Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka262

NUTRITION mamy ktore stosowaly POMOCY

Polecane posty

Gość ulka262

Jestem mama wczesniaka. Wiec wiadomo jest walka o kazdy gram. Dziecko przybiera na wadze ale nie szalenczo. Bardzo duzo ulewa - zasadniczo to az wymiotuje. Dzis na wizycie pediatra polecil nutrition. Karmie piersia, dziecko ma 3 m-ce. JAK TO PODAC??

Gość gość
A co to w ogóle jest bo nigdzie tego znaleźć nie mogę

Bebilon nutriton zageszczac do mleka dla dzieci nadniernie ulewajacych, wymiotujacych. Jakos sobie radze. Podaje z polowy porcji w formie papki lyzeczka. Po dwoch dniach widac poprawe (nie wymiotowal w ogole) tylko ze dzis potwornie boli go brzuszek - czy to nie od tego zageszczacza??

Gość gość
Możliwe że właśnie od zageszczacza

Gość gość
To podajesz do mleka ten zageszczacz

Gość gość
Ściągnij mleko i w butelce podajesz co za problem

Pewnie zaden. Chodzi o to ze ok miesiaca temu przestalam sciagac i zaczelam go juz karmic tylko piersia (musialam wciskac w niego odpowiednia ilosc jedzenia stad sciaganie) i nie chce znow do tego wracac. Nieważne, odstawie to na dzien i potem znow sprobuje, jesli bole wtoca to po prostu zrezygnuje z zageszczacza. Zwyczajnie chcialam zapytac mamy ktore stosowaly, jak sie to sprawdzalo.

Gość gość
Autorko sciagasz troszkę mleka, mieszasz z nutritonem i podajesz butelka lyzeczka jak wolisz a potem karmisz normalnie z piersi.

Gość gość
Aha jak dziecko brzuszkowe i na zageszczacz tez reaguje to podawaj probiotyk jakis zeby troszke usprawnic. Wprowadzanie czegokolwiek to poczatkowo problemy brzuszkowe u wcześniaków.

Dzieki :-) Niestety bardzo brzuszkowe :-( Ostatnio wyl mi calymi dniami, w ogole nie spal. W niedz i pon wydarzyl sie cud i byl spokoj, cisza, usmiechy i spanie. Wczoraj i dzis podalam ten zageszczacz i dzis byl krzyk od 11 do 19. Dlatego z tym to skojarzylam. Zaczynam zyc w blednym kole i juz nie wiem co jest zlem mniejszym :-(