Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość106

czy mozna w wieku 28 lat przegrać życie?

Polecane posty

Gość gość
To przestań marudzić! Dzicko będziesz mogła mieć i za 10 lat - jak tutaj kilka osób usilnie powtarza to nie jest Polska. Jeszcze kogoś poznasz, studia i wolontariaty to idealne warunki.

Gość gość
gość dziś A ja myśle, że ty jestes gorszym przegrywem ode mnie i dlatego tak po mnie jeździsz. Moze jestem stara ale tak jak pisalam bylam ciezko chora i zrozum nie mam mieszkania z urzedu ani od panstwa place praktycznie tyle samo co inni wynajmujacy z tym ze moglam sobie zrobic w nim co chce. Zgłoś Jak 28 lat to "stara" to ja jestem Św. Mikołajem. Stara to będziesz koło 70tki raczej dopiero. Nie dobijaj się sama, choć wiem że to nie Twoja wina tylko kultury z jakiej się wyrwałaś. Samodobijanie się jest idiotyzmem. 28 lat to bardzo młoda osoba, masz jeszcze ponad 2/3 życia przed sobą, nie rób jaj.

Gość gość
I tak wiem, jestem strasznie złośliwa, ale drażnią mnie osoby które narzekają na własne wybory. Przecież poszłaś na studia po to, żeby potem mieć lepiej. Pracę rzuciłaś po to, żeby skupić się na nauce i móc iść na wolontariat. Więc tego się trzymaj - nie myśl o dzieciach bo to cię będzie tylko dołowało. Co jak nigdy nie będziesz miała dzieci (z jakiegokolwiek powodu), uznasz wtedy, ze zmarnowałaś życie? Pomimo doświadczenia ze studiowania w dwóch krajach? Pomimo kariery jaką chcesz budować? Skup się na małych krokach, reszta przyjdzie sama.

Gość gość
gość dziś "praktycznie tyle samo" czyli jednak nie tyle samo? Założyłaś ten temat żeby każdy cię pocieszał? wyraziłam moje zdanie - jesteś leniwa. I nie chodzi o samą pracę tylko ogólnie o podejście, też studiowałam w UK i tylko osoby które zdrowo zapieprzały od pierwszego roku na studiach potem mogły liczyć na parę, bo kończąc mogli pochwalić się trzema stronami CV. Nie jesteś zaradna, radzisz sobie "jakoś", ale cieszę się, że w swojej obronie przed krytyką przypadkowej osoby z internetu udało ci się podnieść swoją własną samoocenę. Zależy co się studiowało...tak jak w Polandi idziesz na marny i latwy kierunek to i potem pracy nie ma.

Gość tyle mojej rady
gość dziś przestań się użalać nad sobą, przeszłość zostaw gdzie jest i patrz do przodu. Każdy dostaje inne karty do gry w życiu, graj tym co masz, i jak trzeba idź po najniższej lini oporu, i nie dyskutuj z debilami.

Gość gość
autorko nie tlumacz sie. ciekawe jakie kolezanka ma osiagniecia. jestes mloda mieszkasz sama pewnie w kilkupokojowym mieszkaniu...studiujesz . nie dziw sie ze innych szlag trafia- siedza w kawalerkach albo na kupie z rodzicami. tacy jestesmy i tego nie zmienisz...zawistni i podli. powodzenia.

Gość gość
1.47 nie zasniesz teraz przez to ze ktos podniosl sobie samoocene na kafeterii. qrwa jak tera bedziesz żyć?!!! :D

Gość rolnik bez zeba na przedzie
to zalezy czy jest sie babo czy chlopo

Gość gość
nie ważne "jak" ona sobie daje rade ale że daje, a ilu z was prawdziwych przegrywów mieszka po 30stce ze starymi i zero pomysłu na życie? Autorka przynajmniej coś próbuje robić, więc przegrywy muszą po niej jechać bo sami są przegrywami, więc nikt inny nie może mieć lepiej jak oni. Stado debili.

Gość gość
Juz mi sie nie chce tego czytać wszystkiego ani tu pisać. Jak odchodziłam z pracy i szłam do collegu to mi polacy źle życzyli, że i tak sobie nie dam rady a po a na co. I że i tak tu wroce Jak dostałam mieszkanie to też im gul skoczył i mowili mi, że nie bede miała za co placic. Jak teraz odchodzilam z pracy to tez glupie pytania a czemu? Kiedy wlasnie chcialam sobie odlozyc aby miec pewna przyszlosc i poszukac czegos zwiazanego z moim kierunkiem. Staram sie isc do przodu moze to nie jest spektakularne bo to male kroczki. A tam ide spac. Dowiem sie za kilka lat czy przegralam zycie [ czesc]

Gość do przodu nie do tyłu
Autorka jest jedynie "durna" w tym że tłumaczy się tu debilom, zamiast robić swoje i nie oczekiwać opinii innych odnośnie swoich decyzji. Troche jaj panna, nie bądź peezdą.

Gość gość
gość dziś Bo większość polaczków za granicą to zazdrosne i zawistne koorfy z najniższych sfer społecznych, sam nie zje a innemu nie da, banda przegrywów i tępaków umysłowych, bo NIKT nie może mieć lepiej od nich, co za popaprańcy obsrani.

Gość butem w moorde
gość dziś Pracujesz z polaczkami to tak jest. Uciekaj od nich i to daleko, bo cie zadziobią i zjedzą za kilka pensów te prymitywne bydlaki.

Gość gość
2.00 ale dalas popis. Polaczkow????? Weszlam tu bo sie przebudzilam i normalnie sie zdenereowalam. Jak moze Polka o innych Polakach mowic polaczki. Nie widzisz jakie to zalosne??? to ja pisalam ze jestesmy zawistni. niepotrzebnie chyba...

Gość gość
w tym college'u robisz HE program (i płacisz z własnej kieszeni minimum 6tys funtów za rok - co faktycznie jest imponujące) czy robisz po prostu kursy?

Gość gość
i faktycznie wiem ze panuje takie przekonanie ale wy myslicie ze jestescie lepsi od nich uzzywajac takiego jezyka wobec WSZYSTKICH Polakow na obczyznie? Jestescie minimum tacy sami...

Gość gość
Eh, ja krytykowałam podejście autorki. I nie, nie jestem zawistna, życzę jej jak najlepiej. Życia nie przegrała, ale też nagrody zanajlepsze planowaie przyszłości nie dostanie. Fajnie, że coś robi ze swoim życiem, ale racjonalnie patrząć to nie jest w najlepszej pozycji startowej. Mam parę znajomych którzy tak jak ona zabrali się za studia w okolicach 30 i na zdrowie, ale oni sami zdają sobie sprawę z tego, że muszą sami od siebie dużo więcej wymagać.

Gość gość
gość dziś i faktycznie wiem ze panuje takie przekonanie ale wy myslicie ze jestescie lepsi od nich uzzywajac takiego jezyka wobec WSZYSTKICH Polakow na obczyznie? Jestescie minimum tacy sami... Zgłoś Normalnych przepraszamy, a reszta to koorfy jak wyżej opisane. Thank You.

Gość przestańcie chlać do hooja
02:08] 2.00 ale dalas popis. Polaczkow????? Weszlam tu bo sie przebudzilam i normalnie sie zdenereowalam. Jak moze Polka o innych Polakach mowic polaczki. Nie widzisz jakie to zalosne??? to ja pisalam ze jestesmy zawistni. niepotrzebnie chyba... 0000 zdecydowana większość "rodaków" za granicą to prymitywy i zapite mordy, może się nie zgodzisz?

Gość sciąganie do kotła
gość dziś Eh, ja krytykowałam podejście autorki. I nie, nie jestem zawistna, życzę jej jak najlepiej. Życia nie przegrała, ale też nagrody zanajlepsze planowaie przyszłości nie dostanie. Fajnie, że coś robi ze swoim życiem, ale racjonalnie patrząć to nie jest w najlepszej pozycji startowej. Mam parę znajomych którzy tak jak ona zabrali się za studia w okolicach 30 i na zdrowie, ale oni sami zdają sobie sprawę z tego, że muszą sami od siebie dużo więcej wymagać. Zgłoś Typowo "polskie" podejście, tylko krytykować i wiecznie narzekać, to chyba już sport narodowy. Dlatego unikam "rodaków" bo od razu depresja łapie słysząc to biadolenie i trzeba by od razu samobója strzelić słuchając tego negatywnego gadania. Co za naród!!!!!

Gość stara i bida
u polaków zawsze "stara bida", nic tylko rzygać trzeba codziennie to słuchając, wole tego unikać