Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wy tak wszyscy narzekacie na zony i malzenstwa?

Polecane posty

Gość gość

Kazal wam ktos sie zenic? Zyjemy w wolnym kraju, gdzie religia juz nie ma wiekszego znaczenia, a jak kto zyje tez malo kogo interesuje. Konkubinaty, zwiazki homoseksualne. Jest mnostwo samotnych matek, co stety niestety, stalo sie pewna norma. Juz nie padaja krzywdzace okreslenia o prowadzeniu sie itp. Ja zawsze lubilem byc w zwiazku, dobrze mi tak, lepiej niz samemu. Lubie miec kogos o kim mysle, kto mysli o mnie. Lubie sie starac dla drugiej osoby, dzielic z nia zycie. Nie jestem zonaty, ale mam nadzieje, ze kiedys bede i wierze, ze to bedzie piekna sprawa. Zyc razem.

Gość gość
Masz rację, i życzę Ci szczęścia i harmonii w związku. Takie narzekanie to część trendu lansowanego przez pewne środowiska, by obrzydzać, wyśmiewać małżeństwo, rodzinę, dzieci, i wszelkie tradycyjne wartości. Sporo ludzi narzeka na małżeństwo, bo tak wygodniej, zamiast mieć pretensje do siebie , bo zawierali małżeństwo bez refleksji , lub z niewłaściwych powodów. Ale zawsze łatwiej jest zwalić winę na kogoś lub na coś, niż uczciwie przyznać się do błędu.

Gość gość
faceci narzekaja na zony, bo sa niedojrzali, niedostosowani do zycia dojrzalego w malzenstwie i nieodpowiedzialni by zajac sie wlasna rodzina i ja stworzyc, zderzenie z rzeczywistoscia, ot jedyny powod.

Gość gość
Ja jestem facetem i chciałbym się kiedyś ożenić, fajnie jest mieć się kim opiekować i dbać ale i czasem poklucic. Takie małe marzenie

Gość gość
Mój mąż jest moim Jedynym.

Gość gość
gość dziś - czekam dokładnie na kogoś takiego jak Ty!

Gość gość
14,31 O miło to słyszeć ze ktoś na mnie czeka.

Gość gość
gość dziś - z tym czekaniem na Ciebie to "przenośnia" :) ale faktem jest, że wciąż czekam na swoją "drugą połówkę" :). W każdym razie podoba mi się Twoja odpowiedź z 14.11 w temacie. Pozdrawiam :).

Gość gość
14.44 A już myślałam że to ty ta wymarzona przeznaczona :)hihi

Gość gość
gość dziś - nigdy nic nie wiadomo... może to jednak ja? Pozdrawiam. 14.44.

Gość gość
O jak miło... nawet tym tematem być może kogoś zeswatam :)

Gość gość
19.40 Może może jednak kto wie:) Ile masz lat? Wiem że kobiet o wiek się nie pyta ale:)

Gość gość
gość dziś - fakt, że kobiet o wiek się nie pyta. Podaj Ty w jakim wieku jest facet, którego masz na myśli, żeby ze mną poznać (może tak z tego wybrniemy :) )? Pozdrawiam.

Gość gość
13.20 Bardzo dobrze napisane! Niestety to forum lansuje takie same trendy, więc tutaj raczej o zdradzie i nieszczęściu się czyta. Małżeństwo to piękna sprawa, jestem z moją żoną 17 lat, a jak gówniarz czekam, aż ją dopadnę wieczorem pod prysznicem :-)

Gość gość
9.51 Ćwierć wieku bardzo bardzo blisko:)

Gość gość
gość wczoraj i gość dziś Dziękuję Wam za te wypowiedzi. Gdy czytam takie teksty, odzyskuję nadzieję, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią żyć, jak ludzie.:) Najlepszego dla Was!

Gość gość
Dokładnie tak! Teraz lansuje się egoistyczną pseudo miłość dla chwilowej zachcianki, zdrady i rozwody: "już cię nie kocham to odchodzę". Miło się czyta, gdy ktoś pisze o swojej miłości do żony/męża po wielu latach bycia razem. Są jeszcze prawdziwi mężczyźni i prawdziwe kobiety... :)

Gość gość
Często to wszystko się opiera na tym, co nas spotkało w rodzinie. Nie musicie się ze mną zgadzać, ale teraz faktycznie jest moda na singli, obśmiewanie osób, które chcą założyć rodzinę i poważnie do tego podchodzą. Osoby z rozbitych rodzin, albo takich nieudanych, z alkoholem, awanturami i z rodzin, gdzie rodzice się nie szanowali, zdradzali, kłócili przy dzieciach, nie dorobili się niczego, nie wierzą, że małżeństwo ma sens. Często co związek to klapa. Małżeństwo moich rodziców okazało się szczęśliwe i trwałe. Zawsze mieli jakiś cel w życiu, do którego wspólnie dążyli. Starali się swoim zachowaniem dawać dobry przykład mnie i bratu, nigdy nie widzieliśmy ojca mocno pijanego ani mamy. Nie robili niczego, żebśmy ich nie szanowali. Dlatego uważam, że odpowiednio dobrane osoby potrafią żyć razem bez większych konfliktów i dadzą radę zmierzyć się z problemami jak różne choróbska, kredyty i inne nieszczęścia ☺

Gość gość
09.54 (13.20) A my dziś" dopadlismy się" w ciągu dnia:):), jak napalone nastolatki, po 20 paru latach małzenstwa.. Maz wyskoczyl do sklepu po drobiazgi, a wrocił z ..bukietem żonkili:) no i...dopadlismy się..Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wielu wspaniałych "dopadnięć", spontanów czułych i sympatycznych, I ciepełka w Waszych sercach do końca zycia:) Pozdrowionka dla Autora.

Gość gość
14.26 Niestety jest bardzo wiele osób, które traktują partnerkę/partnera jak zabawkę, gdy się znudzi (bo zabawki często znudzą się), to kolejna zabawka. Tylko, gdy osoba zdradzana, oszukiwana tak powie i odejdzie, to takie postępowanie należy zrozumieć.

Gość gość
16.03 akurat to rozumiem. do małżeństwa trzeba dwoje porządnych ludzi.

Gość gość
*dwojga porządnych ludzi...

Gość gość
ja nie znalazlam swojej polowki.

Gość gość
po co sie zenia a potem narzekaja.

Gość gość
Ja też nie znalazłam swojej "drugiej połówki". Nie mam szczęścia do facetów.

Gość gość
A ja do kobiet

Gość gość
gość wczoraj A ja do kobiet. xxx W takim razie może się poznamy? :) Pozdrawiam. Ta z 17.18.

Gość gość
Chętnie. Skąd jesteś?

Gość gość
Z kontowni