Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostawic dziecko w szpitalu ,do kiedy

Polecane posty

Gość gość

mam dylemat, jestem w ciazy, chce zostawic dziecko w szpitalu ale jakby jednak je wziela, zeby zobaczyc jak to bedzie, to ile mam czasu zeby jednak je oddac,jesli nie ulozy sie nam

Gość gość
Dlaczego zakładasz ze Ci się nie ułoży ?

Gość bare
możesz oddać w każdej chwili; ważne że jak się rozmyślisz żebyś się zrzekła praw rodzicielskich bo wtedy dziecko ma szansę na kochającą rodzinę.

Gość gość
jakby co to chce jak najszybciej bo wiem, ze takie maluszki latwo znajduja rodzicow do adopcji. nie wiem czy sie ulozy nie zakladam ze nie, na wszelki wypadek pytam, jestem nieletnia i moze byc trudno bardzo no i samotna matka

Gość gość
Może być trudno. Lecz jeśli nie Ty, to kto?

Gość gość
Jak już je weźmiesz do domu, to nie oddasz choćby nie wiem co. Gwarantuję.

Gość gość
Takie rozwiązanie napewno jest lepsze dla dziecka, tyle się słyszy o różnych tragediach. Z własnego doświadczenia wiem, ze nie jest łatwo oddać takiego maluszka. Ja również urodziłam będąc nieletnia, różne miałam myśli .... Dziś mój szkrab ma 3 lata :) najukochańszy na świecie.

Gość gość
dzieki, no zobaczymy jak to bedzie

Gość gość
Głupia jesteś i wyrodna. Zrobiłaś se dzieciaka to go chowaj i bądź odpowiedzialna. Teraz jest polityka prorodzinna i kobieta może się starac o zasiłek 1 tys przez cały rok, później 500+ i zasilki z mops, w międzyczasie postaraj o alimenty. A jak dziecko większe, to znajdziesz prace i jakoś sobie poukładasz życie.

Gość gość
nie chcialam dziecka to niechcacy sie stalo, chce zapewnic mu przyszlosc zeby adoptowala go jakas kochajaca rodzina co nie moze miec swojego, dbam o siebie biore witaminy jestem odpowiedzialna

Gość gość
Autorko - dobrze że o tym myślisz. Życie bywa trudne i nie ma co sentymentami się kierować. Każda decyzja będzie trudna ale z pewnością postapisz dobrze.jesli zostawisz dziecko przy sobie zadbaj o siebie i o nie. A Oddajac dziecko dajesz szansę bezdzietnym rodzinom. Sama mam adoptowane dziecko i jestem wdzięczna jego mamie! Możesz też pomyśleć o rodzinie zastępczej np. Twoi rodzice lub inni krewni. Albo o adopcji ze wskazaniem i wtedy możesz odwiedzać dziecko. Różne są możliwości. Ważne byś jeszcze w ciąży rozgladnela się za tym bo potem trudno będzie znaleźć na to czas. Zapytaj w ośrodku pomocy społecznej lub w jakiejś fundacji która zajmuje sie mamami np. Na www.ngo.pl

Gość gość
dziekuje

Gość gość
Zawsze możesz to zrobić, więc nie działaj pochopnie. Dla mnie dziecko jest najważniejsze na świecie, to część mnie. Nie umiałabym żyć nie wiedząc co z nim. Zastanów się dobrze, ale tak konkretnie i jak nie chcesz otoczyć opieką swoje dziecka to go normalnie oddaj i zrzeczcie się obydwoje praw, dzięki temu ma szybką szansę na normalny dom.

Gość gość
Autorko, to chyba nie takie proste, że weźmiesz dziecko do domu, a potem, po kilkunastu dniach je oddasz. Po pierwsze dla ciebie. Bo już to dziecko pokochasz i będzie ci ciężko się z nim rozstać. mam nadzieje, ze nikogo nie urażę tym porównaniem, ale nawet do zwierzątka człowiek się przywiąże przez ten czas. No i druga sprawa - czy szpital będzie miał obowiązek przyjąć to dziecko, skoro już dostaniesz wypis? Przemyśl wszystko dokładnie, poszukaj, popytaj. Życze ci podjęcia dobrej decyzji, bo każda będzie trudna.

Gość gość
Jak zostawisz dziecko w szpitalu, to masz 3 miesiace na zmiane decyzji. Jesli zabierzesz dziecko do domu i zdecydujesz sie oddac po jakims czasie, to od tego sa inne instytucje. A tak nawiasem to piszesz, ze jestes nieletnia, wiec jesli nie osiagniesz pelnoletnosci do dnia porodu, nie bedziesz miec wladzy rodzicielskiej w stosunku do dziecka, a co za tym idzie, nie bedziesz miec prawa do decydowania, czy dziecko gdzies oddac. Taka decyzje maga podjac twoi rodzice.