię też o relacjach koleżeńskich), to pomagam tym osobom.

Gość gość
kto zaprasza ten płaci - proste dlaczego więc kobiety nie zapraszają? bo musiałyby zapłacić proste. Kobiety nie dość, że materialistki, to jeszcze pazerne i skąpe pardon, pragmatyczne.

Gość gość
baby to egoistyczne koorfy

Gość chodzące kalkulatory
kobiety to chodzące kalkulatory, bo dla nich, może nieświadomie, związek musi się "opłacać", a faceci nie myślą w ten sposób, dlatego tyle konfliktów płci

Gość niewinne księżniczki
baby to suki, dlatego płace, udaje gentelmena, potem rooham i zmieniam numer i znikam, a one nie wiedzą co się stało, hahaha

Gość gość
Tak było tak jest i tak będzie. Facet płaci. Czy to randka czy spotkanie np w ciągu dnia tak po prostu.jeżeli nie pasuje to nie zapraszaj sknero j****y .

Gość gość
Czy ci faceci co tu takie tematy zaczynają mogliby się wreszcie zamknąć i przynajmniej spróbować nawiązać relacje z jakąś normalną kobietą? Jak szukacie w szambie to się nie dziwcie, ze dostajecie goofno. Większość kobiet nie jest taka jak piszecie. Tylko trzeba się postarać. P.S. jestem facetem.

Gość gość
Nie znosze takich skner co licza kazdy grosz i nawet kobiety nie zaprosza na kawe.Bo tak wymaga savoir vivre po prostu i nie znaczy wcale,ze za kazdym razem musi placic facet.Na mnie zawsze robili zle wrazenie mezczyzni ktorzy byli skapi a jeszcze o zgrozo chcieli kobiete naciagac.Zapomnij o poznaniu kogos jak masz takie podejscie do zycia.

Gość gość
trzeba się postarać a starania bywają kosztowne zwłaszcza starania o kobietę. Zaprosisz kobietę na spacer? Możliwe że pójdzie. ale będzie to wasza ostatnia randka Zaprosisz na kawę? Co za lamus, na kawę zaprasza pewnie biedak, albo skąpiradło. Mógł chociaż pizzę postawić Pizza? Phi! Dlaczego nie homary? Ciągle im mało. Tak było jest i będzie, że to facet płacił. Było też kiedyś tak, że kobiety nie głosowały, nie pracowały zawodowo, nie studiowały, nie kształciły się. Tak było. Było i się skończyło. Płacenie na randkach też się kiedyś skończy.

Gość gość
gość dziś kto zaprasza ten płaci - proste dlaczego więc kobiety nie zapraszają? bo musiałyby zapłacić proste. Kobiety nie dość, że materialistki, to jeszcze pazerne i skąpe pardon, pragmatyczne. x Nie zapraszają z tego samego powodu, z którego oczekują, że zostaną przepuszczone w drzwiach. Bo taką mamy kulturę. Owszem, mogłabym faceta zaprosic do restauracji i zapłacić za kolację nawet parę stów. Mogę nawet odwieźć samochodem do domu...Tylko ciekawe, jakby zareagował. Pewnie to by było ostatnie spotkanie. Mogę też odmawiać przepuszczania w drzwiach - i znowu, ciekawe, jaka by była reakcja. Zresztą ostatnio tu był temat "kobiety przejmują męskie role". Zastanówcie cię, czego chcecie. A jeżeli chodzi o to, że nie macie kasy, to pisałam wcześniej - zaproś jeden z drugim kobietę na spacer. Albo do muzeum w bezpłatny dzień.

Gość gość
gość dziś Dlaczego spacer miałby być ostatnią randką? Śmieszni jesteście. Z jednej strony preferujecie głupie lambadziary, a potem dziwicie się, że taka homara wymaga.

Gość baby to nędzne suki
jakby facet zaprosił na spacer to by go wyśmiały te suki, wyzwały od skąpca, bo jak na nie nie wyda się kasy to one czują się niedowartościowane, suki z kompleksami niższości, są nieliczne wyjątki więc to nie dotyczy wszystkich

Gość gość
to nie szukaj wśród suk. czy jednak cię do nich ciągnie? ;)

Gość gość
niewinne księżniczki dziś baby to suki, dlatego płace, udaje gentelmena, potem rooham i zmieniam numer i znikam, a one nie wiedzą co się stało, hahaha x o taaak, roohasz...swoją rękę :D

Gość gość
A czemu mam płacić? Stawia ten kto zaprasza

Gość gość
19:46 dlaczego? Spacer to wspanialy pomysl na spotkanie, ale to na pewno nie randka z prawdziwego zdarzenia, ktora jest zapowiedzia rozpoczynajacej sie przygody i fascynujacej znajomości i nie chodzi tu o korzystanie z portwela mezczyzny przez kobietę lecz o pokazanie jej, ze zgodnie z utarta tradycja (wielu społeczeństw) mezczyzna, ktory jest gotów zapłacić jest dzentelmenem robiącym pierwszy krok, dzieki temu daje do zrozumienia wybranej kobiecie, ze ja szanuje ..zupełnie jak dawniej gdy adorator, potencjalny i nadgorliwy kandydat na męża byl gotow ofiarowac egzotyczne skarby ojcu dziewczyny, byle tylko zdobyc wzgledy jej i jej rodziny ;) Tak sie juz utarło, dlatego tez, gdy kobieta podrywa pierwsza wg was nie szanuje sie, a to was nie pociaga.. bo ta kobieta jako człowiek nie respektuje przyjetych norm. Dodatkowo sami sobie jesteście winni, bo sami sobie zaprzeczacie.. niby narzekacie na kobiety, ze zawsze musicie sie wy pierwsi starac, podbijac, zapraszac, nie zrazac sie i walczyc o jej wzgledy i uwage, a gdy robi to kobieta to wam nawet podswiadomie jawi sie jako "podana na tacy" i nie warta dluzszej znajomosci, bo gdzie zabawa? Gdzie poczucie wygranej, zaspokojenie pierwotnych instynktow samczych, gdzie zdobywana i zdobyta kobieta zostaje najsłodszym trofeum? A wyobrazcie sobie sytuacje gdy kobieta w koncu zgadza sie na wasze zaloty, pozytywnie odpowiadajac na zaproszenie po czym czując się naprawdę zobowiazana oraz cała zadowolona płaci za kolacje :D To sie chyba wyklucza nie? Przeciez to by bylo smieszne. Co oczywiście nie świadczy, że kobieta nie może sie zrewanżować i zaprosić, a następnie zapłacić za randkę. Kolejna sprawa to to, ze kobiety kiedyś nie były traktowane na równi z mężczyznami, nie pracowały zazwyczaj, nie były dopuszczane do uczelni, musiały wychowywać dzieci i zajmowac sie domem, z czego więc miały płacić za cokolwiek? Dlatego utrzymanie rodziny i "płacenie" do niedawna było domeną mężczyzn ;) teraz jest inaczej, mężczyźni chętnie pomagają w obowiazkach, w wychowaniu dzieci, a kobiety dzielą sie z nimi w opłacaniu rachunków, wakacji, itp. Jednak jak wynika z ciągle istniejacych nierownosci i dyskryminacji mężczyzna na tym samym stanowisku pracy przeciętnie zarabia 30% wiecej niz kobieta.. wiec dlaczego to kobieta miałaby za niego płacić? Poza tym to kobieta rodzi, zajmuje sie częściej potomstwem i bardziej dba o dom, równocześnie pracując więc spełniając więcej obowiazkow w życiu od swojego mężczyzny, dlatego zazwyczaj to on płaci.