Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZiewczyny jak wygląda badanie EKG

Polecane posty

Gość gość

? Gdzie przyklejają te specjalne "nalepki"? Ile trwa? Strasznie się wstydze leżeć bez biustonosza... Wiadomo jak wyglądają piersi po karmieniu;-/ Jak się przełamać i nie przejmować? Badanie robi pielęgniarka czy lekarz? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość gość
Na kostki na ręce i wokół piersi przyczepiają takie spinacze. Chwila i po robocie. Pielęgniarka robi. Nic strasznego nie martw się. Nie myśl o tym i już

Gość gość
No stanik trzeba zdjąć. To trwa może z minutę. Gwarantuje ci ze nikt na twoje piersi zwracać uwagi nie będzie.

Gość gość
Wiem,ze Ci ludzie widzieli juz wszystko. No, ale jednak dla mnie i pewnie jak dla większości kobiet to stresujące i wstydliwe badanie. Ps. Myslalam, ze trzeba tak leżeć z 20 minut;-) uff

Gość gość
Tu jesteś z kimś sam na sam a jak rodzisz (nie wiem czy rodzilas)to cały sztab ludzi stoi nad twoim gołym dupskiem. Także tego...przeżyjesz

Gość gość
Nie takie cycki tam przychodzą

Gość gość
Nie ściągałam stanika a badanie miałam niecałą godzinę temu.

Gość gość
ostatnio kilka razy mialam ekg w roznych miejscach i nigdzie nie kazali sciagac biustonaosza

Gość gość
Jestem elektroradiologiem, wykonuje EKG i do tego badania należy ściągnąć stanik, osoby które mówią że może pani zostawić są niedouczone, w staniku mogą wystąpić zakłócenia, elektrody są źle ułożone i mogą w każdej chwili się odczepić. (Mówimy tu o 6 odprowadzeniach przedsercowych)

Gość gość
Ja też miałam w staniku a pani obok mnie (na sali w szpitalu)tez nie musiała ściągać. Może są niedouczeni nie wiem ale ja się nie znam wiec nie będę zwracać uwagi :-)

Gość gość
To w końcu jak to jest -może podacie jakieś żródła /dyrektywy medyczne na ten temat ? TJ czy w staniku czy bez i czy naprawdę tylko minutkę to trwa ?