Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sibsib

Ubezpieczenie zdrowotne.

Polecane posty

Gość Sibsib

Witam. Ostatnio zostałam wyrejestrowana z PUP z powodu nie podjecia stazu( brak dojazdu z powodu dużej odległości między miejscem zamieszkania i pracy). Więc chciałabym być ubezpieczona żeby w razie jakichś chorób urazów wypadku zostać przyjętym przez lekarza lub w szpitalu bez jakichś opłat i tu moje pytanie. Gdzie powinnam się zgłosić żeby oplacac takie ubezpieczenie. Jaki koszt jest takiego ubezpieczenia.

Gość gość
Poczytaj sobie o dobrowolnym ubezpieczeniu w nfz

Gość Sibsib
Ok czytałam. Chodzi mi bardziej o ubezpieczenie zdrowotne np w pzu. Czy coś takiego jest wgl.

Gość gość
Nie wiem czy ubezpieczajac sie w pzu o ile sie da to opieka zdrowotna to bedzie ta publiczna w polsce, ci prywaciarze typu pzu to maja swoich lekarzy do ktorych w razie czego cie kierują. Ale to musialabys isc do nich i popytac.

Gość gość
Teraz chyba zmieniło się prawo i nawet jak nie masz ubezpieczenia to Cię przyjmą do lekarza, ale recepty nie będą refundowane. Wszystko na 100%.

Gość gość
Ok rozumiem. Jestem przewlekle chora dlatego bardzo zależy mi na ubezpieczeniu. Właśnie też czytałam ze wybrani lekarze przez pzu. A wszyscy mi doradzają tam się ubezpieczyc.

Gość gość
Tak przyjma za darmo ale tylko lekarz pierwszego kontaktu, specjalisci i szpital nie wchodzi w grę.

Sibsib, PZU współpracuje z wieloma prywatnymi placówkami medycznymi, z których mogą korzystać nasi klienci. Jednak jest to ubezpieczenie grupowe, kierowane do firm, które chcą zapewnić swoim pracownikom profesjonalną opiekę medyczną w renomowanych przychodniach. Nie można przystąpić do niego indywidualnie. Możemy Ci zaproponować ubezpieczenia na życie m.in. PZU Ochrona na Zawsze, PZU Spokój na Każdy Dzień, które możesz rozszerzyć o ochronę na wypadek leczenia szpitalnego, złamania kości, operacji chirurgicznych czy ciężkich chorób. Jednak nie zapewnią one wizyt planowych u lekarza. Pozdrawiam

Gość gość
Ja swoje ubezpieczenie zakupiłem od firmy http://viabaza.pl/ . To był bardzo dobry krok.