Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 lat temu najniższa krajowa wynosila 650 zl dzis jest prawie 1500 i jeszcze źl

Polecane posty

Gość gość
z promocjami to nas w balona robia np. pepsi za 2,99zł jest bardziej rozcieńczone od tej orginalnej za 4,99zł

Gość gość
Warszawa: Centrum, okolice pl.bankowego, mieszkanie kwaterunkowe, 2 pokoje ok 40 m kw. Czynsz 800 zł., w tym woda. Centrum, okolice PKiN, mieszkanie także kwaterunkowe, 1 mały pokoik, mieszk ok 17 m kw. Czynsz 700 zł.w tym woda. Ochota-rakowiec, mieszk. wlasnościowe, 25 m kw, czynsz 360 zł., woda osobno. Ochota-rakowiec, mieszk.wlasnosciowe, 2 pok., ok 38 m kw. Czynsz 380 zł.woda osobno. Praga północ - gmina centrum, mieszkanie własnościowe, osiedle nad samą Wisła, 2 pok.ok 36 m kw., czynsz 500 zł.woda osobno. Praga Południe, saska kępa, mieszk. Wlasnosciowe, 3 pok 47 m kw, czynsz 600 zł, woda osobno. Ceny mieszkań do kupna: a co za tym idzie, wyzsz rata. Ochota-rakowiec, od 8 tys za m kw wzwyz za rynek wtorny tj za m. w bloku z lat 60,70,80tych, w centrum roznie 10 tys- 60 tys za m kw, zalezy czy blok czy apartament w nowoczesnym wiezowcu lub stylowej kamienicy. Oplaty za wynajem, to juz w ogole nie-tania bajka, razem z czynszem administracyjnym np Ochota 2 pok 1600-2200 nawet do 2500. Woda srednio 10 zl zimna za m.szescienny, 20 zl ciepla za m.szescienny, plus oplaty przesylowe. Bilety ZTM 4,40 zl jednorazowy. Dentysta za plombe bierze w granicach 70-200 zl zalezy do kogo sie pojdzie. O jedzeniu nie piszę, bo już się wypowiedzieliście. Szkoła np prywatne gimnazjum, nie jakieś prestiżowe, 1000 zł za mc, 800 zł wpisowego. Żłobek prywatny? Jakieś 800-1500 zł mies., a opiekunka śpiewa sobie (te emerytki co chcą dorobić, studentki, i panie z profesjonalnych agencji niań w granicach 1600-2600 za opiekę nad jednym dzieckiem. X X A myślicie, że w stolicy to są tylko te firmy które płacą wielkie pieniądze? Też są tu sądy, oddziały zus, skarbówki czyli ogólnie budżetówka, korporacje, firemki przeróżne i tu ludzie na stanowiskach typu asystent / referent / obsługa klienta / back office zarabiają po 1300-1700 na rękę.

Gość gość
mam skórzane buty za 100zł i trzymają się 7 rok

Gość gość
kupiłem firmowe i rozwaliły się po 2 miesiącach

Gość gość
nie pijesz ale w inny sposób się trujesz bo zażywasz np. tabletkiantykoncepcyjne, depresyjne, na bóle głowy itp.

Gość gość
a slyszeliscie pewnie te jaja z owocami ze te ktore sa sprowadzane to do Polski trafia wszystko co najgorsze;/

Gość gość
ja tam jajka i smietane kupuje od sasiadki, rzucam jej kurom chleb codziennie to i za darmo czasem ubije mi jakas kure, a normalnie jej placei powiem szczerze ze zupelnie inaczej to smakuje niz sklepowe

Gość gość
wszystko jest nie zdrowe ludzie jedzą od lat śmiecie i żyją długie lata

Gość gość
kto zyje ten zyje teraz to rak na raku...niestety tak teraz zyjemy, malo ruchu, nadwagi miażdżyce, zawały, g*******e jedzenie,nic dodac nic ujac.

Gość gość
no i tabletki które zażywamy nas trują

Gość gość
Żeby godnie żyć trzeba zarabiać w.Polsce 3000zł. I niemiec zobowiązan kredytowych

Gość gość
dokladnie prochy tez swoje robia i to nie takie troche, ja mam problem ze zajsciem w ciaze płące masakryczne pieniądze za leki, a czuje sie po nich jakbym obuchem oberwala, chcialby czlowiek zdrowo zyc ale f=dokonca sie nie da niestety.

Gość gość
Leczenie kanałowe zęba jest refundowane,więc kto wam każe chodzić prywatnie i bulic po 5 stow?

Gość gość
Nie każde dostępne leczenie jest publiczne. Ostatnio np musiałam założyć aparat ortodontyczny (nie mówimy tu o estetyce, a o zdrowiu) i iść na rehabilitację specjalistyczna, która jest dostępna tylko prywatnie. Aparat ok 5 tysięcy (+ każda wizyta 260 zł co miesiąc - normalne ceny w Warszawie), rehabilitacja 2 tysiące. Nie wiem skąd bym miała na to jakbym pracowała za 1500. Za 1500 to wegetacja, dla ludzi zdrowych, bez żadnych potrzeb poza żarciem...

Gość gość
1500zł jest odpowiednia kwota na życie więc nie pitol że to jest wegetacja

Gość gość
Nigdy nie zarabialam tyle i nie zamierzam (przynajmniej dopóki mam wybor to z niego korzystam), więc w sumie co ja tam wiem :P