Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zrozumieć kobiety

Dlaczego kobiety NIE CHCĄ płacić za siebie na pierwszej randce?

Polecane posty

Gość gość
Rozmawiamy o płaceniu na pierwszej randce, czy o płaceniu w małżeństwie? Pierwsza randka, a ty już dzieci planujesz? Szybka jesteś. Tak z ciekawości zapytam, na której randce idziesz do łóżka?

Gość Wsibska Grażyna
Jak cie nie stać to nie zapraszaj a nie teraz dziadujesz , pewnie jesteś pipka w rurkach która żre obiadki u tej dziewczyny ale sie zrewanżować ? A gdzie tam , lepiej jakby to ona postawiła co nie ? Gdzie Ci mężczyźni prawdziwi tacy a później się dziwią że kobiety nie chca rodzic i się zenic , skały jesteś masz węża w kieszeni dziecku też żałował będziesz

Gość gość
Mój chłopak za mnie płaci bo żre u mnie obiady i to dużo częściej niż on mnie zaprasza ale jak był splukany to ja nam stawialam

Gość gość
21.33 przecztaj jeszcze raz uważnie. W wypowiedzi wyjaśniłam flaczego tak sie dzueje, ze na PIERWSZEJ RANDCE TO MEZCZYZNA PLACI. Pierwsze spotkanie jak wskazuje liczebnik porządkowy jest lub moze byc zapowiedzia całego łańcucha zdarzeń, które wymagają odpowiednich, wcześniej utartych w świadomości społecznej postaw. Pierwsza randka to tylko poczatek i synonim tego jak kobieta chce byc traktowana (czyt. z szacunkiem) i tego czy mężczyzna pokaże, ze kobieta jest dla niego na tyle ważna, ze jakieś płacenie na pierwszej randce to dla niego Pikuś :P W sumie porównując go do rycerza, który dla księżniczki zabija smoka, płacący za pierwsza randkę mężczyzna niewiele sobą reprezentuje :)

Gość gość
21.33 i jeszcze raz powtórzę, że sami pod soba kopiecie dołki, bo gdy kobieta jest nowoczesna, wyemancypowana i niezależna, dla ktorej nie jest żadnym problemem zaprosić mężczyznę na kolację, a potem wyciągając własny portfel za nią zapłacić, przez wielu mężczyzn będzie to aktem niezrozumianym, nie docenicie tego! Taka kobieta automatycznie spada w skali atrakcyjności, bo podświadomie będziecie sądzić, ze odda sie bez walki i ze głównie zależy jej na pojściu do łóżka właśnie i na łatwym seksie, wiec nie będziecie jej więcej zdobywac, tylko "skorzystacie" wg was z okazji i poderwiecie inną, za ktora zapłacicie i o ktorej względy bedziecie się starać. Błędne koło dla kobiet.

Gość gość
Niech będzie, że kobiety nie muszą płacić za siebie na randkach. Ale mogą to chociaż zaproponować. To dość nowa tradycja. Nic nie kosztuje. No chyba, że facet przystanie na taką propozycję. I wiele kobiet tak robi. Od kiedy pracują i mają własne pieniądze, mogą sobie na to pozwolić i będzie to mile widziane. Inne kobiety, kiedy tylko kelnerka przyniesie rachunek, odwracają od niego wzrok i patrzy wszędzie, byle nie w jego kierunku. To jest brak klasy.

Gość gość
22.15 właśnie uważam, że na pierwszym spotkaniu to mężczyzna powinien zapłacić i nieoczekiwac nawet chęci ze strony kobiety. Kobiety w ramach rewanżu dopiero na drugim.. tak bedzie lepiej dla podświadomości obu płci ;) w takim świecie żyjemy..

Gość gość
gdybyś był mężczyzną, to sama myśl, że mógłbyś nie zapłacić za kobietę na randce byłaby dla cienie ujmą. Ja jestem kobietą 30 + i np jak idę na pizzę z kuzynką lat 20, to jest to dla mnie niewyobrażalne, że miałaby zapłacić za siebie, no bo jak to, żeby dzieciak w moim towarzystwie płacił- ja dorosła pracująca kobieta, odnosząca sukcesy i nie stać mnie, zeby postawić dzieciakowi pizzę?! przecież to by było dla mnie poniżające, ze mnie nie stać na taki gest. W społeczeństwie jest pewna hierarchia i normalny mężczyzna czułby sie fatalnie, gdyby nie mógł zapłacić za głupi posiłek. Bardzo mnie dziwi, ze ktoś tak chętnie wchodzi w rolę samca "beta", który nie ma potrzeby pokazać kobiecie swojej pozycji, sukcesu i jeszcze narzeka, że kobieta nie chce takiego typa.. Nie wróżę sukcesow w podbojach, wbrew pozorom wiekszość facetów na randkach płaci, ba- nawet na gruncie koleżeńskim czy zawodowym bardzo trudno jest o faceta, który pozwoli zapłacić.

Gość gość
Może przemawia przez was bieda, ale to tez was nie usprawiedliwia. Ja np kiedyś byłam spłukana całkowicie i strasznie mnie męczyło, że idę do knajpy z młodszą 10 lat siostrą i nie tylko nie mogę jej postawić, ale to ona mnie musi finansować- dla niej to był zaden problem i żadne wyrzeczenie, ale ja się czułam bardzo niekomfortowo, że jestem w tak paskudnym połozeniu, ze nie stac mnie, żeby młodej loda kupić. A tu panowie z własnej woli ustawiaja się na końcu łańcucha pokarmowego i jeszcze się z tym obnoszą..

Gość gość
Kobieta która daje facetowi zapłacić za nią pokazuje że NIE jest równa i jest uległa, czyli ma się podporządkować samcowi. Jeśli to nie problem to moge płacić, w innym przypadku kobiety są tylko pijawkami które idąc na randke nic nie inwestują i nic nie ryzykują, więc sobie myślą, "a co tam.... pójde" nawet gdy niezbyt interesuje ich dany samiec. Bo mają wtedy ZA DARMO wypad na miasto, więc wtedy czym takich wypadów więcej tym lepiej dla nich. A facet płacąc za każdym razem inwestuje w znajomość z której nic potem może i tak nie mieć. To jest babska logika.

Gość Jest rozwiązanie
22:56 To nie zapraszaj i nie płać. Kobieta nie jest uległa, bo zapłaci na drugim spotkaniu, poza tym skoro kobiety rodzą dzieci to mężczyźni moga płacić na randce, nosić ciezkie zakupy, etc... kobiecie to nie ujmuje i nie umniejsza jej.. wrecz przeciwnie pokazuje jej, ze dany mezczyzna jest odpowiedni, zna swoją rolę i bedzie umiał stosownie ja odegrac.

Gość jasne o co chodzi
Kobiety najwyraźniej walczą o "równość"ale tylko tam gdzie jest to dla nich korzystne.

Gość gość
Nie zdzwilabym się jakbyś byl sam sknero. Ja kiedy ide z chłopakiem na pizzę wciskam mu pieniądze w dlon i proszę ze chcę zapłacić a on już z podniesionym tonem mówi że nie, on zapłaci. Odwdzieczam sie kiedy idę do sklepu. Wtedy kupuje mu coś do jedzenia i picia.

Gość Trzeba to zbadać
Kobiety rodzą dzieci, a wy co dajecie ludzkości?

Gość gość
jakby rodziły jakby facet nie zapylił ?

Trzeba to zbadać dziś Kobiety rodzą dzieci, a wy co dajecie ludzkości? x kiłe roznoszą - bardzo ciężka praca

Gość choroba wydawania
kobiety są dobre tylko w jednym: WYDAWANIU KASY, swojej czy czyjejś nie ważne, jak nie wydają to są chore

Gość gość
Po co kobiecie jakis d**ek sknerus ? Idz sobie sam na to tfoją rantke :P

Gość gość
jak zapraszasz to zapłać:o jak nie masz kasy na restauracje to zaproś na pizze za 30 czy 40 zł, jak to za wiele to na lody za kilka złotych jak sie zrobi cieplej jak nie masz i tego to zaproś na spacer o czym c***isali:o albo nie zapraszaj i czekaj aż ciebie zaproszą, powodzenia:)

Gość babski brak logiki
Dlaczego facet ma stawiać OBCEJ babie jakieś wypady na miasto, czy ona nie ma nic do zyskania gdyby ta randka zmieniła się w coś więcej?

Gość gość
Właśnie dzięki takim frajerom jak wy sknery i dupki powstają takie programy jak "Chłopaki do wzięcia" haha. Życzę wam żebyście zdechli w samotności i zadlawili się tymi pieniędzmi

Gość gość
Poszukaj sobie takiej, ktorej nikt inny nie zechce. Moze ona zaplaci nawet za ciebie i bedziesz mial darmoche randke. Haha...

Gość obiad kino teatr
kobiety chcą chodzić na randki ale nie chcą za nic płacić, tak to i ja bym chciał, która mnie zaprosi?

Gość gość
Idąc na randkę inwestuję swój cenny czas. płacenie, to nie jest dla mnie zaden problem, ale wolałabym zapłacić i spedzić ten czas sama lub z przyjaciółką, a nie z jakimś siurkiem jęczącym na porządek świata. a tak w ogóle, to chyba nikt z tych jęczących tu pip nigdy na randce nie był, bo nie są takimi frajerami, zeby dać się oskubać z zasiłku albo kieszonkowego od mamy jakiejś spragnionej darmowych posiłków harpii :D Tak czy siak posiłek w restauracji sredniej klasy, to o wiele za niska cena za randkę z taka imitacją faceta :D

Gość gość
Biedni.. już wiadomo dlaczego o tej porze siedzą takie ułomy bez kobiet i pisza ze im zle i płaczą. Skoro dla was 6zl za kawę dla baby to za dużo to kup sobie za to dwa piwa dupku ;) Trzymaj się z daleka od bab

Pisalam juz ze autor ma PRZEROŚNIĘTE EGO, jak niejaki Rysio Dash, bardzo mi go przypomina. Bardzo słabiutki, skoro wymaga równouprawnienia, jest wystraszonym siusiumajtkiem, ktory tak naprawde kobiet sie boi. Zamiast pracowac nad sobą, woli wejsc na babskie forum i wyżywać sie. Tyczy sie to także wpisów takich jak ****choroba wydawania dziś kobiety są dobre tylko w jednym: WYDAWANIU KASY, swojej czy czyjejś nie ważne, jak nie wydają to są chore**** Bujaj sie nikt nie chce od ciebie kasy, pisalam zebys schowal sobie w buty te papierki albo podcieral sie nimi co rano po oddaniu stolca🖐️

Gość kasa za dymanie
NadejżdA dziś Trzeba to zbadać dziś Kobiety rodzą dzieci, a wy co dajecie ludzkości? x kiłe roznoszą - bardzo ciężka praca była zona Szteffana Killoffa edytowano dziś Zgłoś Syfy to akurat roznoszą kobiety, tz. prostytutki, coś ci się pomyliło

Gość gość
Zero klasy panowie, Z E R O

Gość gość
Po co ci kobita, jak należysz do osób, które mają poczucie krzywdy, gdy ładują kasę w coś innego niż własne gardło, to idź na randkę sam ze sobą. Zabierz się do swojej ulubionej knajpy, spędzisz wieczór w doborowym towarzystwie i nikt bezczelnie nie sięgnie po twoje :D Niech sobie szukają innych frajerów naciągaczki

Gość randki w ciemno
gość dziś czyli widać że chodzi tylko o KORZYŚĆ z randki, bo za kumpele możesz zapłacić jak z nią idziesz a za siebie idąc na randke nie. Moge też zapłacić za randke jak będzie z niej KORZYŚĆ i nie chodzi tu o nędzny seks w wykonaniu jakieś marnej księżniczki